Δήμος Ξηρομέρου: Όλες οι τοποθετήσεις από τη Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων και Δημοτών.



Με αφορμή την εγκατάσταση νέας μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών στη παράκτια ζώνη Αστακού – Μύτικα και υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση 15 Νοεμβρίου 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου για σειρά κινητοποιήσεων, ενάντια στην εφαρμογή της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, πραγματοποιήθηκε την 20 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Ξηρομέρου στην πόλη του Αστακού, Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων και Δημοτών.

Δείτε τα βίντεο με τις τοποθετήσεις:



Η τοποθέτηση του κ. Ηλία Γεωργαλή, είχε ως κεντρική ιδέα την δύναμη της ρήξης, που όπως αναφέρει στην τοποθέτησή του θα πρέπει να έχουν από εδώ και στο εξής οι κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα πρότεινε την πλήρη και οριστική σύγκρουση με τους φορείς (Υπουργεία, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση), που υποστηρίζουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τις «θνησιγενής» μονάδες και μετατρέπουν σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ψαριών την παράκτια ζώνη Αστακού – Μύτικα.
Επίσης ζητά την επανασυγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα και το διαχωρισμό του Δήμου από την Επιτροπή, καθώς σύμφωνα με την άποψη του ο Δήμος δεν μπορεί να είναι σε μορφές κινητοποιήσεων που έχουν δράσεις με συγκρουσιακούς όρους.

Δείτε την τοποθέτηση:


Στην τοποθέτησή του ο κ. Λιότσος έθεσε το θέμα με την επενδυτική δυναμική που μπορούν να αναπτύξουν οι μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών. Αναφορά έκανε και στους μεμονωμένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Λιότσου:


Η κα Πωλίνα Τριποτσέρη αναγνώρισε την μέχρι σήμερα προσφορά της επιτροπής αγώνα, που έχει καταφέρει με τις ενέργειές της να κάνει γνωστή την θέση της τοπικής κοινωνίας. Έθιξε το θέμα της συμμετοχής των συλλόγων της περιοχής που πρέπει να έχουν ρόλο στις επόμενες ενέργειες.

Δείτε την τοποθέτηση της κας Τριποτσέρη:


Στην τοποθέτησή του ο κ. Κώστας Λίχνος, έθιξε το θέμα ότι κανένας δεν είναι κατά όλων των μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών, και επισήμανε το θέμα με τους εργαζόμενους στον τομέα, αναδεικνύοντας ότι οι όποιες δράσεις θα πρέπει να είναι πάντα με γνώμονα την προστασία του μεροκάματου. Έθεσε το θέμα της προβολής του θέματος, μέσα από την συνεχή ενημέρωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας αναφορά και στα λεγόμενα ματωμένα διαμάντια της Αφρικής, η εξόρυξη και το εμπόριο των οποίων τροφοδότησαν θανατηφόρες συγκρούσεις, χαµηλό βιοτικό επίπεδο και εξαθλίωση των ανθρώπων.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Λίχνου:


Στην τοποθέτησή του ο κ. Ελευθέριος Κατσαούνης, υποστήριξε ότι ο κάθε δημότης μπορεί να είναι μέλος στην Επιτροπή και να έχει ενεργό συμμετοχή, επίσης επισημάνθηκε και ο ρόλος που θα πρέπει να έχουν οι σύλλογοι της περιοχής, με την ίδια ένταση όπως στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν με σκοπό πολιτιστικά δρώμενα.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Κατσαούνη:


Στην τοποθέτησή του ο κ. Αλέξης Γιώτης, έκανε γνωστό πως τα κλουβιά στην περιοχή που έχει εγκριθεί, υπάρχουν οκτώ (8) νέα, θέτοντας στη συνέχεια την πρόταση για μαύρες σημαίες στον Αστακό, Μύτικα, και τον αποκλεισμό στις γραμμές των επιβατικών πλοίων της περιοχής.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Γιώτη:


Στην τοποθέτησή του ο κ. Αθανάσιος Ζαρκαδούλας, έθιξε το θέμα με την απουσία από την συνέλευση των επιχειρηματιών στο χώρο του τουρισμού.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Ζαρκαδούλα:


Η κα Βιβή Καλαϊτζίδου, έθεσε το θέμα ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών, λαμβάνουν πάντα υπ' όψη τη αποδοχή του κόσμου, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός του κόσμου είναι το κλειδί για να ακουστούν οι θέσεις που μπορεί να έχουν οι κάτοικοι.

Δείτε την τοποθέτηση της κας Καλαϊτζίδου:


Η τοποθέτηση του κ. Λευτέρη Μάντζαρη:


Ο κ. Βασίλης Σούλας ζήτησε την υποστήριξη από τους νέους Προέδρους των Κοινοτήτων, και των συλλόγων της περιοχής καθώς θεωρεί ότι εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα στην ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Σούλα:


Στην τοποθέτηση του ο κ. Λάζαρος Καλατζής ζήτησε προς τους παρευρισκόμενους και τον κόσμο, να γνωρίζει ότι δεν είναι μία τελειωμένη υπόθεση η συνέχιση των δράσεων ώστε να ακουστεί η γνώμη της τοπικής κοινωνίας στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, εισπράττοντας το έντονο χειροκρότημα όλων όσων ήταν στην αίθουσα.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Καλατζή:


Ο κ. Δημήτρης Κομπλίτσης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στη ενεργό συμμετοχή του κόσμου σε παλαιότερες ενέργειες και την σημασία που έχει η συμμετοχή των δημοτών. Επίσης συμφώνησε με τον κ. Γεωργαλή για την αποστασιοποίηση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην επιτροπή αγώνα και το Δήμο Ξηρομέρου, καθώς ο ρόλος της θα πρέπει να είναι απέναντι στην ΠΟΑΥ και το κατά παραγγελία χωροταξικό που δημιουργήθηκε το 2011 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Τέλος αναφορά έκανε και στους εργαζομένους στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας τονίζοντας ότι δουλεύουν κάτω από καθεστώς δούλου.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Κομπλίτση:


Στην τοποθέτησή του ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Φραίμης, αναφέρθηκε σε νομικά θέματα όπως προσφυγές για τις κοινοτικές εκτάσεις που με νόμο αποτελούσαν εκμετάλλευση από τους κατοίκους των κοινοτήτων. Επίσης επισήμανε της σύννομες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Φραίμη:


Ο κ. Πάνος Χολής έδωσε την άποψή του για τον όρο κινηματικές ενέργειες, που σημαίνει πρώτο ότι πρέπει να φύγουμε από τους καναπέδες και να βγούμε στους δρόμους όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και δεύτερο οι νομικές ενέργειες και οι ενέργειες δημοσιοποίησης και προβολής μέσα από δημοσιεύσεις. Επίσης έκανε αναφορά για την ιστορία της δημιουργίας των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Χολή:


Δείτε την αρχική εισήγηση της Λαϊκής Συνέλευσης Κατοίκων και Δημοτών:


Δείτε την τοποθέτηση του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκη:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.