Blog ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ανοικτή επιστολή προς τον φορέα διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.


Προς:
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Παπαστράτου & Σμύρνης 1, ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Τ.Κ.: 30100, ΕΛΛΑΔΑ
e-mail: info@poay-echinadon.gr
Αγαπητά μέλη του Δ.Σ.
  • Σας έχει παραχωρηθεί με ενοικίαση, δημόσια θαλάσσια έκταση για τους κλωβούς σας.
  • Οι χερσαίες εγκαταστάσεις της Π.Ο.Α.Υ, όπως και κάποιες υπάρχουσες, προβλέπεται να γίνουν ή είναι σε δημοτικές εκτάσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 4 του νόμου ΔΝΖ/1912 "για τη σύσταση Δήμων και Κοινοτήτων".
  • Είστε ως εξαγωγικός κλάδος, δέκτες τεράστιας ευρωπαϊκής και εθνικής επιδότησης, χρήματα των πολιτών.
  • Είστε ως εξαγωγικός κλάδος, δέκτες πακτωλού δανείων που έχουν καταστεί κόκκινα όπως διαβάζουμε στον οικονομικό τύπο των Αθηνών, χρήματα των πολιτών, με τις τράπεζες ουσιαστικά να είναι οι ιδιοκτήτες σας.
Με όλα τα παραπάνω, σας ζητείτε από τον Δήμο Ξηρομέρου και τους κατοίκους, να εξαιρεθεί ένα μικρό κομμάτι από την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, δηλαδή σας ζητείτε να αφήσετε στον Δήμο Ξηρομέρου και στους κατοίκους το παράκτιο μέτωπο Αστακός - Μύτικας και την νήσο Κάλαμο, με τους όμορφους κολπίσκους, τις αναρίθμητες παραλίες και τα πεντακάθαρα νερά.
Αυτό ανήκει στους κατοίκους και στους επισκέπτες, εκεί κάνουν τα μπάνια και μέρος των διακοπών τους όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες, στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Ξηρομέρου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι καθορισμένο για τουριστική ανάπτυξη.
Οι ιχθυοκαλλιέργειες μπορούν να συγκεντρωθούν στην ανοικτή θάλασσα στις Κεντρικές και Βόρειες Εχινάδες, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός διαχρονικά, με επίσημες αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας και οι ακτές της διαδρομής Αστακός - Μύτικας, ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ του σχεδιασμού για νέες ιχθυοκαλλιέργειες και επέκταση υπαρχουσών.
Συγκεκριμένα σας ζητείτε να εξαιρεθεί από τον σχεδιασμό της ΠΟΑΥ, με απαλοιφή των παραγωγικών ζωνών Π10 (76,22 στρεμ.), Π9 (542,77 στρεμ.), Π7 (1065,64 στρεμ.), Π6 (2068,70 στρεμ.), Π5 (213,15 στρεμ.) και των υδραναπαύσεων Υ6 (1079,36 στρεμ.) και Υ7 (940,17 στρεμ.)
Σας ζητείτε δηλαδή η εξαίρεση των δεσμευμένων στρεμμάτων από την Π.Ο.Α.Υ στο παράκτιο μέτωπο Αστακός - Μύτικας και στη νήσο Κάλαμο, ήτοι ζητείται να κοπούν 5.986,01 στρέμματα, όταν το σύνολο των δεσμευμένων στρεμμάτων ολόκληρης της ΠΟΑΥ είναι 22.765,36 στρέμματα.
Δηλαδή να το επαναλάβουμε, η λύση στο σημερινό αδιέξοδο είναι μία μικρή μείωση στη Π.Ο.Α.Υ, της τάξεως του 26,29%.
Τόσο πολύ δύσκολο σας είναι να αφήσετε ένα μικρό κομμάτι στους κατοίκους, να μπορούν να έχουν ανάσα και οι επόμενες γενιές;

3 σχόλια:

  1. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταλάβουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κ μετά από την ανάγνωση της παραπάνω επιστολής, δεν αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε την κατάσταση...Αν δε μας "αγγίξει" ουσιαστικά έστω και στο ελάχιστο ώστε να κινητοποιηθούμε και να αναλάβουμε δράση, τότε πραγματικά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Θα πρέπει να καταλάβουμε εγκαίρως ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τα παιδιά μας το αυτονόητο! Καθαρές θάλασσες και ένα αξιοπρεπές περιβάλλον διαβίωσης! Μπορεί η δική μας γενιά να μην ενδιαφέρεται, οφείλει όμως να ενδιαφερθεί για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά της, για τα εγγόνια της... Πλέον όλοι ξέρουμε , όλοι γνωρίζουμε και ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί. Όσο δεν ασχολούμαστε και δεν αντιδρούμε είναι σαν να συμφωνούμε. Συμφωνούμε στο έγκλημα που συντελείται στον τόπο μας και μακάρι κάποια στιγμή να μη χρειαστεί να λογοδοτήσουμε στα παιδιά μας γι' αυτά που πράξαμε ή που ΔΕΝ πράξαμε, γιατί τότε θα είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω θελω να δω μετα τι θα κανουν οι ξενοδόχοι - Super Market αδες - ταβερνιάρηδες κλπ….
    Μετα μην αρχισουν να κλαίγονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.