Με έκπτωση 15% το 1ο πρακτικό του διαγωνισμού για το έργο: «Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στο Δήμο Ξηρομέρου».


Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που ανέβηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την εντοπίσαμε, εγκρίθηκε το 1ο πρακτικό του διαγωνισμού «Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στο Δήμο Ξηρομέρου» προϋπολογισμού 500.000 €, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, με πρόσκληση να δώσουν προσφορά και έκπτωση 4 εργολάβοι και όποιος δώσει χαμηλότερη προσφορά θα πάρει το έργο.
Πρόκειται για το γνωστό θέμα της έκτακτης επιχορήγησης των 500.000 € για τις θεομηνίες, για το οποίο η αντιπολίτευση με εισηγητή τον κ. Γαλούνη εξέφρασε έντονες αντιρρήσεις για την κατανομή του αλλά και για τον τρόπο διάθεσης του, καταθέτοντας μάλιστα και εναλλακτική πρόταση Τεχνικού Προγράμματος, η οποία απορρίφθηκε ως μη σύννομη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (δείτε εδώ).
Με βάση λοιπόν το 1ο πρακτικό του διαγωνισμού, που υπογράφεται από 3 μηχανικούς της Επιτροπής Διαγωνισμού, υπήρξε μειοδότης με έκπτωση 15% (δείτε εδώ).
Το 2019 που πάλι υπήρχαν έκτακτες χρηματοδοτήσεις 900.000 € για θεομηνίες, 1,5 μήνα πριν τις εκλογές, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, η παράταξη του κ. Γαλούνη «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», έσπασε σε 9 κομμάτια το ποσό και το έδωσε με σχεδόν μηδενικές εκπτώσεις.
Βέβαια να αναφέρουμε για πληρότητα, ότι τα χρήματα από τις εκπτώσεις δεν μένουν στο Δήμο Ξηρομέρου, αλλά γυρνάνε στα Υπουργεία που έκαναν τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις.
Από κάτω σας έχουμε τον πίνακα πως διατέθηκαν τα χρήματα το 2019 από τον κ. Γαλούνη και μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ, από δημόσια ανοικτά δεδομένα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.


Εμείς πρακτικά θα μείνουμε στην ουσία και θα ρωτήσουμε:
  • Αυτά τα 900.000 € τότε, πιάσανε τόπο;
  • Ποια έργα γίνανε;
  • Είδατε κάτι;
  • Αντιληφθήκατε κάτι;
  • Δημοσιεύτηκε κάποια φωτογραφική τεκμηρίωση;
Όποιος γνωρίζει να μας πει, γιατί δεν θυμόμαστε απολύτως τίποτα εκείνη την εποχή, με παρουσίαση των συγκεκριμένων έργων σε οποιοδήποτε τοπικό μέσο ενημέρωσης. Μία εκκωφαντική σιωπή θυμόμαστε για το τι απέγιναν αυτά τα χρήματα.
Επίσης τα έργα που θα γίνουν στην συγκεκριμένη σημερινή περίπτωση της νυν δημοτικής αρχής, εμείς θα θέλαμε να μπορούν να τα δουν οι πολίτες και να μην είναι αόρατα, να τα αξιολογήσουν οι πολίτες, να υπάρχει φωτογραφική τεκμηρίωση, το κάθε ευρώ να πιάσει τόπο, να λυθούν πραγματικά προβλήματα, γιατί η ουσία της πολιτικής ακριβώς αυτό είναι, χειροπιαστό και μετρήσιμο αποτέλεσμα και λύση προβλημάτων των πολιτών.
Σε αυτό η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την δημοτική αρχή και αυτή θα κριθεί και θα αξιολογηθεί για τον τρόπο χρήσης αυτού του μεγάλου ποσού, αλλά κυρίως θα κριθεί για το αποτέλεσμα.

2 σχόλια:

  1. Τι να συγκρίνεις μάτια μου, άχ μάτια μου.
    τη μέρα με τη νύχτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί 3.29 να μήν είμαστε μορφωμένοι, αλλά αριθμητικές πράξεις ξέρουμε να κάνουμε.
    Τα μεγέθη λοιπόν αυτά δέν συγκρίνονται. Είναι ασύγκριτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.