Σε εξέλιξη οι διεργασίες στους υπό διαμόρφωση δημοτικούς συνδυασμούς στον Δήμο Ξηρομέρου.


Η προεκλογική περίοδος για τις Δημοτικές Εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου έχει αρχίσει και φυσιολογικά οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών τους, μέσα από διαβουλεύσεις και συζητήσεις με συνεργάτες και υποστηρικτές τους.
Ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, με τον συνδυασμό του ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ'', πληροφορούμαστε ότι σιγά σιγά προχωρά απρόσκοπτα στη δημιουργία του συνδυασμού του και ήδη έχει ανακοινώσει κάποια ονόματα.
Με τον αέρα του νυν Δημάρχου, αλλά κυρίως με το θετικό πρόσημο της κατά γενική ομολογία επιτυχημένης θητείας του έως τώρα, όπου κατάφερε να ανατάξει και να νοικοκυρέψει τον Δήμο Ξηρομέρου από μία πολύ δύσκολη κατάσταση όπως παρέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει σαφές πλεονέκτημα και προβάδισμα, μιας και συσπειρώνει γύρω του πολλές κοινωνικές δυνάμεις του Ξηρομέρου, απ' όλους τους πολιτικούς χώρους και οι δικές μας πληροφορίες κατατείνουν στην βεβαιότητα ότι θα στήσει ένα ψηφοδέλτιο πλήρες, τόσο σε επίπεδο γενικού ψηφοδελτίου, όσο και σε επίπεδο τοπικών ψηφοδελτίων στις Κοινότητες.
Ο κ. Παναγιώτης Στάϊκος, με τον συνδυασμό του ''ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ'', πολύ πρόσφατα μας ενημέρωσε δημόσια για ένα σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετώπισε και με ανθρώπινη ενσυναίσθηση και σεβόμενοι απόλυτα το θέμα υγείας του, δεν θα πούμε τις πληροφορίες που έχουμε για το τι θα πράξει. Θα αναμένουμε τον ίδιο, στους χρόνους που αυτός επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες.
Ο κ. Δημήτρης Κομπλίτσης, με τον συνδυασμό ''ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ'', παρότι δεν έχει ανακοινώσει κάτι μέχρι τώρα (δεν το συνηθίζει άλλωστε), σίγουρα θα καταρτήσει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού και θα συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με σχεδόν βεβαιότητα επικεφαλή τον κ. Δημήτρη Κομπλίτση.
Ο κ. Δημήτρης Μπόνης, τον Δεκέμβριο του 2022, ανακοίνωσε την πρόθεση υποψηφιότητας του και από τότε δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη ενημέρωση. Πρόκειται για δήλωση πρόθεσης υποψηφιότητας και όχι ανακοίνωση υποψηφιότητας και αναμένουμε τα επόμενα βήματα του και τις ανακοινώσεις του. Πληροφορίες έχουμε για το τι θα πράξει, όμως δεν θα πούμε κάτι περισσότερο, περιμένουμε τις δικές του ανακοινώσεις.
Ο κ. Αλέξανδρος Σάββας, με τον συνδυασμό του ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', προχωρά με συζητήσεις και με δια ζώσης και τηλεφωνικές επαφές στην κατάρτιση του συνδυασμού του και σιγά σιγά προσπαθεί να καταρτίσει ένα όσο το δυνατόν πιο πλήρες ψηφοδέλτιο. Δεξαμενή του είναι οι Ενεργοί Πολίτες Ξηρομέρου, οι οποίοι παρουσιάστηκαν πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2023, με μία πρώτη δημόσια συνάντηση τους στον Αστακό.
Αυτά είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή και επειδή η πολιτική είναι δυναμική και ευμετάβλητη κατάσταση, κάποια από αυτά μπορεί αργότερα να αλλάξουν και πιθανόν οι ζυμώσεις και οι συνεννοήσεις να επιφέρουν πολλές και σημαντικές αλλαγές.
Ρόλο στις διεργασίες και στις αλλαγές, θα διαδραματήσουν σίγουρα και οι Εθνικές Εκλογές και το αποτέλεσμα αυτών, που προηγούνται των Δημοτικών Εκλογών και μάλλον θα διεξαχθούν τον προσεχή Μάϊο.
Δική μας προσωπική εκτίμηση είναι ότι, δύο είναι μέχρι στιγμής οι σταθερές και σίγουρες υποψηφιότητες, του γιατρού και νυν Δημάρχου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, που πολύ εύκολα θα έχει έτοιμο το συνδυασμό του πρώτος απ' όλους και της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου, με μεγάλη βεβαιότητα επικεφαλή τον κ. Δημήτρη Κομπλίτση.
Στις άλλες υποψηφιότητες, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να έχουμε αλλαγές και ανακατατάξεις.

1 σχόλιο:

  1. Η ανεξάρτητη και προοδευτική δημοτική παράταξη
    του δήμου μας: 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》θα πρέπει κατα την γνωμη μου νσ συμμετέχει ισότιμα στις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη 2023.
    Και μετα βεβαιως και τις όποιες σεβαστές αποφασεις της πλειοψηφίας της επικείμενης συνέλευσης των αξιότιμων συμπολιτών μας- μελών της δημοτικής μας παράταξης.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.