Εύθυμη ιστορία. Τα κλειστά βαρέλια.


Του Παναγιώτη Ηλ. Χολή.
Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ.

Αθώα χρόνια, απονήρευτα άλλα και παμπόνηρα για κάποιους επιτήδειους πλακατζήδες των χωριών.
Εποχή τρύγου, κάπου σε ένα χωριό του Ξηρομέρου και στο Καφενείο ο Μπάρμπα Κώστας και ο Μπάρμπας Γιάννης, θέλοντας να πειράξουν τον μπάρμπα Γιώργο που μόλις είχε τρυγήσει και γεμίσει τις βαρέλες του, του λένε το εξής:
Γιώργο έβαλες πολύ Μούστο;
Έβαλα παιδιά και τώρα έχω ανοιχτά τα βαρέλια μέχρι να τα κλείσω.
Ανοιχτά τα έχεις τα βαρέλια βρε Γιώργο; Είσαι με τα καλά σου; του λένε ο Κώστας και ο Γιάννης.
Ανοιχτά δεν τα αφήνουμε βρε παιδιά μέχρι να τελειώσει το βράσιμο; λέει ο Γιώργος.
Όχι Γιώργο θα χάσεις όλα τα αρώματα του κρασιού και θα σου ξινίσει!!! Πήγαινε να τα κλείσεις τα βαρέλια και θα δεις τι αρώματα και τι χρώμα θα έχεις στο κρασί σου.
Τι να κάνει και ο καλόκαρδος, αλλά ευκολόπιστος μπάρμπα Γιώργος, πάει στο σπίτι και αρχίζει να κλείνει σφιχτά τα βαρέλια, όπως ακριβώς του είπαν οι χωριανοί του. Το βράδυ ξάπλωσε με την κυρά του να κοιμηθούνε και κάποια στιγμή άκουσε θόρυβο και κρότο δυνατό κάτι σας βομβαρδισμό και ξύλα να εκσφενδονίζονται στο υπόγειο. Τρέχει ο Μπάρμπα Γιώργος και τι να δει, τα βαρέλια του κατεστραμμένα και φυσικά όλος ο μούστος χύθηκε μέσα στο υπόγειο.
Την άλλη μέρα εκνευρισμένος για το χουνέρι που του έκαναν οι χωριανοί του, πήγε στο καφενείο και τους τα έψαλε ένα χεράκι για τα καλά. Οπότε ο ένας από τους δυο γυρνάει και του λέει: Καλά δεν ήξερες Γιώργο ότι εγώ χαλάω σπίτια δεν φτιάχνω;
Έτσι η χοντρή πλάκα που θέλησαν να κάνουν οι δυο, στον συγχωριανό τους, στέρησαν από τον Μπάρμπα Γιώργο το κρασί της χρονιάς και στους άλλους δυο τη διακοπή των σχέσεων τους με τον Μπάρμπα Γιώργο, για πολλά χρόνια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.