Το περιβάλλον που "αγαπάνε"... καταστρέφοντας το με αυταρχικές, αντικοινωνικές, αντι-αναπτυξιακές και αντι-δημοκρατικές συμπεριφορές και νομοθεσίες. ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.


Πηγή: Προσωπική σελίδα στο Facebook.
Του Παναγιώτη Ηλ. Χολή.

Σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και οι περισσότεροι πολιτικοί βγάζουν λόγους για την προστασία του και θα φυτέψουν και ένα δεντράκι ή θα κόψουν και καμιά κορδέλα εγκαινίων, για χάρη της φωτογραφίας και του λαϊκισμού.
Στην περιοχή μας όμως, ένα μέρος του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η βιοποικιλότητα έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, χιλιάδες στρέμματα λιβαδιών Ποσειδωνίας εξαφανίσθηκαν και άλλα τόσα κινδυνεύουν μελλοντικά. Κομβικές και απείρου κάλους παραλίες, όπως Μαραθιάς, Ασπρογυάλι, Καμπλάφκα, Βυρίνα έχουν εγκαταληφθεί λόγω τις παρουσίας σε αυτές μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας.
Η Πολιτεία, εσκεμμένα και εγκληματικά απούσα ως συνήθως και για την περαιτέρω «προστασία του» μας επιφυλάσσει με την ευγενική προσφορά της, την πλήρη καταστροφή όλου του οικοσυστήματος μετατρέποντας 41.000 θαλάσσια στρέμματα σε χαβούζα και χιλιάδες στρέμματα παραλίας, αιγιαλού και χερσαίων εκτάσεων σε βιομηχανική ζώνη.
Η Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ένα βήμα πριν γίνει νόμος του κράτους, εγγυάται για την επίτευξη των στόχων της ολικής καταστροφής του τόπου.
Το θεάρεστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της συνεχίζεται στα βουνά και οροπέδια της ενδοχώρας του Ξηρομέρου, με την εφαρμογή του σχεδίου "καταστρέφω τα βουνά, αποψιλώνω τη βλάστηση" για χάρη της κλιματικής αλλαγής(!!!).
Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάρκα βιομηχανικής κλίμακας θα καταλάβουν συνολικά 40.000 στρέμματα για χάρη της απληστίας, της αναρχίας των ιδιωτικών χωροταξικών και τις υποταγής των κομμάτων εξουσίας και μέρους τις διοίκησης στα εφήμερα συμφέροντα των ιδιωτών "επενδυτών".
Χιλιάδες καλλιεργήσιμα και μη εδάφη και βοσκότοποι, αλλάζουν χέρια οριστικά στο όνομα της πράσινης ενέργειας, οι ιδιοκτησίες χάνονται, οι εκτάσεις αποψιλώνονται και μετατρέπονται σε σκελετούς σιδήρου και υαλοπινάκων.
Η θερμοκρασία θα ανέβει και τα πλημμυρικά φαινόμενα θα γίνονται περισσότερο επικίνδυνα.
Ο χωροταξικός σχεδιασμός της χώρας εσκεμμένα, με οδυνηρά αποτελέσματα για το περιβάλλον, δεν υλοποιείται.
Το μεγαλύτερο όμως έγκλημα που λαμβάνει χώρα στον τόπο μας τα τελευταία 30 χρόνια με τη συμμετοχή, δυστυχώς και πολιτών και σε συνδυασμό με τον ύποπτα ανύπαρκτο έλεγχο των δασικών και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών, είναι η σταθερή, καθημερινή και ανενόχλητη εξαφάνιση, μέσω της λαθροϋλοτομίας, του μοναδικού και απείρου κάλους δάσους,130.000 στρεμμάτων, της βελανιδιάς στο Δήμο Ξηρομέρου.
Ένα δάσος και ένα δέντρο που κουβαλάνε στο κορμί τους όλη την ανθρώπινη και περιβαλλοντική ιστορία της χώρας μας. Ένα δάσος ανάσα για τη ζωή των κατοίκων, της οικονομικής δραστηριότητας και μέγιστο συμπαραστάτη στην επαναφορά του περιβάλλοντος σε ισορροπία.
Αν θέλουμε να αποτυπώσουμε σε ένα χαρτί με έναν τίτλο, την εσκεμμένα ενορχηστρωμένη τακτική της Πολιτείας, των κυβερνήσεων, μέρους των τοπικών αρχών και των καθ' ύλην αρμόδιων διοικήσεων, να μη προστατεύουν το περιβάλλον, τότε αυτό γράφεται με ένα όνομα. ΕΠΑΡΧΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ - ΔΥΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ.
Υποκρισία στην καλύτερη των περιπτώσεων, εγκληματική, εσκεμμένη αδράνεια στη χειρότερη.
Στα σχέδια και τις τακτικές των εμπλεκομένων φορέων, μερίδας πολιτών και αγροτο- συνδικαλιστικών συλλόγων, για πλήρη εξαφάνιση 211.000 στρεμμάτων, φυσικού περιβάλλοντος στο Δήμο Ξηρομέρου, μέσω των όσων ανέφερα παραπάνω, ως τοπική κοινωνία που νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να σημάνουμε συναγερμό και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Θα πρότεινα παν - Δημοτική Ξηρομερίτικη συνάντηση φορέων και πολιτών με θέμα. "ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ, ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ".
Το περιβάλλον είναι η ζωή μας και τη ζωή μας την προστατεύουμε. Δεν περισσεύει κανείς όπου και αν βρίσκεται, ότι και αν κάνει ,ότι και αν ονειρεύεται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.