Συνοπτική εργασία του 2023 για την σημασία και την ανθρωπογενή επιβάρυνση των λιβαδιών Ποσειδωνίας (Posidonia oceanica), από την διακεκριμένη και γνωστή περιβαλλοντική οργάνωση iSea.


Μία συνοπτική εργασία του 2023 για την σημασία και την ανθρωπογενή επιβάρυνση των λιβαδιών Ποσειδωνίας (Posidonia oceanica), από την διακεκριμένη και γνωστή περιβαλλοντική οργάνωση iSea. Η συνοπτική αναφορά που σας παρουσιάζουμε, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος REPOSIDONIA, σε συνεργασία με το terraSolutions m.e.r. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ionian Environment Foundation και το Blue Marine Foundation.

Λίγα λόγια για την iSea:
Πρόκειται για μία ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και με αγάπη για την φύση. Η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη, της δημιουργίας της οργάνωσης iSea, είναι η δυνατή πίστη των μελών της, ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εάν υπάρχει ένωση δυνάμεων. Η συλλογική εργασία ανθρώπων ειδικευμένων στο αντικείμενο της διαχείρισης του περιβάλλοντος αλλά και ανθρώπων με αγάπη για την προστασία του μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.
Κάθε μέρα η iSea εργάζεται για τη συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών κοινοτήτων στη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος με βάση επιστημονικές λύσεις.

Χρηματοδότες:


Περιληπτικά τι λέει εργασία για την Ποσειδωνία στο παράκτιο μέτωπο Αστακού - Μύτικα και στη Νήσο Κάλαμο και Καστό:
  • Στην εργασία επισημαίνονται ως 1ος κίνδυνος για την Ποσειδωνία η ανεξέλεγκτη αγκυροβολία των τουριστικών σκαφών και ως 2ος κίνδυνος οι ιχθυοκαλλιέργειες.
  • Για το Ιόνιο αναφέρεται ότι το 61% της ιχθυοκαλλιέργειας αλληλεπικαλύπτεται με την κατανομή των λιβαδιών, θέτοντας ακόμα περισσότερες προκλήσεις στα λιβάδια, που χαρακτηρίζονται ως «Άκρως απειλούμενα» κι «Απειλούμενα».
  • Το παράκτιο μέτωπο Αστακού - Μύτικα και στη Νήσο Κάλαμο και Καστό (στο Καστό υπάρχουν και σημεία με «Ελαχίστως Απειλούμενα»), τα λιβάδια χαρακτηρίζονται ως «Άκρως απειλούμενα» κι «Απειλούμενα». ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Οι ντόπιοι γνωρίζουμε ότι στην παράκτια διαδρομή Αστακός - Μύτικας, ο παράγοντας αγκυροβόληση μπορεί να ισχύει μόνο λίγο πριν τον Μύτικα. Στο μεγάλο μέρος της παράκτιας διαδρομής δεν υπάρχει αυτός ο παράγοντας.
Δείτε εδώ την συνοπτική εργασία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.