Ο Δήμος Ξηρομέρου και για το οικονομικό έτος 2023, προχωρά στην ανάθεση της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου σε εξωτερικό φορέα.


Είναι γνωστή με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η υποχρέωση σύστασης Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Σε όσους Δήμους δεν έχει προβλεφθεί και δε λειτουργεί Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου, ούτε διεύθυνση ή τμήμα ή γραφείο, με σχετικό αντικείμενο, ώστε να είναι σε θέση να διεκπεραιώσει την ως άνω υπηρεσία, όπως ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία, καλή ώρα ο δικός μας Δήμος Ξηρομέρου, ο οποίος είναι με ελλείπον μόνιμο προσωπικό ειδικών προσόντων και συναφούς γνωστικού αντικειμένου, εξειδίκευσης και εμπειρίας, σε αυτή την περίπτωση δύναται να αναθέτει την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου σε εξωτερικό φορέα.
Προϋπόθεση ο εξωτερικός φορέας να διαθέτει Πιστοποιημένο Εσωτερικό Ελεγκτή (ενταγμένο στο Μητρώο Εσωτερικών Ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών).
Ο Δήμος Ξηρομέρου και για το οικονομικό έτος 2023, προχωρά στην ανάθεση της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου σε εξωτερικό φορέα.

Ένας σύντομος ορισμός τι είναι εσωτερικός έλεγχος: Διαδικασία που συνίσταται σε επισκόπηση της διαχείρισης, όχι απευθείας των αποτελεσμάτων, αλλά των διαδικασιών και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται, με σκοπό να εντοπιστούν λάθη και παραλείψεις που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα οικονομικά δεδομένα και την κοινωνική παροχή του ελεγχόμενου φορέα. Η στόχευση είναι η βελτιστοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας, που οδηγεί στη σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Ο εσωτερικός έλεγχος στον Δήμο Ξηρομέρου αφορά 5 ενότητες-παραδοτέα:
  • Ενότητα Α – Εγχειρίδιο πολιτικών, διαδικασιών και δικλείδων ασφαλείας στο Δήμο Ξηρομέρου.
  • Ενότητα Β - Εγχειρίδιο κατ΄ απαίτηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αρ. ΦΓ8/28662/2020, Β’ 2424 και ΦΓ8/55081/2020, Β’ 4938) στο Δήμο Ξηρομέρου.
  • Ενότητα Γ – Γνωμοδοτήσεις σε έγγραφα ερωτήματα του Δήμου Ξηρομέρου, όπως προβλέπει το άρθρο 10 του Ν. 4795/2021.
  • Ενότητα Δ - Γνωμοδοτήσεις σε έγγραφα ερωτήματα των εποπτευόμενων νομικών προσώπων του Δήμου Ξηρομέρου, όπως προβλέπει το άρθρο 10 του Ν. 4795/2021 και η αριθμ. 86218, άρθρο 6 του ΦΕΚ 6506/Β/19-12-2022.
  • Ενότητα Ε – Έκθεση Εσωτερικού Ελέγχου για το έτος 2023 στο Δήμο Ξηρομέρου.
Δείτε εδώ την ανάθεση της υπηρεσίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.