Αγαπάμε τον τόπο μας! Ο τόπος μας είναι η ζωή μας!! Οφείλουμε να τον προστατέψουμε.


Του Βασίλη Σούλα.
Μέλος Επιτροπής Αγώνα.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 και ώρα 10:30 – 14:30 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, έχουμε την ενημερωτική ημερίδα για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων, Δυτικών Ακτών Αιτωλ/νίας και Καλάμου.

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!!!

Αντιμετωπίζουμε το πιο σημαντικό και κρίσιμο για το μέλλον του τόπου μας θέμα, αυτό που θα καθορίσει τι τόπο θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, και διακυβεύεται αν η δική μας η γενιά σήμερα, θα είναι αυτή η υπεύθυνη που θα συνδέσει το παρόν της, με την καταστροφή του μέλλοντος του αγαπημένου μας τόπου.
Μιλάμε για την υπό θεσμοθέτηση Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) στο παράκτιο μέτωπο, από Πλατυγιάλι, Αστακό, Μαραθιά έως Ασπρογυάλι, Βελά, Αγριλιά, Μύτικα και Κάλαμο, συμπεριλαμβανομένων και των Εχινάδων Νήσων, για βιομηχανικής κλίμακας επέκτασης και νέας εγκατάστασης Ιχθυοκαλλιεργειών, σε έκταση 26.000 θαλάσσιων στρεμμάτων και χιλιάδων άλλων άγνωστων(!!!) στην χερσαία ζώνη. Σύντομο ενημερωτικό για το θέμα εδώ.
Ένα παράκτιο μέτωπο που όλες οι παλαιότερες αποφάσεις της τέως Νομαρχίας Αιτ/νίας, ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ξηρομέρου προόριζαν και προορίζουν για τουριστική ανάπτυξη, για τουριστική εκτόνωση της ενδοχώρας του νομού της Αιτ/νίας, όπως και σήμερα συμβαίνει.
Ένα παράκτιο μέτωπο, που και αυτό το ίδιο το αμαρτωλό ειδικό χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών, εξαιρούσε από την δημιουργία Π.Ο.Α.Υ!!!
Και όμως βρέθηκαν κάποια ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, ντόπια και πολυεθνικά, με προσβάσεις στα κέντρα αποφάσεων, όλα αυτό το παράκτιο μέτωπο να ετοιμάζονται να το καταλάβουν από άκρη εις άκρη και να στερήσουν το ζωτικό αυτό χώρο από την περιοχή και την κοινωνία μας.
Μην λείψει κανείς λοιπόν την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 και ώρα 10:30 – 14:30 από το Ξενοδοχείο Divani Caravel.
Την τύχη του τόπου μας την κρατάμε εμείς στα χέρια μας και όχι τα ιδιοτελή ντόπια και πολυεθνικά συμφέροντα, τα οποία με την βοήθεια περαστικών προθύμων από θέσεις εξουσίας, κατώτερων των περιστάσεων που προδίδουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, ετοιμάζονται να μας μετατρέψουν ξένους στον ίδιο μας το σπίτι.
Δεν ξεχνάμε ότι ο τόπος που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, μας έδωσε όλα αυτά που είμαστε σήμερα, μας ορίζει και μας προσδιορίζει. Στα χώματα αυτού του τόπου βρίσκονται οι προγονοί μας, υπάρχουν οικογένειες και κάτοικοι, περιουσίες και υγιείς επιχειρήσεις που φτιάχτηκαν με ιδρώτα και αίμα, το πατρικό με τις θύμησες των γονιών μας, που καταφεύγουμε για να απολαύσουμε την ηρεμία του χωριού, στο τόπο αυτό είναι οι ζωές μας, έχουμε γραπτά αλλά κυρίως άγραφα και διαχρονικά δικαιώματα σε αυτό τον τόπο και κανείς δεν μπορεί να έρθει να καθορίσει τόσο βαρυσήμαντα το μέλλον και τη τύχη του χωρίς εμάς, ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ, ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ, ΜΕ ΑΠΑΞΙΑ, ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ, ότι εμείς δεν γνωρίζουμε το καλό μας και αυτοί το ξέρουν καλύτερα για εμάς χωρίς εμάς.

Συμπατριώτες του Ξηρομέρου.
Μυτικιώτισσες και Μυτικιώτες.
Κινητοποιηθείτε, γιατί αυτή την στιγμή κρίνεται το μέλλον του τόπου μας και δίνουμε όλοι εξετάσεις στους προγόνους μας, στις τωρινές και στις επόμενες γενιές, στην ίδια την ιστορία του τόπου μας.
Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί, αν σε αυτό το προσκλητήριο δηλωθούμε απόντες. Σίγουρα στο παρελθόν έχουν γίνει πολλά λάθη και παραλείψεις και από εμάς, αλλά αυτά δεν είναι της ώρας, όσοι τα αναφέρουν και στέκονται εκεί προσφέρουν κακές υπηρεσίες. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα και ο τόπος μας δικαιούνται να έχει μία δεύτερη ευκαιρία να γίνει αυτό που αξίζει και τον έχει προικίσει η φύση, με αυτή την μοναδική και εξαιρετική ομορφιά και με ένα φυσικό περιβάλλον πραγματικό θησαυρό.
Το πρόβλημα αφορά εμάς και εμείς πρέπει να το λύσουμε και το φίδι από την τρύπα ας ξεχάσουν ορισμένοι ότι μπορούν να το βγάλουν κάποιοι λίγοι, όπως λαθεμένα νομίζουν εφησυχάζοντας και στεκόμενοι απλοί παρατηρητές. Οι απόντες θα καταγραφούν ως συμμέτοχοι ηθελημένα ή άθελα, στην καταστροφή του τόπου μας, στη καταστροφή των ζωών μας.
«ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ» συμπατριώτες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.