Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου εύχεται καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς – μαθητές – γονείς.


Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου εύχεται καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς – μαθητές – γονείς.
Δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι πολλά και σοβαρά. Η χρονιά στα σχολεία του δήμου μας ξεκινά με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μιας και το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί την πάγια πλέον τακτική να μην καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες στα σχολεία μας.
Ταυτόχρονα, το πάγιο πλέον ζήτημα της κτιριακής υποδομής, παραμένει άλυτο σε πολλά σχολεία στα όρια του δήμου. Με την ελλιπή χρηματοδότηση από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης και Υπουργείου, δεν μπορεί να καλυφτεί η ανάγκη για σχολεία ασφαλή και σύγχρονα, που να καλύπτουν τις μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Συνδημότη και συνδημότισσα,
Για μια παιδεία ποιοτική, που να αξίζει στα παιδιά μας, θα πρέπει να υπάρχει προτεραιότητα και γενναία χρηματοδότηση στους δήμους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολυσύνθετες ανάγκες των σχολείων. Η πάγια θέση και στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου, είναι να μην σκύβουμε το κεφάλι και να αρκούμαστε στα ψίχουλα που δίνονται κάθε χρόνο για τα σχολεία. Να διεκδικούμε δυναμικά και αταλάντευτα χρηματοδότηση στη βάση της λαϊκής ξηρομερίτικης οικογένειας και των παιδιών της. Σε αυτή τη μάχη σε θέλουμε δίπλα, μέσα και από συλλόγους, εκπαιδευτικών, γονέων, να υψώσουμε ανάστημα για την ουσιαστική, ποιοτική, δημόσια εκπαίδευση.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρόμερου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.