Όταν τα οικονομικά συμφέροντα χωροθετούν, οι κοινωνίες αντιστέκονται. Δυναμική αντίδραση των κατοίκων για τα καταστροφικά σχέδια του Π.Δ. της Π.Ο.Α.Υ.


28/11/2023
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

«Κανένα κλουβί, καμιά παρανομία, καμία χωροθέτηση χωρίς την κοινωνία» ήταν το κεντρικό σύνθημα συγκέντρωσης – διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοέμβριου 2023 στις 12:00 μ.μ. στην περιοχή Καμπλάφκα της παραλιακής ζώνης Αστακού - Μύτικα.
Τη δυναμική σε όγκο και παλμό κινητοποίηση, οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) και ο Δήμος Ξηρομέρου, υλοποιώντας έτσι την απόφαση των κατοίκων του Δήμου Ξηρομέρου, που πάρθηκε στη Λαϊκή συνέλευση της 20/11/2023.
Η πορεία ξεκίνησε με αυτοκίνητα από τον Αστακό και το Μύτικα, με κατεύθυνση την περιοχή της παραλίας Καμπλάφκα. Ακολούθως οι κάτοικοι του Δήμου κρατώντας πανό και μαύρες σημαίες, έφτασαν πεζοί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, που μετεγκατέστησε πρόσφατα αρκετούς κλωβούς στην εν λόγω παραλία.
Στη συγκέντρωση μίλησε εκ μέρους του Δήμου Ξηρομέρου, ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ο Παναγιώτης Χολής ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα.

Οι πολίτες του Δήμου απαίτησαν από την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας:
1. Να σταματήσουν άμεσα κάθε αδειοδότηση για εγκατάσταση, επέκταση η μετεγκατάσταση μονάδων υδατοκαλλιέργειας στο παραλιακό μέτωπο Αστακού – Μύτικα και Νήσου Καλάμου.
2. Να ανακληθεί άμεσα η εκδοθείσα από την Αποκεντρωμένη Υπηρεσία, άδεια μετεγκατάστασης κλωβών προς την εταιρία που δραστηριοποιείται στην παραλία Καμπλάφας του Δήμου Ξηρομέρου.
3. Να τηρηθεί η νομιμότητα σε ότι αφορά την προστασία του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος, από τις ήδη εγκατεστημένες χρόνια τώρα εταιρίες.
4. Απαίτησαν από την Πολιτεία την εφαρμογή του Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος για ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε καθαρές παραλίες και ακτές, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα:
Ότι αφεντικά στον τόπο είμαστε εμείς και όχι τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που μας κόβουν την ανάσα.

Η Επιτροπή Αγώνα στο τέλος κάλεσε όλους τους κατοίκους σε επαγρύπνηση και τους ενημέρωσε ότι στο εξής θα περάσουμε σε φάση δυναμικών κινητοποιήσεων προς αυτούς που τους έχει παραχωρηθεί δημόσια θαλάσσια έκταση, που έχουν τις χερσαίες εγκαταστάσεις τους σε δημοτική έκταση, που είναι δέκτες πακτωλού εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος επιδοτήσεων και δανείων και όμως αλαζονικά δεν δέχονται να ακούσουν και να καταλάβουν την τοπική κοινωνία.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας προς κάθε κατεύθυνση με την στήριξη σύσσωμης τις κοινωνίας του τόπου μας
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι και σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων.
Παραβρέθηκε επίσης ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Π.Σ του νομού μας κύριος Μίλτος Ζαμπάρας, ο οποίος με δήλωση του στηρίζει τον δίκαιο αγώνα μας.

Σύνδεσμος φακέλου με φωτογραφικό υλικό:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ




















































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.