Ανακήρυξη συνδυασμών και υποψηφίων για τον Δήμο Ξηρομέρου. Ανακηρύχθηκαν όλοι οι συνδυασμοί. Δεν ανακηρύχθηκαν 4 υποψήφιοι από τον συνδυασμό ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ''.


Σήμερα 10 Σεπτεμβρίου 2023, το Πρωτοδικείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, προχώρησε με βάση την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία στην ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων για τον Δήμο Ξηρομέρου.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε απρόσκοπτα και για τους τρεις συνδυασμούς ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ'', με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Σάββα και ''ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ'', με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Κομπλίτση.
Πρόβλημα υπήρξε με 4 μεμονωμένους υποψήφιους για τον συνδυασμό ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', οι οποίοι δεν ανακηρύχθηκαν, όπως και αρκετά σφάλματα που εμφανίζονταν στη πλατφόρμα ηλεκτρονικής καταχώρισης του συγκεκριμένου συνδυασμού.
Στην απόφαση ανακήρυξης του Πρωτοδικείου αναφέρεται ότι για τον συνδυασμό ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', περάστηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μόνο το παράβολο των 200 € του υποψήφιου Δημάρχου και κανένα από τα 158 παράβολα των υπολοίπων υποψηφίων, συνολικού ποσού 4.130 €. Όμως τα παράβολα υπήρχαν κομμένα και πληρωμένα και απλά δεν είχαν καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία τα εμφάνιζε ως σφάλματα, κάτι που το Πρωτοδικείο το θεώρησε ως ενημερωτικού χαρακτήρα και όχι δεσμευτικού ή απαγορευτικού, για αυτό και με βάση ερώτημα που έστειλε το Πρωτοδικείο για την συγκεκριμένη περίπτωση και ενημερωτικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών τη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, με αρ. πρωτ 74000/8-9-2023, προχώρησε στην ανακήρυξη του συνδυασμού.
Επίσης εκτός από τους 4 υποψηφίους του συνδυασμού ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' που δεν ανακηρύχθηκαν, μνεία γίνεται στην απόφαση του Πρωτοδικείου και σε 9 περιπτώσεις υποψηφίων του ιδίου συνδυασμού, για διάφορα σφάλματα που εμφανίστηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι οποίοι όμως ανακηρύχθηκαν κανονικά.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, ήρθε να επιβεβαιώσει το πρόσφατο δημοσίευμα του πάντα έγκυρου Blog ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS (δείτε εδώ), παρότι δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε συγκεκριμένο συνδυασμό, το οποίο έγραφε συγκεκριμένα και αποκλειστικά και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, ότι κάτι δεν έγινε σωστά στην καταχώριση των παραβόλων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, πληροφορίες που βγήκαν από τα ίδια τα μέλη του συνδυασμού μετά την 31η Αυγούστου.
Όλοι γνωρίζουν ότι την αποκλειστική ευθύνη συμπλήρωσης των συνδυασμών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα την είχαν οι ίδιοι οι συνδυασμοί, που όφειλαν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να ενημερωθούν, να μελετήσουν και να γνωρίζουν άριστα την εκλογική νομοθεσία. Ότι λάθη έγιναν, ανήκουν αποκλειστικά στους έχοντες την ευθύνη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Θα κλείσουμε το κείμενο μας με ένα γνωστό απόφθεγμα του Αίσωπου: «Δύο σακούλια κουβαλάει ο καθένας μας. Το ένα μπροστά και το άλλο πίσω. Στο μπροστινό βάζουμε τα λάθη των άλλων και στο πίσω τα δικά μας. Γι’ αυτό δεν τα βλέπουμε».

2 σχόλια:

  1. Αξιοπιστία καθαρό μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως απλός συμπολίτης του δήμου μας,
    θεωρώ ότι είναι αναγκαιότητα η δημιουργία-συγκρότηση νέας δημοτικής συλλογικότητας-παράταξης στον δήμο μας,
    δημοτικής παράταξης
    που να εκφράζει προοδευτικές και σύγχρονες ιδέες για τα χρονίζονται και σύγχρονα θέματα που απασχολούν την κοινωνια του δήμου μας και την πρόοδο στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.