Αντιπεριφέρεια Νήσων: Όχι στα νησιά υδατοκαλλιέργειες.



Την αντίθεση της Περιφέρειας Αττικής στη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στα νησιά του Αργοσαρωνικού, εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, σε σύσκεψη που διοργάνωσε ο Δήμος Πόρου με αντικείμενο την αποτροπή ιχθυο - εκβιομηχάνισης του Σαρωνικού και με τη συμμετοχή αυτό-διοικητικών και κυβερνητικών εκπροσώπων.
Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στον γνωμοδοτικό ρόλο της Περιφέρειας, η οποία παραμένει σταθερή στην αρνητική της θέση έναντι των ΠΟΑΥ στα νησιά ενώ την ίδια τοποθέτηση για ενδεχόμενη ίδρυση τους σε περιοχές αρμοδιότητάς του, έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ελευθέριος Κοσμόπουλος.
Η αντιπεριφεριάρχης υπογράμμισε την αντίθεση της Περιφέρειας στην δημιουργία υδατοκαλλιεργειών στα νησιά, υπενθυμίζοντας σχετικό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με το οποίο ζητείται τροποποίηση του ισχύοντος Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις υδατοκαλλιέργειες και την μετατροπή του ρόλου των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού από γνωμοδοτικό σε δεσμευτικό για τη θεσμοποίηση του νέου.
«Το όραμά μας για τα νησιά της Αττικής σχετίζεται με την ισόρροπη ανάπτυξη τους, γεγονός που καταδεικνύει και η σύνταξη Μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού σε συνεργασία με το Δίκτυο Νήσων Αττικής χρηματοδοτούμενη από το ΠΕΠ Αττικής, για την υλοποίηση του εν λόγω στόχου», επισήμανε. Προσέθεσε δε, ότι η μελέτη έχει παρουσιαστεί στον γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Μπακογιάννη, από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του.
Η κυρία Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη υπογράμμισε ότι τα νησιά διαθέτουν ποικιλόμορφα χαρακτηριστικά και τεράστιες δυνατότητας για την αρμονική ανάπτυξή τους. Η Περιφέρεια εκτιμά πως οι ΠΟΑΥ ανοίγουν τον δρόμο για υπερσυγκέντρωση ιχθυοτροφικών μονάδων, με επιπτώσεις σε πολλούς τομείς. «Οι πολίτες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους τις επιπτώσεις της εν λόγω επένδυσης είναι οι άμεσα θιγόμενοι και η φωνή τους πρέπει να έχει καθοριστικό χαρακτήρα, πριν από τη λήψη της οποιασδήποτε απόφασης.».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.