Στο ύψος των 0 € μέχρι τώρα οι προφορικές εργασίες της παρούσης δημοτικής αρχής, που συνηθίζονταν στο πρόσφατο παρελθόν να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη για έκδοση διαταγών πληρωμής.


Η δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη, τρέχει ήδη 3,5 χρόνια που έχει την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου και θέλουμε να επισημάνουμε ένα γεγονός, που προσωπικά το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία διαταγή πληρωμής από την Δικαιοσύνη για εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, που να έγιναν με προφορικό τρόπο, όπως κατά κόρον γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.
Η τέως διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, μας είχε συνηθίσει σε ένα «φαινόμενο». Τις προφορικές εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, που οδηγούνταν στην Δικαιοσύνη για έκδοση διαταγών πληρωμής.
Μιλάμε για εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό(!!!), χωρίς να έχουν περάσει από Οικονομική Επιτροπή(!!!), χωρίς να είναι εις γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου(!!!), χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής(!!!), χωρίς κανένα έλεγχο, όπου κανείς δεν μπορεί να βρει και να ελέγξει τίποτα, απλά είχαν δοθεί οι εντολές προφορικά(!!!).
Η διαδικασία πληρωμής ήταν οι ενδιαφερόμενοι να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη με σύμφωνη γνώμη και σε συνεννόηση με το Δήμο Ξηρομέρου, ο οποίος φρόντιζε να αποδέχεται και να βεβαιώνει την οφειλή με μία απλή υπεύθυνη δήλωση(!!!), κατόπιν να βγαίνει διαταγή πληρωμής και ο Δήμος σε τελική φάση μέσω νομικής γνωμοδότησης Δικηγόρου, να μην ασκεί ανακοπή επί της διαταγής πληρωμής.
Με αυτό τον τελείως αδιαφανή τρόπο, εμείς την προηγούμενη 5ετία καταφέραμε να καταγράψουμε 23 προφορικές αναθέσεις συνολικού ποσού 675.216,13 €, ένα ποσό τεράστιο για το μέγεθος του Δήμου μας.
Για όλη αυτή την κατά σύστημα αδιαφανή και εκτός του συνήθους διαδικασία (δεν έγινε μία, δύο, άντε τρεις φορές ή λίγο παραπάνω), δεν έχει δοθεί ποτέ, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή οπουδήποτε αλλού, μία πολιτική εξήγηση από τους εκπροσώπους της τέως δημοτικής αρχής, τουλάχιστον από ευθιξία.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι 232.565,76 € προφορικές εργασίες, παρουσιάστηκαν ξαφνικά μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στις 26 Μαΐου 2019!!!
Τον Σεπτέμβριο του 2020 σας ενημερώσαμε ότι όλα τα σχετικά στοιχεία για την συγκεκριμένη στρεβλή διαδικασία, που στον Δήμο Ξηρομέρου έγινε καθεστώς, συνήθεια και θεσμός, έχουν δοθεί στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε αυτοί να κρίνουν αν όλα έχουν καλώς ή όχι (δείτε εδώ) και να αναζητηθούν, αν υπάρχουν, άλλου είδους ευθύνες εκτός από τις αυταπόδεικτα πολιτικές ευθύνες. Είναι κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και ήταν προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η Δικαιοσύνη κινούνται στη χώρα μας πολύ αργά και έχουμε δει τέτοιες υποθέσεις, να εξετάζονται μετά από παρέλευση 10ετίας και τίποτα να μην βγαίνει τις περισσότερες φορές και όλα να έχουν καλώς.
Τις πολιτικές ευθύνες στην τέως διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, τις απέδωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Ξηρομέρου στις εκλογές του 2019 και φυσικά η τέως διοίκηση ποτέ δεν βρήκε το θάρρος να τις αναλάβει και να εξηγήσει οτιδήποτε γι αυτό το δυσάρεστο «φαινόμενο». Όπως προείπαμε δεν έχει πει ποτέ λέξη, ούτε σήμερα οι δημόσια αρθογραφούντες, που στήριξαν και στηρίζουν την τέως διοίκηση. Το συγκεκριμένο θέμα δεν το ακουμπάνε ποτέ, δεν το αναφέρουν, σα να θέλουν να ξεχαστεί, σα να μη συνέβη ποτέ.
Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό το απαράδεκτο «φαινόμενο» ευτυχώς και άμεσα σταμάτησε από την σημερινή διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, που ήταν το πρώτο και το άμεσο που οφείλονταν να γίνει και έγινε, για χάρη της διαφάνειας και του συμφέροντος των δημοτών και φυσικά εννοείται ότι, αυτή η κατά σύστημα και με σχέδιο διαδικασία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου, ήταν πρόδηλα αδιαφανής και πολιτικά καταδικαστέα.

