Διαμαρτυρία Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας, για εκφράσεις δημοτικού συμβούλου Ξηρομέρου, εντός του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.


Βόνιτσα, 27/12/21
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τηλ. Επικ/νίας: 2643061211-6988068439
Πληροφορίες: Mυλωνίδης Ευθύμιος

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες συναδέλφων, παρακολουθήσαμε τα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης 21/12/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου. Με έκπληξη ακούσαμε τον δημοτικό σύμβουλο κ. Στάϊκο, να αποκαλεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ. «δασκαλίτσα»!!!!. Όπως ακούγεται να του λέει ο Πρόεδρος, δεν ήταν η πρώτη φορά που τον αποκαλούσε έτσι, κι αυτό είναι αλήθεια όπως μας διαβεβαίωσαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Θεωρούμε ότι η προσφώνηση αυτή με τον τρόπο που εκφέρεται και μάλιστα σε άτομο αρσενικού φύλου, υποτιμά και προσβάλλει τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς ως γυναίκες, ως επαγγελματίες και ως δημόσιους λειτουργούς.
Τέτοια σχόλια, πέραν του ότι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σεξιστικά, είναι απαράδεκτα απ' όλη την κοινωνία. Οι συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί δεν είναι «δασκαλίτσες», αλλά Δασκάλες που πρόσφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα για να κρατηθεί όρθιο το Δημόσιο Σχολείο, σε συνθήκες τραγικές για όλη την ελληνική κοινωνία. Δικαίωμα του κ. Στάικου να μην συμπαθεί και να μην εκτιμά τους εκπαιδευτικούς, για τους όποιους δικούς του λόγους. Δεν είναι δικαίωμά του όμως να μιλά υποτιμητικά και απαξιωτικά για τους εκπαιδευτικούς και μάλιστα με δημόσιο λόγο, σε θεσμό που οι πολίτες για άλλους λόγους τον έστειλαν εκεί.
Ελπίζοντας ότι θα καταλάβει το ολίσθημά του, τον καλούμε να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη απ΄ όλες τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς και να δώσει ένα τέλος στην προσβολή, πριν πάρει ακόμη μεγαλύτερη έκταση.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.