Ετοιμάζεται η κυκλοφορία εντός ωρών Fake δημοσκόπησης. Προαναγγέλθηκε από στελέχη δημοτικής παράταξης. Κοινός νους είναι αυτός που κρίνει τα πράγματα, όπως του τα παρουσιάζουν οι πέντε αισθήσεις (Λεονάρντο Ντα Βίντσι).

Δημαρχείο Ξηρομέρου πριν και μετά. Κολάζ δυο χαρακτηριστικών εικόνων, που σημειολογικά περιγράφουν τους δύο κόσμους, τις δύο νοοτροπίες που συγκρούονται σήμερα στον Δήμο Ξηρομέρου, που κάποιοι τον θέλουν να μείνει καθηλωμένος στη μιζέρια και στην υπανάπτυξη, γιατί στην διαχείριση της μιζέριας έχουν άριστα στο βιογραφικό τους.
Κοινός νους είναι αυτός που κρίνει τα πράγματα, όπως του τα παρουσιάζουν οι πέντε αισθήσεις.

Λεονάρντο Ντα Βίντσι

----------------------------

Γίναμε δέκτες πληροφοριών, για προαναγγελία από στελέχη δημοτικής παράταξης, κυκλοφορίας εντός λίγων ωρών, Fake δημοσκόπησης. Η τακτική είναι συνηθισμένη και την είδαμε και το 2019, όπου ο Τριανταφυλλάκης που με διαφορά ήταν ο πρώτος, δεύτερο και καταϊδρωμένο τον παρουσιάζανε και στον δεύτερο γύρο έβγαινε Δήμαρχος άλλος με 62% και ο Τριανταφυλλάκης 38%.
Η επικοινωνία στην σημερινή εποχή, δυστυχώς έχει υποσκελίσει τις πολιτικές θέσεις και τέτοια φαινόμενα πλέον είναι συνηθισμένα.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Σε κάθε Δήμο υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς, που σήμερα στην ψηφιακή εποχή της πληροφορίας, του ΔΙΑΥΓΕΙΑ, της ζωντανής μετάδοσης των Δημοτικών Συμβουλίων, του πλουραλισμού ενημέρωσης από τα πολλά και καλά τοπικά Blogs που υπάρχουν κ.λπ, όπου όλα είναι στο άπλετο φως, οποιοσδήποτε με κοινή λογική, μπορεί να εξετάσει από μόνος του και να κρίνει με στοιχεία τι έχει συμβεί:
  • Στα οικονομικά του Δήμου και στην κατάσταση του ταμείου.
  • Στην εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.
  • Στις δράσεις εξωστρέφειας του Δήμου.
  • Στο πλήθος των δημοπρασιών.
  • Στο πλήθος εκπόνησης μελετών.
  • Στην υλοποίηση των έργων.
  • Στην αποπληρωμή παρελθόντων χρεών.
  • Αν δημιουργούνται νέα χρέη ή όχι.
  • Στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.
  • Στην πάταξη του φαινομένου των παράνομων προφορικών αναθέσεων.
  • Στην καθημερινότητα του πολίτη.
  • Στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων, με συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσης των θεμάτων, όπως παράδειγμα η ιδρυθείσα πλέον Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, η αλόγιστη ανάπτυξη των Α.Π.Ε. και το Πλατυγιάλι.
  • Στην αναπτυξιακή προοπτική και στις αναπτυξιακές δράσεις, όπως ένα παράδειγμα οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε) και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ), που επιτέλους για πρώτη φορά ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει κ.λπ.
  • Στη δημοκρατική λειτουργία και στο ύφος και στο ήθος κάθε δημοτικής αρχής.
Με βάση αυτά και την αποτίμηση τι πήγε θετικά ή αρνητικά, να βγαίνει ένα συνολικό άθροισμα, και ένα συνολικό συμπέρασμα.
Ευρύτερες συναινέσεις εκεί που υπάρχουν συγκλίσεις, είναι το αυτονόητο όταν μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού, που αφορά τα κοινά προβλήματα ανθρώπων, που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους με το μικρό τους όνομα.
Σε προτεραιότητα σε όλες τις πολιτικές διεργασίες θα πρέπει να είναι η αξιολόγηση του παρεχόμενου έργου στον Δήμο, οι πολιτικές θέσεις, οι προτάσεις, το όραμα και η προοπτική για το μέλλον του τόπου, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές.
Αντ' αυτού κυριαρχεί το αντίθετο. Στο προσκήνιο η παραπολιτική, η μικροπολιτική, το κουτσομπολιό, οι προσωπικές σχέσεις και ζήλιες, οι προτιμήσεις ανάλογα με ποιους τσακωθήκαμε και παρεξηγηθήκαμε κάθε φορά, οι τακτικισμοί, το υποκριτικό ενδιαφέρον, η παραποίηση, η στρέβλωση της πραγματικότητας, οι διαπραγματεύσεις υποψηφιοτήτων, ο καιροσκοπισμός, η αντιπαράθεση γηπεδικού τύπου, οι σκληρές κουβέντες, οι προσβολές προς τον πολιτικό αντίπαλο, οι λοιδορίες, η αγένεια, το ανεξήγητο πολιτικό μίσος, η εμπλοκή οικογενειών, το πολιτικό ήθος σε έλλειψη.... οι προσωπικές επιθέσεις σε περίσσια.
Και όλα αυτά ως δια μαγείας ξεκινάνε πάντα προεκλογικά και την επομένη των εκλογών καταλαγιάζει ο θόρυβος, ενώ τα προβλήματα παραμένουν εκεί και αναζητούν τη λύση τους.
Η ενασχόληση με τα κοινά θέλει αιρετούς με γνώση, χρόνο και μεράκι, με όρεξη για πολύ δουλειά αλλά κυρίως θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ και ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ ενεργούς πολίτες, που να παρακολουθούν με σοβαρότητα και να συμμετέχουν στα κοινά, με μία συνέχεια και μία συνέπεια και όχι ιδιοτελείς που ενεργοποιούνται μόνο προεκλογικά, με δημιουργία ευκαιριακών και ετερόκλητων συνδυασμών, με ταπεινά ελατήρια προσωπικού συμφέροντος.
Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα απαξιώνει τον πολιτικό λόγο, ευτελίζει την ίδια την πολιτική και την σημασία της στις ζωές μας.

