Τα τεύχη δημοπράτησης της Α' φάσης της ανάπλασης της πλατείας του Μύτικα, προϋπολογισμού 344.902,95 €.


Τον Ιούνιο του 2020, σας παρουσιάσαμε λίγα στοιχεία για την μελέτη της Α' φάσης της ανάπλασης της πλατείας του Μύτικα, προϋπολογισμού 344.902,95 €, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση του Πράσινου Ταμείου, με συμμετοχή του Δήμου κατά 40% από ίδιους πόρους (δείτε εδώ).
Τον Δεκέμβριο του 2020 σας ενημερώσαμε για την απόλυτη επιτυχία του αιτήματος του Δήμου Ξηρομέρου με την ένταξη του έργου στο Πράσινο Ταμείο να είναι γεγονός, με χρηματοδότηση ύψους 206.941,77 €, την 3η μεγαλύτερη σε σύνολο 13 Δήμων (δείτε εδώ).
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι το συγκεκριμένο πολύ σημαντικό έργο, είναι στα τεύχη δημοπράτησης και οι διαδικασίες προχωράνε ώστε σύντομα να υλοποιηθεί και να παραδοθεί στους κατοίκους και επισκέπτες του Μύτικα (δημοπρασία, προσωρινός ανάδοχος, οριστικός ανάδοχος, σύμβαση, εκτέλεση),
Μετά την Α' φάση, στο σχεδιασμό του Δήμου Ξηρομέρου είναι η μελέτη της Β' φάσης, όπου θα περιληφθεί ο μεγάλος χώρος του προαυλίου, που σήμερα χρησιμοποιείται από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, που με το νέο χρόνο θα μεταγκατασταθούν στο νέο κτίριο και θα ελευθερωθεί προς αξιοποίηση.
Δείτε εδώ τα τεύχη δημοπράτησης.

15 σχόλια:

  1. ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΗ ΚΟΙΤΑΤΕ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προ χωράτε προ χωράτε και μπροστά και μόνο να κοιτάτε
    Προχωράτε προχωράτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν προκειται να γινει σοβαρη αναπλαση αν αυτη δεν περιλαμβανει τον προαυλιο χωρο του σημερινου δημοτικου σχολειου αλλα και το ιδιο το κτηριο το οποιο θελει γκρεμισμα. Διαφορετικα μην προχωρατε, δεν θελουμε μπαλωματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο κείμενο αναφέρεται καθαρά ότι η ανάπλαση έχει 2 φάσεις. Η 2η φάση περιλαμβάνει τον χώρο του προαυλίου και τον χώρο που τυχόν θα προκύψει αν γκρεμιστεί το κτίριο του σημερινού Δημοτικού Σχολείου. Μάλλον δεν το είδατε.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το ΑΝ ομως ειναι προβλημα...

      Διαγραφή
    2. Περιλαμβάνει τον χώρο του προαυλίου και τον χώρο που τυχόν θα προκύψει αν γκρεμιστεί το κτίριο. Ο χώρος του προαυλίου περιλαμβάνεται στην Β' φάση σίγουρα. Για τον χώρο του σημερινού σχολείου δεν έχει αποφασιστεί τι θα απογίνει. Άρα το ΑΝ είναι λογικό και όχι πρόβλημα και θα αποφασιστεί κάποια στιγμή με γνώμη των κατοίκων του Τοπικού Συμβουλίου και του Δήμου εκτός αν προτείνετε κάποια άλλη διαδικασία. Γνώμη όλοι έχουμε και η δική μας προσωπική είναι ότι πρέπει να γκρεμιστεί για να δημιουργηθεί ένας μεγάλος κοινόχρηστος χώρος εκεί, αλλά είναι μόνο προσωπική μας γνώμη. Υπάρχει διαδικασία, υπάρχει η γνώμη του χωριού και της πλειοψηφίας.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
    3. Πόσα τετραγωνικά μετρα ειναι ολο το οικοπεδο του σχολείου ?

      Διαγραφή
  5. Ο προαυλιος χωρος να γινει λιμανι για μικρες βαρκες.Εισοδος απ το παληο κοινοτικο γραφειο. ΓΙΝΕΤΑΙ...Θοδ Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλη ιδέα αλλά , κάθε παρέμβαση σε παραθαλάσσια μέρη
      μπορεί να εχει ανεξέλεκτες επιπτώσεις

      Διαγραφή
    2. παλια ιδεα που ποτε δεν υλοποιηθηκε

      Διαγραφή
  6. Καλά είναι όλα γιατί είναι για την πρόοδο. Τώρα νομίζω μια πλατεία όπως σε άλλες πόλεις με δέντρα πράσινο και ελάχιστο τσιμέντο όπου είναι ανάγκη θα ήταν ότι καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το οτι δεν εγινε παληα δεν σημαινει οτι δεν μπορει να γινει τωρα κ μαλιστα με τα συγχρονα μεσα.Αμα ο ανθρωπος θελει κατι πολυ ολα γινονται.Θοδ Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θοδωρή καλά τα λες αλλά πρέπει να το δει το θέμα λιμενολογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9 57 υπαρχει ειδικοτητα, λιμενολόγος ? εγω για εκλογολόγους ξέρω σιγουρα οτι υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να το δει ο πασα αρμοδιος.Με ενα τετοιο εργο ελιμενισμου μικρων σκαφων ειναι πολλαπλα τα οφελη κ απο αποψη ομορφιας το χωριο αλλαζει επιπεδο.Ειναι απλα η αποψη μου που εχω πολλα επιχειρηματα να την στηριξω χωρις να θελω να την επιβαλλω κιολας.Επισης γνωριζω οτι η ιδεα αυτη ειναι παληα.Δεν το παιζω..πρωτοπορος.Ευχαριστω.Θοδ Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.