Δες με αισιοδοξία τη ζωή εκπαιδεύοντας το νου σου.



Για να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα, εκπαιδεύστε τον εγκέφαλο να έχει μια ρεαλιστική αισιοδοξία.
Μην υποτιμάτε τη δύναμη του να αναμένετε καλά πράγματα να σας συμβούν στη ζωή. Έχουν συνδεθεί με τη μακροβιότητα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Υγιείς συνήθειες.
Η αισιοδοξία κάνει τους ανθρώπους να αναπτύσσουν υγιείς συνήθειες, όπως η φυσική άσκηση και η διακοπή του καπνίσματος, που συντελούν στη μακροζωία.

Αισιοδοξία και ψυχολογικά οφέλη.
Τα ψυχολογικά οφέλη της αισιοδοξίας είναι επίσης πολλά. Οι απαισιόδοξοι άνθρωποι τείνουν να κατηγορούν κατευθείαν τον εαυτό τους όταν συμβεί κάτι κακό, πιστεύοντας ότι αυτό θα τους καταστρέψει τη ζωή. Οι αισιόδοξοι, από την άλλη, θεωρούν ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες και περιστάσεις που προκαλούν μια κακοτυχία. Εκτιμούν τα θετικά που συμβαίνουν στη ζωή τους. Δε σκέφτονται τι θα μπορούσε να είχε πάει διαφορετικά αν φέρονταν αλλιώς. Βλέπουν τα εμπόδια ως προσωρινά, ως ευκαιρίες για κάτι καλό που θα έρθει στο μέλλον. Χτίζουν τις άμυνες και την αντοχή τους. Αισθάνονται ότι ελέγχουν τη μοίρα τους.

Καλύτερες σχέσεις.
Οι αισιόδοξοι επίσης, χτίζουν καλύτερες σχέσεις, επειδή βλέπουν τα καλύτερα στοιχεία μέσα στους ανθρώπους. Οι απαισιόδοξοι, από την άλλη, πιστεύουν ότι τα χειρότερα δεν τελειώνουν ποτέ. Θεωρούν ότι η ευτυχία είναι ψευδαίσθηση, και η δυστυχία γίνεται γι’ αυτούς ένας αέναος κύκλος.
«Ένας απαισιόδοξος βλέπει τη δυσκολία σε κάθε ευκαιρία. Ο αισιόδοξος βλέπει την ευκαιρία σε κάθε δυσκολία» είπε ο Winston Churchil.
Το να είναι κανείς αισιόδοξος δεν σημαίνει να αγνοεί τα άγχη της ζωής, αλλά να τα αντιμετωπίζει καλύτερα. Είναι ένας τρόπος σκέψης. Τόσο καλά όσο και άσχημα θα συμβούν σε όλους κάποια στιγμή στη ζωή. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις τι πρέπει να σκεφτείς όταν μαθαίνεις κάτι κακό. Είναι θέμα επιλογής.
Ποτέ δεν είναι αργά να εκπαιδεύσεις το νου σου να κοιτάζει τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Ένας τρόπος είναι να κάνεις ένα πορτραίτο του ιδανικού εαυτού σου, και να αφιερώνεις σκέψεις σε αυτό για μόλις 10 λεπτά τη μέρα. Άλλος τρόπος είναι να κρατάς ημερολόγιο στο οποίο γράφεις τα καλά πράγματα που σου συμβαίνουν.
Εστιάστε στα θετικά που σας συμβαίνουν, ο νους είναι ένας ακόμη μυς που εκπαιδεύεται ανάλογα με το πώς θέλετε να τον πλάσετε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.