Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το εργοτάξιο στο έργο της Α' φάσης της ανάπλασης της πλατείας του Μύτικα (φωτογραφίες).


Κατεβήκαμε στον Μύτικα και επισκεφθήκαμε τον χώρο του εργοταξίου της ανάπλασης της Α' φάσης της πλατείας του Μύτικα και πραγματικά οι εργασίες εξελίσσονται πολύ γρήγορα και αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο γκρεμίσματος της παλιάς πλατείας.
Τα παλιά δεντράκια που υπήρχαν στην πλατεία έγινε προσπάθεια να γίνει μεταφύτευση τους, κάτι που δεν κατέστη δυνατό για τα περισσότερα, μιας και είχαν κατεστραμμένο σε μεγάλο ποσοστό ριζικό σύστημα, το οποίο είχε εισχωρήσει κάτω από τα μπετά της παλιάς πλατείας και στην προσπάθεια ξεριζώματος οι ρίζες κόβονταν.
Μάρτυρες της μεγάλης προσπάθειας που έγινε για την μεταφύτευση τους, ήταν όλοι οι παρόντες πολίτες και ήταν και πολλοί.
Τρία δεντράκια με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να τα βγάλουν και μεταφυτεύτηκαν, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι το ριζικό τους σύστημα δεν είναι σε καλή κατάσταση και μακάρι να πιάσουν στο Κ.Υ. Μύτικα, όπου ήδη φυτεύτηκαν και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.




Όλοι θα θέλανε όλα τα δέντρα να μεταφυτευτούν και κανένας δεν είναι τόσο αναίσθητος και περιβαλλοντικά αδιάφορος, που θα ήθελε να καταστρέψει δέντρα που πήραν χρόνια να μεγαλώσουν και ομορφαίνουν κάθε σημείο. Φυσικά όσοι διαμαρτυρήθηκαν, δικαίως διαμαρτυρήθηκαν, γιατί όλους μας στενοχωρεί να βλέπουμε δέντρα κατεστραμμένα, αλλά δεν κατέστη δυνατό να μεταφυτευθούν, αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Τα δέντρα έχουν ψυχή υποστηρίζουν κάποιοι και έτσι είναι.
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η νέα πλατεία περιλαμβάνει πολλαπλάσια δέντρα και πράσινο από την παλιά. Δηλαδή στο τελικό αποτέλεσμα θα έχουμε πολλά περισσότερα δέντρα.
Η πλατεία, όπως ήταν διαμορφωμένη, δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή, ως αστικός χώρος, στην καθημερινή ζωή των κατοίκων. Τόσο οι υψομετρικές διαφορές όσο και το υπάρχον πράσινο δεν την καθιστούσαν φιλική προς τους χρήστες.
Στη νέα διαμόρφωση, λαμβάνεται υπόψη τόσο η ιστορική μνήμη του χωριού, όσο και οι ανάγκες χρήσης της πλατείας σε συνάρτηση με τα τεκταινόμενα κατά τη διάρκεια του έτους. Έτσι, με άξονα το βιοκλιματικό σχεδιασμό, επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένας χώρος αναψυχής, φιλικός προς τους χρήστες, με εύκολη πρόσβαση και σύνδεση με τα γύρω σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και ταυτόχρονη δημιουργία ελεύθερου χώρου για τη διενέργεια εκδηλώσεων.
Θα κλείσουμε λέγοντας ότι τα έργα ανήκουν στους πολίτες και στη διάρκεια υλοποίησης ενός έργου θα υπάρξει φυσιολογικά και όχληση, αλλά η ταλαιπωρία θα φύγει το έργο θα μείνει και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.






















2 σχόλια:

  1. Κάποιοι της αντιπολίτευσης του δήμου,
    επιμένουν : << να βλέπουν το δέντρο και να μήν βλέπουν το δάσος. >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σε όλους όσους συνέβαλαν και συμβάλουν στην υλοποίηση αυτού του έργου. Ο Μύτικας ειναι πανέμορφος και αξιζει τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.