7 σχόλια:

  1. αυτοι που τα εκαναν αυτα ειναι σημερα τα αυτοαποκαλουμενα καθαρα χερια

    αιδως αργειοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι 31 Αυγουστου 2023 είναι τα τελικά ψηφοδέλτια
    για τους υποψηφιους δημοτικούς συμβούλους
    Να μήν τρέχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα κ.Σουλα την προσωπική σας άποψη ...Θεωρείτε ότι οφείλει η σημερινή Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της λογοδοσίας και της διαφάνειας να ενημερώσει τους δημότες
    1.Ποια φυσικά πρόσωπα στελέχη της τέως Δημοτικής Αρχής έκαναν τις προφορικές αναθέσεις και βεβαίωσαν για την εκτέλεση τους ;
    2.Ποιες εκ των προφορικών αναθέσεων κρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες στη πάροδο του χρόνου που μεσολάβησε εικονικές και ποιες πραγματικές;
    3.Αν έγινε καταλογισμός για ΜΗ νόμιμες δαπάνες σε φυσικά πρόσωπα κι αν ναι σε ποιους ;
    4.Αν υπάρχουν αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των "ελεγκτικών μηχανισμών" σχετικά με τις προφορικές αναθέσεις καθώς και για ... "αχρεωστήτως καταβληθέντες δαπάνες";
    5.Ποιο είναι το ποσό που έχει έως σήμερα καταβάλει η Δημοτική Αρχή σε αναδόχους των εν λόγω προφορικών αναθέσεων;
    6.Αν παρέχει νομική υποστήριξη (Δικηγόρο κλπ) σήμερα ο Δήμος με οικονομική επιβάρυνση του , στα στελέχη της τέως Δημοτικής Αρχής που ανάθεσαν και βεβαίωσαν τις εν λόγο προφορικές αναθέσεις;
    Επειδή πρέπει οι δημότες να γνωρίζουν τα φυσικά πρόσωπα που συνέβαλαν στις εν λόγο δαπάνες ,αφενός να τους αποδώσουν και στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές τις πολίτικες ευθύνες που τους αναλογούν και αφετέρου να μην ευδοκιμήσουν εκ νέου προσπάθειες τους για πολιτική "αναβάπτισης" μέσω της επιχειρούμενης "κολυμπήθρας του Σιλωάμ"
    Αλλά και επειδή δεν πρέπει να υπάρχουν άδικα σκιές για κανένα , πρέπει οι δημότες να γνωρίζουν την αλήθεια
    ΗΛΙΑΣ Ν.ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε Blogger κ. Ηλία Κοτρότσο.
      Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η δημοτική αρχή είχε υποχρέωση και όφειλε να στείλει τα στοιχεία των προφορικών αναθέσεων στις ελεγκτικές αρχές. Αυτό έγινε και αυτή είναι η σοβαρή και υπεύθυνη στάση. Κανέναν αιρετός δεν μπορεί να εντοπίσει και να στοιχειοθετήσει κατηγορίες. Οι αιρετοί μιλάνε πολιτικά και επιχειρηματολογούν και αποδίδουν πολιτικές ευθύνες, μιλώντας καθαρά στους πολίτες. Αυτό έγινε. Εκτός από λάθος. είναι και unfair αιρετοί να αποδίδουν άλλου είδους ευθύνες σε πολιτικούς αντιπάλους τους. Οι ελεγκτικές αρχές θα εντοπίσουν τυχόν άλλου είδους ευθύνες, αν υπάρχουν, εκτός από τις αυτονόητα πολιτικές ευθύνες οι οποίες αποδόθηκαν στις εκλογές του 2019 και συνεχίζουν να βαρύνουν όσους μεθόδευσαν όλη αυτή την πρόδηλα αδιαφανή διαδικασία και όσους είχαν ευθύνες διοίκησης τότε και δεν αντέδρασαν σε κάτι που είχε πάρει μεγάλη έκταση και φαινόταν ότι γινόταν με πολιτική επιλογή.
      Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και δεν είναι σε αντίθεση με τη δική σου, όπου απ' ότι καταλαβαίνω ζητάς κάτι άλλο, που για εμένα απλά δεν μπορεί να γίνει.