3 σχόλια:

  1. Ως απλός συμπολίτης του δήμου μας,
    Ουδόλως επηρεάζεται η όποια η πολιτική μου άποψη για τα θέματα του δήμου μας,
    ούτε απο τις απόψεις με τα εξίσου σεβαστά ανώνυμα-επώνυμα πολιτικά σχόλια στα τοπικά μας μέσα ενημέρωσης, ουδόλως επηρεάζεται
    αλλά και ούτε βεβαίως καθόλου δέν επηρεαζεται κι' απο το όποιο σεβσστό εκλογικό αποτέλεσμα των εκάστοτε δημοτικών εκλογών στον δήμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δημοσκοπήσεις γίνονται για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα!! Βέβαια επειδή ποτέ σ 'αυτή την έρμη την Ελλάδα δεν τιμωρήθηκε κανείς δημοσκόπος για ψευδή στοιχεία τους δίνουν το δικαίωμα να συνεχίζουν και όποιος πλερώσει παίρνει ότι του αναλογεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές διαφέρουν πολύ από τις κοινοβουλευτικές.Το βασικό είναι ότι δεν υπάρχει ο κομματικός φανατισμός.Καλά θα κάνει λοιπόν τό γνωστό site και ο πολύ συχνός αρθρογράφους, να πάψουν να υποτιμούν την νοημοσύνη των ξηρομεριτών. Η περίοδος 2019 - 2023 για το Δήμο ήταν η πιο έντιμη.Πιστευω ότι στην νέα της θητεία θά γίνουν πολλά που δεν έγιναν για πολλούς λόγους...... και κάτι ακόμα.Στις ψηφοφορίες του ΔΣ, ψηφίζεις ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Ούτε ΠΑΡΩΝ ούτε αποχωρήσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.