Ιδανικό ξεκίνημα για την Α.Ε. Αλυζίας. Συνέτριψε με 2-5 εκτός έδρας την Α.Ε. Παλαιοπαναγιάς.


Την έναρξη του πρωταθλήματος Β' ΕΠΣΝΑ είχαμε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, με την Α.Ε. Αλυζίας να αγωνίζεται εκτός έδρας, στις 15:30, στο γήπεδο Λυγιάς, με αντίπαλο την ΑΕ Παλαιοπαναγιάς.
Η ομάδα μας κινήθηκε με λεωφορείο μικρό, με την αποστολή να αποτελείται από 15 παίχτες, τον προπονητή Σπύρο Καϋμενάκη και 3 μέλη της Διοίκησης.
Προ του αγώνα, μπροστά σε ενενήντα φιλάθλους, σε μια έντονη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του δεκαεπτάχρονου ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου Μάριου Μακρυκώστα, που έχασε την ζωή του σε τροχαίο προ λίγων ημερών.
Δόθηκε αναμνηστική πλακέτα και στολή ομάδας απ' τους γηπεδούχους στους γονείς του εκλιπόντος, ενώ εκφράστηκαν συλλυπητήρια από τους παράγοντες και το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας μας.

Στα του αγώνα:
13'. Ο Ταμπάκης Κώστας κλέβει την μπάλα, ανατρέπεται εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής δίνει συνέχεια παρά της διαμαρτυρίες.
17' Ο Κεραμίδας Πάνος, περνάει δυο παίχτες, σουτ λίγο αουτ.
20' Πάσα Κεραμίδα Πάνου στον Ταμπάκη Κώστα, καλό τετ α τετ, λίγο άουτ το πλασέ του.
22' Δυνατό σουτ ο Ρισβάς, λόγο άουτ.
23' Περίτεχνη ενέργεια ο Μπίμπας, σουτ, η μπάλα γλείφει το δεξί δοκάρι και άουτ.
28' Τρίλεπτη διακοπή λόγω υπερβολικής ζέστης από τον διαιτητή Λιόνα.
Με την έναρξη όμως ο Παρασκευάς Γιαννείος, βγάζει πάσα τετ α τετ στον Ταμπάκη Κώστα, σουτ στην αριστερή γωνία και 0-1.
34' Δυνατό σουτ από καλή θέση ο Ρισβάς, απογειώνεται στην δεξιά γωνία ο Βασίλης Σακουφάκης και διώχνει εκπληκτικά σε κορνερ.
37' Ο Σανιδάς μπαίνει ωραία από δεξιά, πάσα στον Καποδίστρια, συρτό σουτ και 1-1.
42' Σέντρα σουτ του Γιάννη Παπανικόλα, οριζόντιο δοκάρι.
Η ΑΕ ΑΛΥΖΙΑΣ βγαίνει καλά στις αντεπιθέσεις και από εκείνο το σημείο έχουμε ένα πεντάλεπτο φωτιά.
44' Ένα - δύο Πάνος Κεραμιδας - Κώστας Ταμπάκης, πάσα στον Ανδρέα Γεωργαλή, περίτεχνη προσποίηση και ντρίμπλα, σουτ και 1-2.
45' Ένα - δύο ο Κώστας Ταμπάκης και ο Βασίλης Ζέππος, πάσα στον Πάνο Κεραμίδα, σουτ και 1-3.
46' Κλέψιμο από άκρη δεξιά ο Φαίδων Πουρνάρας, ωραίο μπάσιμο, πάσα την κατάλληλη στιγμή στον έμπειρο Ταμπάκη, ωραίο πλασέ και 1-4.
Στο 50' και 52' δυνατά σουτ των Γιαννόπουλου και Σανιδά λίγο άουτ.
53' Σουτ ο Ανδρέας Γεωργαλής, λίγο άουτ.
58' Ψιλοκρεμαστό σουτ ο Γιαννόπουλος, λίγο άουτ.
60' Σέντρα Βασίλη Ζέππου, κεφαλιά πάσα τετ α τετ Κώστα Ταμπάκη στον Πάνο Κεραμίδα, διώχνει ωραία ο Μαρκόπουλος.
72' Από κόντρες βγαίνει τετ α τετ ο Μπίμπας, σουτ, διώχνει εκπληκτικά ο Βασίλης Σακουφάκης.
78' Ο Κώστας Καϋμενακης ανατρέπει εντός περιοχής τον Γιαννόπουλο, πέναλτι που εκτελεί σωστά ο Σανιδάς 2-4.
85' Άριστη εκτέλεση φάουλ από πλάγια του Αλέξη Οικονόμου, κεφαλιά ο βετεράνος Κώστας Ταμπάκης και 2-5. χατ τρικ ο πολύπειρος επιθετικός μας.
Το ματς λήγει με δυνατό σουτ του Γιάννη Παπανικόλα που αποκρούει ο Μαρκόπουλος.
Κανείς από την ομάδα μας δεν υστέρησε. Κούραση φάνηκε στα τελευταία λεπτά και θέλει η ομάδα λίγο δουλειά στην φυσική κατάσταση. Ειδικά η επίθεση μας αν βρεθεί στην μέρα της πετάει "φωτιές". Η Διοίκηση της Α.Ε. Αλυζίας ευχαριστεί τους γηπεδούχους για την φιλοξενία τους.
Στα ευχάριστα το ντεμπούτο στην Β' κατηγορία των νεαρών ποδοσφαιριστών μας Φαίδωνα Πουρνάρα, Χρήστου Παβέλη και Βαγγέλη Γεωργαλή που στάθηκαν άξια και έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν, ενώ έρχονται και άλλοι μικροί σύντομα που ετοιμάζονται.
Ευχόμαστε στην ομάδα της περιοχής μας καλή αγωνιστική χρονιά να έχει στην Β' κατηγορία, με υγεία πάνω απ' όλα, χωρίς να ξεχνά ότι πρώτοι στόχοι και πρώτα ζητούμενα για φέτος αλλά και για κάθε χρονιά, είναι το καλό ποδόσφαιρο, η χαρά του παιχνιδιού, η διέξοδος μέσω του ποδοσφαίρου στα παιδιά της περιοχής, η διασκέδαση, η συνεργασία, η κοινωνικότητα, η άμιλλα, ο σεβασμός στον αντίπαλο, οι όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές... Με λίγα λόγια......., το πραγματικό νόημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Οι διακρίσεις και η καλή πορεία είναι δεύτερο ζητούμενο, που αν έρθει καλοδεχούμενο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.