Στο ύψος του το ΣτΕ. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και το πόσιμο νερό ανθρώπινο δικαίωμα.


Πρόσφατο, φωτεινό παράδειγμα και οδηγός για τον αγώνα κατά της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων, Αιτ/νίας και Καλάμου, αποτελεί η πολύ πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που ακύρωσε τον διαγωνισμό για την παραχώρηση του δημόσιου αγαθού του νερού της Αττικής σε ιδιώτες.
Ακυρώθηκαν συγκεκριμένα όλες οι πράξεις (προκήρυξη, απόφαση Υπουργού, απόφαση διυπουργικής επιτροπής) επειδή δεν πληρούσαν διατάξεις των νόμων 4812/2021 και 3389/2005, θεωρώντας την παροχή ύδρευσης ως ένα ενιαίο σύστημα από τις πηγές μέχρι τις βρύσες και ότι η ΕΥΔΑΠ και η Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ «αποτελούν ενιαίο λειτουργικό σύστημα».
Κερδήθηκε λοιπόν από την κοινωνία των ενεργών πολιτών ο πολυετής αγώνας και ακυρώθηκε η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης από το παράθυρο ενός δημόσιου αγαθού όπως το νερό.
Επιβεβαιώθηκε έτσι και με τη βούλα του ΣτΕ, ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και το πόσιμο νερό ανθρώπινο δικαίωμα.
Είμαστε σίγουροι ότι το ΣτΕ, θα ακυρώσει πανηγυρικά και την Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, ένα σχεδιασμό κυριολεκτικά στο πόδι, διάτρητο, που πάσχει πολλαπλώς, με ατέλειες και παραλήψεις που βγάζουν μάτι, ο οποίος έρχεται ασεβώς και με τα θέλω μίας χούφτας επιδοτούμενων επιχειρηματιών και πολυεθνικών funds, να αρπάξει ετσιθελικά όλο το παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου, προσβλητικά χωρίς να ερωτηθούν οι κάτοικοι και η τοπική αυτοδιοίκηση, που οι προηγούμενες συνεχόμενες παλαιότερες αποφάσεις το εξαιρούσαν από την ανάπτυξη ιχθυοκαλιεργειών και το προόριζαν και το προορίζουν για τουριστική ανάπτυξη.
Δείτε εδώ ένα από τα σχετικά δημοσιεύματα.

2 σχόλια:

  1. η ελπίδα ποτέ δεν χάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΣτΕ θα σας δικαιώσει γιατί τα στοιχεία είναι ατράνταχτα. Το πλιάτσικο στις ακτές δεν θα περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.