Περιφερειακοί Σύμβουλοι αγνοούν την τοπική κοινωνία και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου. Δώσανε θετική γνωμοδότηση για ανανέωση Περιβαλλοντικών Όρων, μη λειτουργούσας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας επί πολλά χρόνια, στην οποία απορρίπτονταν από την Αποκεντρωμένη οι Περιβαλλοντικοί Όροι.


Με απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε και δόθηκε θετική γνωμοδότηση για μη λειτουργούσα επί πολλά έτη ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα στον όρμο Κούμαρος Αστακού, η οποία από το 2013 έως το 2021 ζητάει ανανέωση των Περιβαλλοντικών Όρων της, η οποία όμως κάθε φορά απορρίπτεται από την διοίκηση, για λόγους ότι η μονάδα βρίσκεται σε βάθος πολύ μικρότερο από τα 18 μέτρα που ορίζει η νομοθεσία.
Το συγκεκριμένο θέμα είχε έρθει τον Ιανουάριο του 2022 στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, το οποίο κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε αρνητικά (δείτε εδώ) και η Επιτροπή Αγώνα έχει αναφερθεί στο θέμα με επίσημο Δελτίο Τύπου (δείτε εδώ).
Στα αρνητικά της υπόθεσης είναι ότι η Επιτροπή Αγώνα ενημέρωσε έγκαιρα όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους για το πως έχει το θέμα και ζήτησε να συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.
Δυστυχώς από την Περιφέρεια δεν εστάλη ο σχετικός σύνδεσμος της τηλεδιάσκεψης και εκ του αποτελέσματος φάνηκε, ότι η πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων, μελών της εν λόγω Επιτροπής, την Κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, τους έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Επίσης στα αρνητικά, η παρασκηνιακή παρέμβαση δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ξηρομέρου προς μέλη της Επιτροπής, υπέρ της θετικής γνωμοδότησης (και στο Δημοτικό Συμβούλιο θετικά ψήφισε), που όμως έχει ταχθεί με την ψήφο του κατά της ΠΟΑΥ, με την απόφαση 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για την ιστορία θετικά ψήφισαν οι παρατάξεις Φαρμάκη και Κατσιφάρα, εξαιρουμένου του κ. Δημήτρη Δρίβιλα από την παράταξη Κατσιφάρα.
Οι υπόλοιπες παρατάξεις ψήφισαν αρνητικά.

Τα ονόματα που έδωσαν θετική και αρνητική ψήφο:
Δημητρογιάννης Λάμπρος, ΘΕΤΙΚΑ.
Χαλιμούρδα Αγγελική, ΘΕΤΙΚΑ.
Κοντογιάννης Γεώργιος, ΘΕΤΙΚΑ.
Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, ΘΕΤΙΚΑ.
Νικολακόπουλος Δημήτριος, ΘΕΤΙΚΑ.
Γούδας Μιχαήλ, ΘΕΤΙΚΑ.
Ρούση Ντζιμάνη Αγγελική, ΘΕΤΙΚΑ.
Κόντης Κωνσταντίνος, ΘΕΤΙΚΑ.
Δρίβιλας Δημήτριος, ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Κατσικόπουλος Δημήτριος, ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Μωραΐτης Νικόλαος, ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Κούστας Κωνσταντίνος, ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Μπαλαμπάνης Νικόλαος, ΘΕΤΙΚΑ.

Να τους χαιρόμαστε.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο και ελπίζουμε οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης να πράξουν το καθήκον τους και να απορρίψουν και πάλι του Περιβαλλοντικούς Όρους της μη λειτουργούσας επί πολλά έτη μονάδας, η οποία με την συγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), παραμένει στο ίδιο σημείο στα ρηχά.

1 σχόλιο:

  1. άλλα θέση εχει στο θέμα αυτό η Περιφερειακή παράταξη του κ. Κατσιφάρα
    και αλλη πολιτική θεση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.