ΔΤ Επιτροπής Αγώνα: Συνάντηση με τον Γ.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.


Ημερομηνία 13-2-2022
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Γ.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στις 11-02-2022 στα γραφεία του Κ.Κ.Ε στον Περισσό, μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) στις Εχινάδες Νήσους, στις ακτές Αιτωλ/νίας και στις Νήσους Καλάμου και Καστού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, κ. Γιάννη Ζαφείρη, συνάντησαν τον Γ.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, παρουσία του Βουλευτή Αιτωλ/νίας κ. Νίκο Παπαναστάση και του υπεύθυνου του τομέα Περιβάλλοντος της Κ.Ε κ. Αντώνη Ραλλάτο.
Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, αφού εξέθεσαν με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στην ίδρυση της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ, καταδίκασαν απερίφραστα τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης και των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΚΙΝ.ΑΛ, που «εναγκαλιζόμενοι» με τους επιχειρηματίες του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, προχωρούν στην ολοκλήρωση των σχεδίων τους, αγνοώντας επιδεικτικά τις αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων της περιοχής του Δήμου Ξηρομέρου.
Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε στην Επιτροπή Αγώνα τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για την άμεση ακύρωση της σχεδιαζόμενης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) στις Εχινάδες Νήσους και την Αιτωλοακαρνανία, που θα οδηγήσει σε επέκταση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων μονάδων υδατοκαλλιέργειας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα των ιχθυοαποθεμάτων των παράκτιων περιοχών. Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής. Η δημιουργία ΠΟΑΥ θα βάλει ταφόπλακα στις όποιες προϋποθέσεις για ικανοποίηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής για ψάρεμα, ξεκούραση, αναψυχή, θαλάσσια μπάνια κ.ά.
Τόνισε ακόμα την ανάγκη να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι για τη δραστική μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον από τις υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες και ότι καμία απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί χωρίς τη συμμετοχή και τη συμφωνία των κατοίκων και φορέων της περιοχής, όπως δικαίως διεκδικεί και η Επιτροπή Αγώνα.
Τέλος τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ευχαρίστησαν τον Γ.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Βουλευτή του νομού μας, κ. Νίκο Παναστάση, για την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων του λαού της περιοχής.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ




12 σχόλια:

  1. Τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα εκφράζουν την βούληση κσι τις ανάγκες της κοινωνίας μας και δέν κυριαρχούν τυχόν προσωποπαγείς αντιλήψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου φίλε μου.
    Ερώτηση, ποιά είνα ΤΑ προοδευτικά πολιτικά κόμματα
    που εκφράζουν την βούληση και τις ανάγκες της κοινωνίας μας.
    Έγινε κάποιο απο αυτά κυβέρνηση;
    Τήρησε το πρόγραμμά του; τις υποσχέσεις του;
    ΑΝ ναί τότε να το ψηφίσουμε όλοι μας.
    Άν όχι, τότε τι;
    Θα χορτάσουμε πάλι υποσχέσεις;
    Ποιά η άποψή σου για την σημερινή κυβέρνηση;
    Για τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ;
    Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων;
    Επιτέλεσαν το πατριωτικό τους καθήκον ΟΛΟΙ;
    Νοιώθω ντροπή να με κυβερνάνε άτομα που έφεραν Μνημόνια,κολύμπησαν
    σε σκάνδαλα, πλούτισαν, δεν άνοιξε μύτη και θέλουν
    σταθερά και μόνιμα την κουτάλα. Φάγανε, φάγανε, φάγανε
    κι εμείς εκεί κολλημένοι στούς Μαυρογιαλούρους.
    Για την ΠΟΑΥ τι λένε τι ΘΑ κάνουν;
    ΠΑΜΕ μ αυτούς που είναι Έντιμα δίπλα μας....και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άμα σκεφτείς τι είναι η κοινωνική πρόοδος,
      τότε πιό εύκολα θα απαντήσεις και στις ερωτήσεις σου.

      Διαγραφή
    2. Υπεκφυγές φίλε μου, λόγια λόγια.
      Γιατί δεν απαντάς ευθέως;
      Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΊΑ η λογική και το συναίσθημα
      πάνε και μαζί.

      Διαγραφή
    3. άμα διαβάσεις τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων, μπορείς νομίζω και μόνος σου να έχεις τις καλύτερες απαντήσεις σου στις ερωτήσεις σου.
      Όμως και για να μην λές για υπεκφυγές, καλό θα είναι νομιζω να προτιμάς τα πολιτικά κόμματα που με την πολιτική τους, ενδιαφέρονται και ως πρώτη προτεραιότητα, να καλύπτονται πλήρως οι βασικές ανάγκες της κοινωνίας μας, δηλαδή απασχόληση για όλους, δημόσια και δωρεάν υγεία, δημόσια και δωρεάν παιδεία, προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού και αλλες βασικες αναγκες για την κοινωνία μας.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ { Απασχόληση δηλαδή για όλους, δημόσια και δωρεάν υγεία, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας}.Όχι όμως απο κ ό μ μ α τ α. Ένα κόμμα λέει την αλήθεια. Αυτά που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, ΟΛΑ , μας δούλεψαν κανονικά. Αλλαγή πορείας λοιπόν και πάλι βλέπουμε.

      Διαγραφή
    5. άμα συμφωνεί ο καθένας μας με τις αναγκαίες προτεραιότητες μιας κοινωνιας, τότε πιό εύκολα μπορει και ο καθένας μας, να διακρίνει και να επιλέξει και το πολιτικό κόμμα που αντιπροσωπεύει πολιτικά με την ιδεολογια του ως πολιτικό κόμμα, τις προτεραιοτητες και τις βασικες ανάγκες της κοινωνίας μας.

      Διαγραφή
  3. Προοδευτικός είναι αυτοί που μας γυρνάνε σε θεωρίες 70 η 100 χρόνια πίσω;Δοκιμασμένες και αποτυχημένες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μή μας πείς τώρα 6.52 ότι πρόοδος είναι να καταστρέφονται παραλιες για να γίνονται ιχθυοτροφεια, γιατι θα ξεχάσουμε και το λεξιλόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκτός και άν , δέν είναι και τόσο ανάγκη τα μπάνια του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 7.25 υποστηρίζω πλήρως τον αγώνα που κάνει το μπλογκ ενάντια στα κλουβιά. Και όλοι πρέπει να το στηριζωμε χωρίς ταλάντευση.αλλα είμαι και απέναντι στο σκοταδισμο και τις αυθεντίες.ο λαός δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος.εμεις είμαστε οι άνθρωποι της Ελλάδας και όχι ο λαός του κάθε κοματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως εσύ Φιλε 8:21 θέλεις και οπως λες, να υπομοστηρίζεις πλήρως τον αγώνα, το ίδιο δικαίωμα εχουν και οσοι απο εμας θελουμε, να υποστηρίζουμε πλήρως τον αγώνα.
      Και αυτό δέν σκοταδισμός, είναι φώς.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.