Euroferry Olympia: Νέες εικόνες και βίντεο από το πλοίο στον Αστακό – «Να δούμε τι θα συμβεί όταν ανοίξει η μπουκαπόρτα». «Η σκέψη μας στους αγνοούμενους» λέει στο Newsbeast ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης.


Κείμενο: Σταυρούλα Πεταλιού.

Στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας έδεσε λίγο μετά τις 13:30 την Τετάρτη (23/2) το πλοίο Euroferry Olympia το οποίο τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2) τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ έπλεε ανοικτά της Ηγουμενίτσας με προορισμό το Μπρίντεζι.
Το πλοίο προσέγγισε το λιμάνι Πλατυγιαλίου λίγο μετά τις 11:00 αλλά για να μπορέσει να δέσει χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες.

Στόχος των Αρχών είναι αφού το Euroferry Olympia έφτασε στον Αστακό να συνεχιστούν με ασφάλεια οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ για τους δέκα αγνοούμενους.
«Το μυαλό μας είναι στους αγνοούμενους» τονίζει ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.
«Το μυαλό μας, η πρώτη και η τελευταία σκέψη μας είναι στους αγνοούμενους και τις οικογένειές τους» επισημαίνει μιλώντας στο Newsbeast ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
«Από το πλοίο φαίνεται ελάχιστος καπνός, δεν φέρεται να υπάρχει ενεργή εστία. Αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί όταν ανοίξει η μπουκαπόρτά του» αναφέρει.

Σωστικά συνεργεία έχουν ανέβει στο πλοίο.
«Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού που βρίσκονται στο σημείο είναι αρκετές και έτοιμες να επιχειρήσουν εάν κριθεί απαραίτητο υπό τις οδηγίες που έχουν δοθεί» σημειώνει ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο οποίος βρίσκεται στο λιμάνι του Αστακού.
«Δεν υπάρχει κάποια διαρροή από το πλοίο. Με τη μέριμνα του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης ώστε να αποτραπεί τυχόν ρύπανση» τονίζει ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.
«Επίσης στο λιμάνι του Αστακού βρίσκεται ήδη ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ έρχεται και δεύτερο από το νοσοκομείο του Μεσολογγίου» συμπληρώνει.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Θα γίνει απόπειρα διάνοιξης του καταπέλτη.
Οι Αρχές θα προχωρήσουν σε απόπειρα διάνοιξης του καταπέλτη προκειμένου τα στελέχη της Πυροσβεστικής να εισέλθουν στο πλοίο και να ξεκινήσουν εκ νέου την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 10 ατόμων που φέρονται ως αγνοούμενα.
Στο λιμάνι του Αστακού βρίσκονται συνολικά 64 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και 6ης ΕΜΑΚ.
Επίσης έχουν σπεύσει τρία ρυμουλκά και πλοιάριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου εάν υπάρξει κάποια αναζωπύρωση να μπορέσει να συνδράμει.
Η πορεία των ερευνών θα πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Γιατί αποφασίστηκε το πλοίο να ρυμουλκηθεί στον Αστακό.
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε την Τρίτη (22/2) το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το ΥΝΑΝΠ ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”EUROFERRY OLYMPIA”, στην σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια».
Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση «το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας».
«Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης, θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Newsbeast από το λιμάνι του Αστακού:








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.