Αντιδήμαρχος έργων: Η αλήθεια για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ), απέναντι στην παραπληροφόρηση (βίντεο).


Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Βασίλης Πολύζος, αναφέρθηκε στο θέμα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Τ.Π.Σ) και των αναληθειών που παρουσιάστηκαν από δημοτικό σύμβουλο, αλλά και από δημοσιεύματα ανημέρωτων περί το θέμα, παρουσιάζοντας με έγγραφα τα εξής στοιχεία:
1. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2020, δηλαδή τον ίδιο μήνα που βγήκε το πρόγραμμα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων από την Κυβέρνηση, όπου ο Δήμος αποφάσισε την συμμετοχή του και μάλιστα με την ψήφο και του δημοτικού συμβούλου που καταγγέλλει αναληθώς ότι ο Δήμος δεν έκανε τίποτα.
2. Το έγγραφο της επίσημης αίτησης του Δήμου, που έγινε αμέσως τον ίδιο μήνα τον Ιούνιο του 2020, που πάλι ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος αναληθώς καταγγέλλει ότι ο Δήμος δεν βρήκε τον χρόνο να κάνει ούτε καν ένα απλό αίτημα, καθώς και την απάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υ.Π.ΕΝ κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, ότι το αίτημα του Δήμου προχωρά κανονικά.
3. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι Δήμοι δεν εντάσσονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ) όλοι σε ένα κύκλο, αλλά σε τέσσερις κύκλους και ο Δήμος Ξηρομέρου μαζί και με άλλους της Αιτωλοακαρνανίας θα είναι σε μετέπειτα κύκλο των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, που εν ενθέτω χρόνο θα ανακοινωθεί με ΦΕΚ. Άρα είναι αναληθής και ο τρίτος ισχυρισμός του δημοτικού συμβούλου, που ισχυρίζεται ότι χάθηκε η ευκαιρία των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων για τον Δήμο Ξηρομέρου.
Όχι δεν χάθηκε η ευκαιρία, αλλά τουναντίον ο Δήμος Ξηρομέρου, και οι πολλοί υπόλοιποι Δήμοι, με ΦΕΚ θα ενταχθεί σε μετέπειτα κύκλο εντάξεων, κατόπιν της αίτησης του, που από την πρώτη στιγμή έκανε.
Αναμένεται λοιπόν εν ενθέτω χρόνο το ΦΕΚ από το Υ.Π.ΕΝ, που θα διαψεύσει όσους είναι πρόθυμοι και με ευκολία να διακινήσουν αναλήθειες του τύπου, ότι ο Δήμος Ξηρομέρου, και μάλιστα ήταν ο μόνος που δεν έκανε τίποτα, μένοντας απ' έξω, ενώ όλοι οι άλλοι Δήμοι εντάχθηκαν.


1 σχόλιο:

  1. Προ χωράτε προ χωράτε και πίσω μην κοιτάτε
    Προχωράτε προχωράτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.