Έληξε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος. Ψηφίστηκε η πρόταση των 13 της Αντιπολίτευσης, με σοβαρά ερωτηματικά νομιμότητας. Ο λόγος στην Αποκεντρωμένη (το βίντεο).


Έληξε πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, όπου στο 6ο θέμα είχαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου έτους 2022.
Η συνεδρίαση στιγματίστηκε από το απαράδεκτο επεισόδιο, όπου ο δημοτικός σύμβουλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Γαζέτας, κινήθηκε και έριξε ξαφνικό κτύπημα στον δημοτικό σύμβουλο της Συμπολίτευσης κ. Λευτέρη Μάντζαρη, όταν βρισκόντανε έξω από την αίθουσα, χωρίς να αναφερθεί και να μάθουμε κάποιο λόγο για την ενέργεια του αυτή. Στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήθηκε συγνώμη από τον ίδιο και από τον αρχηγό του κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη, κάτι που σημαίνει ότι το επεισόδιο έγινε για να ζητείται συγνώμη. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για το συμβάν και δεν ξέρουμε για την συνέχεια του.
Τώρα όσον αφορά το θέμα συζήτησης, κατατέθηκαν δύο προτάσεις Τεχνικού Προγράμματος, της Συμπολίτευσης και η εναλλακτική των 13 συμβούλων της Αντιπολίτευσης, για την οποία σας ενημερώσαμε (δείτε εδώ), η οποία διαφέρει ουσιαστικά ως προς ένα μόνο σημείο.
Η Συμπολίτευση υπεραμύνθηκε της δικής της πρότασης, με κύριο εισηγητή τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Πολύζο και με υποστηρικτικές εισηγήσεις του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη και του Αντιδημάρχου κ. Σωτήρη Γερόλυμου και κατάθεσε πολλά στοιχεία, ότι η πρόταση των 13 της Αντιπολίτευσης στερείται νομιμότητας και θα απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη. Σύντομα λοιπόν η Αποκεντρωμένη θα αποφανθεί επί της νομιμότητας.
Ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης ήταν ο κύριος εισηγητής που σήκωσε το βάρος υποστήριξης της εναλλακτικής πρότασης, με υποστηρικτική εισήγηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτη Στάϊκου.
Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης έβαλε το θέμα σε συνδυασμό με τις κεντρικές πολιτικές κυβερνητικές επιλογές, αναφέροντας ότι ουσιαστικά μόνο αυτή διαφωνεί και οι δύο προτάσεις δεν έχουν καμία διαφορά μεταξύ τους και είναι η ίδια μία πρόταση. Μάλιστα οι δύο σύμβουλοι της παράταξης απείχαν στο τέλος από την ψηφοφορία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, λέγοντας ο κ. Ιωάννης Ζαφείρης ότι ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι που είναι παραπληροφόρηση του σώματος.
Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν τον λόγο και επιχειρηματολόγησαν υπέρ της μίας ή της άλλης πρότασης.

Στη ψηφοφορία είχαμε:
  • Πρόταση Συμπολίτευσης: 10 ΝΑΙ
  • Πρόταση των 13 της Αντιπολίτευσης: 13 ΝΑΙ
Η ψηφοφορία:
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
1. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
2. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
3. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
4. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
5. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
6. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
7. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
8. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
9. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΠΩΝ
10. ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
11. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ  ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
12. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
13. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
14. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
15. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
16. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
17. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
18. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
19. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ
20. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ
21. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ
22. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
23. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
24. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
25. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
26. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ 13 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δείτε εδώ το βίντεο της συζήτησης του θέματος, για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας, τα οποία κατά εμάς βγαίνουν πολύ εύκολα.

2 σχόλια:

  1. Ο πολιτικός μας πολιτισμός είναι αναπόσπαστη αξία του κώδικα κοινωνικών μας αξιών και κανένα τυχόν απολίτικο περιστατικό αντικοινωνικής συμπεριφοράς, δέν μπορεί να μεταβάλλει την συλλογική προσπάθεια διατήρησης του πολιτικού μας πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρότι δέν αναγνωρίζω πολιτικά τους αιρετούς πολιτικούς εκπροσώπους
    του δήμου μας που αδικαιολόγητα απουσίαζαν απο την τακτική και προγραμματισμένη συνεδρίασή την 30/3/2022 του δημοτικού συμβουλίου
    για κατάρτιση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2022
    του δήμου μας, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης την 13/4/2022 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας για το ίδιο επακριβώς θέμα , θεωρείται και είναι το αποτέλεσμα νόμιμο και μέχρι αποδείξεως του αντίθετου και σύμφωνα πάντα με την καθόλα σεβαστή αυτοδιοικητική μας νομοθεσία.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης και προοοδευτικής δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.