Έκκληση του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών για προσφορά αίματος για συμπατριώτη μας.


Αγαπητοί συμπατριώτες (απευθυνόμαστε κυρίως στους Αστακιώτες παράλληλα δε και σε όλους τους Ξηρομεριτές που επιθυμούν να συμπορευθούν μαζί μας). Πριν λίγες μέρες δυο συνάνθρωποι μας (από τον Αστακό), βρέθηκαν στην ανάγκη για να τους προσφερθεί αίμα . Παρεμπιπτόντως δε, περίπου τρεις μήνες πριν, ένας άλλος δικός μας άνθρωπος, βρέθηκε στην ίδια ανάγκη και μέσω της οικογένειάς του μας ζητήθηκε για να του προσφέρουμε αίμα.
Σε όλες τις περιπτώσεις η απάντηση του Συλλόγου Αστακιωτων ήταν αρνητική!!! Προφανώς όχι διότι αρνηθήκαμε να τους προσφέρουμε το πολύτιμο αυτό αγαθό, αλλά διότι δεν υπήρχε (και εξακολουθεί να μην υπάρχει) ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΙΑΛΗ στην τράπεζα αίματος που έχουμε ανοίξει στο Νοσοκομείο Γεννήματα εδώ και ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Πριν τρία χρόνια κατά την διάρκεια Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Αστακιωτών, τα μέλη που παραβρέθηκαν κατά την είσοδό τους, παραλάμβαναν και ένα έντυπο στο οποίο αναγράφονταν αν επιθυμούσαν να δηλωθούν ως ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.
Μετά το τέλος της διαδικασίας κατά την καταμέτρηση ο αριθμός των εθελοντών, ανέρχονταν στον εντυπωσιακό αριθμό των ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ.
Προφανώς η αποδοχή της πρωτοβουλίας αυτής του Συλλόγου μας, από τα συγκεκριμένα μέλη μάλλον ήταν για λόγους εντυπωσιασμού, διότι από το σύνολο των εθελοντών ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΑΙΜΑ.
Παραδόξως φίλος (μέλος) που δεν παρευρέθηκε, χωρίς να υπογράψει χαρτιά και δηλώσεις, προσφέρθηκε και έδωσε αίμα και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες, απλά το πληροφορηθήκαμε από το περιβάλλον του, καθόσον ένας εξ αυτών ήταν μέλος του Δ.Σ.
Κάνουμε έκκληση για μια ακόμη φορά. Διαθέστε 5' από τον χρόνο σας και προσφέρετε μια φιάλη αίμα. Ένα μπουκάλι είναι απολύτως σίγουρο ότι θα σώσει μια ζωή!!!! Η τράπεζα αίματος εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον λόγο. Να υπάρχει διαθέσιμο αίμα για την έκτακτη ανάγκη. Όταν θα έρθει η μοιραία στιγμή θα είναι ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ
Δίπλα στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο έχει πολλά και εξαιρετικά Cafe. Ας απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα από αυτά, αφού θα έχετε δώσει ελπίδα ζωής σε κάποιον συνάνθρωπό μας που πιθανόν να βρίσκεται (ή να βρεθεί) στην πιο δύσκολη στιγμή της ΖΩΗΣ ΤΟΥ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ

2 σχόλια:

  1. Είναι ανάγκη μεγάλη το αίμα. Εγώ δεν μπορώ να δώσω για κάποιους λόγους. Όμως αν γίνει οργανωμένα, κάθε κάποιους μήνες, τρεις ή τέσσερις, προσφέρομαι εθελοντικά να κάνω τα τηλεφωνήματα στους εθελοντές για να τους το υπενθυμίσω. Και να πιούμε τόν καφέ όλοι παρέα στα παρακείμενα καταστήματα. Κάτι σαν γιορτή. Δεν είμαι από τόν αστακό αλλά πιστεύω πως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε τέσσερις μήνες πρέπει να οργανώνονται εθελοντικές αιμοδοσίες σε κάθε χωριό. Μόνο έτσι οι τράπεζες αίματος θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες. Όταν υπάρχει ένα έκτακτο περιστατικό καλό είναι να ειδοποιούνται οι εθελοντές αιμοδότες να πάνε να δώσουν αιμα. Μια φιάλη μπορεί να σωθεί σε περισσότερους από έναν άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.