Μνημόνιο συνεργασίας για την απασχόληση μεταναστών και προσφύγων σε υδατοκαλλιέργειες.



Η συνεργασία των υπουργείων και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης αποσκοπεί στην εφαρμογή προγράμματος εκπαίδευσης πολιτών τρίτων χωρών και τοποθέτησής τους σε θέσεις εργασίας στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας.
Τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μετανάστευσης και Ασύλου υπέγραψαν τη Δευτέρα μνημόνιο με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης με στόχο τη διευκόλυνση ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική αγορά εργασίας και την κοινωνία.
Η συνεργασία αποσκοπεί στην εφαρμογή προγράμματος εκπαίδευσης πολιτών τρίτων χωρών και τοποθέτησής τους σε θέσεις εργασίας στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας.
Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Μετανάστευσης και Αγροτικής Ανάπτυξης, επιτυγχάνεται η οικονομική ανάπτυξη σε επίπεδο περιφέρειας και η αύξηση του κοινωνικοοικονομικού οφέλους για τις κοινότητες τόσο των φιλοξενούντων όσο και των φιλοξενούμενων.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε μετά την υπογραφή του μνημονίου ότι «από αυτή τη συνεργασία όλοι θα βγουν ωφελημένοι. Ο τομέας των υδατοκαλλιεργειών είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας αποτελούν το πλέον εξαγώγιμο προϊόν της χώρας, όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα. Παρέχουμε λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού και ταυτόχρονα προσφέρουμε μια καλή προοπτική στους μετανάστες για την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία».
Από την πλευρά της, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη υπογράμμισε ότι «η εκπαίδευση και η μετάβαση στην αγορά εργασίας αποτελεί την επιτομή της ένταξης. Από την πλευρά μου διευκολύνω και συμβάλλω σε κάθε εκπαιδευτική προσπάθεια που αποσκοπεί στην πραγματική ένταξη και οδηγεί στην αύξηση του ΑΕΠ, των εξαγωγών και περισσότερων θέσεων εργασίας για όλους».
Από την πλευρά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης το μνημόνιο υπέγραψε ο επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας, Τζιανλούκα Ρόκο.

5 σχόλια:

  1. Με λίγα λόγια, φθηνό εργατικό δυναμικό, συνθήκες γαλέρας και οι κυρ Παντελήδες να λυσσάνε ότι τους κλέβουν τις δουλειές οι μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Ελλάδα με τα ωραία σου, τις υπουργάρες, τον σχεδιασμό, τη διαφάνεια … δεν είναι τίποτα η πρώτη φορά πονάει μετά όλα καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα ψάχνεις να κανεις ένα μεροκάματο το μήνα και θα λές και ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  3. Ψηφίστε σωστά. Επιτέλους έστω για μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα ανηκει στους Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.