      Συγκεκριμένα:
      1. Μπορεί να δώσει ονόματα φόρα παρτίδα η δημοτική αρχή; Να κρεμάσει στα μανταλάκια ονόματα; Προσωπικά δεδομένα και υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους. Μη το ξεχνάμε αυτό. Δεν ξέρουν οι πολίτες ποια ήταν εκτελεστική επιτροπή σε διάφορες χρονικές φάσεις την προηγούμενη δημοτική περίοδο; Όλα γνωστά είναι.
      2. Αυτό είναι δουλειά των ελεγκτικών μηχανισμών να το πούνε. Μπορεί να το πει κάποιος άλλος; Μπορεί να το πω εγώ ή εσύ;
      3. Και ο καταλογισμός σε φυσικά πρόσωπα, αν υπάρξει, θα υπάρξει από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ανάλογα με αυτά που θα εντοπίσουν. Δεν μπορούν αυτό να το κάνουν αιρετοί.
      4. Η Δικαιοσύνη για να κινηθεί για το θέμα, πρέπει να έχει στοιχεία από το αποτέλεσμα της έρευνας των ελεγκτικών μηχανισμών. Δυστυχώς αυτή είναι η διαδικασία και σίγουρα είναι μια παθογένια, όπου όλη αυτή η διαδικασία κρατά χρόνια και βλέπουμε παρόμοιες υποθέσεις να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη και να έχουμε αποτέλεσμα μετά από πολλά χρόνια. Έτσι είναι δημημένο το σύστημα δυστυχώς. https://mytikaspress.blogspot.com/2020/02/10-18.html
      5. Γνωρίζουμε ότι πολλές προφορικές αναθέσεις πληρώθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή μέσω του προγράμματος ΑΚΣΙΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορούσε χρέη από δικαστικές αποφάσεις. Προσωπική μας και μόνο εκτίμηση είναι ότι ένας λόγος επιλογής αυτής της περίεργης διαδικασίας, ήταν και η ύπαξη αυτού του προγράμματος αποπληρωμής χρεών. Θα μας τα πληρώσουν άλλοι(!!!), δηλαδή πάλι όλοι εμείς!!! Σήμερα τέτοιο πρόγραμμα δεν υπάρχει. Αν κάποιες από αυτές έχουν πληρωθεί, δεν έχουμε δει κάτι στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
      6. Για την νομική υποστήριξη των αιρετών σε δικαστικές υποθέσεις που αφορούν την εκτέλεση των καθηκόντων τους, υπάρχει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και αυτό ακολουθείτε και δεν είναι πολιτική επιλογή, αλλά υποχρέωση εκ τον νόμου. Άρα κακώς εξάγονται πολιτικά συμπεράσματα από αυτό, που σε αυτή τη περίπτωση είναι αυθαίρετα.

      Με σεβασμό στη διαφορετική γνώμη και άποψη.

      Διαγραφή
    2. Eν ολίγοις μας λες, αν κατάλαβα καλά, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες σου έως σήμερα δεν υπάρχει κάποια διοικητική πράξη ή δικαστική απόφαση που να βαρύνει την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου για μη σύννομες αποφάσεις . Τα όσα ελέχθησαν από την νυν Δημοτική Αρχή
      προεκλογικά και αναφέρονται κατά καιρούς στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απλώς έως σήμερα πολιτικές εκτιμήσεις περί λανθασμένης και άστοχης διαχείρισης της τέως Δημοτικής Αρχής;
      Ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες για την απάντηση σου
      ΗΛΙΑΣ Ν ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ

      Διαγραφή
  4. Καταρχήν συμφωνούμε ότι αυτή η διαδικασία πολιτικά είναι κατακριτέα. Το ότι το αναδεικνύεις και εσύ ενώ άλλοι δεν το αναφέρουν καθόλου σημαίνει ότι συμφωνούμε.
    Διαφωνούμε ως προς την διαδικασία απόδοσης άλλου τύπου ευθυνών. Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι υπάεχει παθογένεια σε τέτοιου είδους υποθέσεις όχι στο Δήμο Ξηρομέρου, αλλά σε όλη την πυραμίδα της δημόσιας διοίκησης. Η διαδικασία είναι και χρονοβόρα και ότι άλλο θες να προσθέσεις. Το περιέγραψα στην απάντηση στο ερώτημα 4 που έθεσες.
    4. Η Δικαιοσύνη για να κινηθεί για το θέμα, πρέπει να έχει στοιχεία από το αποτέλεσμα της έρευνας των ελεγκτικών μηχανισμών. Δυστυχώς αυτή είναι η διαδικασία και σίγουρα είναι μια παθογένια, όπου όλη αυτή η διαδικασία κρατά χρόνια και βλέπουμε παρόμοιες υποθέσεις να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη και να έχουμε αποτέλεσμα μετά από πολλά χρόνια. Έτσι είναι δημημένο το σύστημα δυστυχώς. https://mytikaspress.blogspot.com/2020/02/10-18.html

    Σε ευχαριστώ για το διάλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην υποτιμάτε τις πολιτικές ευθύνες και μην υποτιμάτε αυτό που καταλαβαίνει κάθε δημότης που διαβάζει αυτά τα πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, που μέσα από το MYTIKASPRESS παρουσιάστηκαν, με έξοχο κατή την γνώμη μου τρόπο, όλα τα προηγούμενα χρόνια.
    Τα στοιχεία είναι πολύ συγκεκριμένα και συντριπτικά.
    Η διαδικασία αυτή είναι ότι πιο αδιαφανές, έχει γίνει πάρα πολλές φορές και ήταν φανερά πολιτική επιλογή. 23 περιπτώσεις και το ποσό τεράστιο.
    Δεν είναι τυχαίο που αυτό το θέμα αποφεύγουν να το θίξουν κάποιοι δημοσιολογούντες επί παντός επιστητού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.