Αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, για μεγάλο έργο Φωτοβολταϊκού Σταθμού εντός των ορίων του Δήμου.

Πηγή εικόνας: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) έργου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του, γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 254 MW στη θέση Ξερότοπος, Ρουγοβίτσα, Κυλφοβούνι & Κουτούπες, της ΔΕ Αλυζίας, Αστακού Δήμου Ξηρομέρου».
Επειδή η γνωμοδότηση του Δήμου Ξηρομέρου δεν ζητήθηκε, υποβλήθηκε μέσω του σχετικού εντύπου Δ11, στη δημόσια διαβούλευση που έτρεχε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με καταληκτική ημερομηνία για την δημόσια διαβούλευση της συγκεκριμένης προς υλοποίηση επένδυσης στις 4-2-2022.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

4 σχόλια:

  1. Το μεγάλο κεφάλαιο στην προσπάθειά του να αυξήσει τα κέρδη του ή τα υπερκέρδη του και χωρίς κανενα όφελος για το απλό κόσμο, επεκτείνει την επενδυτικη του δράση αδιαφορώντας για τις επεπτώσεις στο φυσικό μας περιβάλλον, το οποίο φυσικό μας περιβάλλον είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει κανένας μικροεισοδηματίας ή και μεγαλοεισοδηματίας, που να μήν θέλει για παράδειγμα λέμε καθαρές παραλίες για τις ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές την τουριστική σεζόν ?
    Να λοιπόν γιατι είναι συγκριτικό πλεονέκτημα η διατήρηση του καθαρου φυσικού πετιβάλλοντος στην μή βιομηχανοποιημένη περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είναι φωτοβολταϊκά πάνελ πάνω στο βουνό τι πειράζει;
    Αν όμως είναι ανεμογεννήτριες τότε αλλάζει. Ακόμα και έτσι αν δεν φαίνονται γιατί όχι; Μια ζωή όχι σε όλα.Αν αύριο πληρώστε το ρεύμα διπλάσιο, επειδή διπλασιάστηκε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μην κλεγεσται.
    Το άλλο θέμα με τις υδατοκαλιεργιες πρέπει να αγωνιστούμε και καλά κάνει το μπλοκ και το ανεβάζει ψηλά. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού θέλουν να κανουν αυτό το καλό, γιατί δεν τα φτιάχνει η ΔΕΗ και να ειναι περιουσία της ΔΕΗ και να είναι τα ωφελήματα για το Δημόσιο Ταμείο.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.