Αγρίνιο: «Κάτω τα χέρια από το Πρωτοδικείο», βροντοφώναξαν δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι (φωτο, βίντεο) - Νέα συγκέντρωση την Τρίτη.



Σε αναβρασμό τελεί ο νομικός κόσμος του Αγρινίου και σύσσωμη η τοπική κοινωνία λόγω των πληροφοριών πως επίκειται υποβάθμιση του Πρωτοδικείου της πόλης στα πλαίσια του νέου δικαστικού χάρτη η διαβούλευση για τον οποίο αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει.
Εν αναμονή του τελικού σχεδίου νόμου, τις τελευταίες ημέρες φέρονται ως επικρατέστερα η διατήρηση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς στο Αγρίνιο, η δημιουργία ενός κεντρικού Πρωτοδικείου με έδρα το Μεσολόγγι, και η μετατροπή του Πρωτοδικείου Αγρινίου σε περιφερειακό.
Σε αυτό το πλαίσιο κορυφώνονται στο Αγρίνιο οι αντιδράσεις και από σήμερα, Δευτέρα 29/1/2024, ξεκίνησε νέος κύκλος κινητοποιήσεων με συγκέντρωση στο δικαστικό Μέγαρο.
Ειδικότερα, σήμερα η διαμαρτυρία έλαβε χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο, από ώρα 08:00 έως 11:00 το πρωί. Νομικοί καθώς και δικαστικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε αδικία σε βάρος του Αγρινίου.
«Καμία αλλαγή στον υπάρχοντα δικαστικό σχηματισμό, καμία απαξίωση των δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου, Γεράσιμος Μαλούσης.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου έκανε λόγο για κατάρριψη κάθε μορφής λογικής. «Δε μπορεί να γίνει Κεντρικό Πρωτοδικείο σε ένα κτήριο όπως του Μεσολογγίου. Είναι ένα κτήριο σε κάκιστη κατάσταση. Εδώ έχουμε ένα κτήριο κόσμημα. Να το καταστρέψουμε; Να το κλείσουμε; Ο εκσυγχρονισμός του δικαστικού συστήματος να είναι πραγματικός και όχι αναπαλαίωση. Είναι ξεκάθαρο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Πρωτοδικείο του Αγρινίου θα πρέπει να είναι το κεντρικό. Εδώ είναι ο μεγάλος όγκος. Εδώ είναι η μεγάλη πόλη. Σε κάποια πράγματα μιλάνε τα τεχνικά κριτήρια και ο όγκος των υποθέσεων. Ας μη γίνει αυτό το λάθος, αν το κάνουν, θα αναγκαστούν να το τροποποιήσουν. Να ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός για αυτή τη μεγάλη αδικία», ανέφερε.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, Δημήτρης Νικάκης τόνισε ότι είναι αδιανόητο στην έδρα Εφετείου να μην λειτουργεί Κεντρικό Πρωτοδικείο.
«Είναι αδιανόητο σε εντελώς παρατημένες εγκαταστάσεις, όπως του Μεσολογγίου, να δημιουργηθεί Κεντρικό Πρωτοδικείο. Νομίζω ότι με την δημιουργία του, εαν τελικώς αποφασιστεί, στο Μεσολόγγι, η ηγεσία δεν επιτυγχάνει εκσυγχρονισμό αλλά οπισθοδρόμηση. Έχουμε τις προϋποθέσεις που ζητάει και επιβάλλει και η Παγκόσμια Τράπεζα. Δεν μπορεί το δικαστικό μέγαρο του Αγρινίου να εγκαταληφθεί. Υποβαθμίζονται οι δικηγόροι, οι συμπολίτες μας, η πόλη μας. Αρκετά με το Μεσολόγγι. Η ιστορικότητα ενός χωριού ή μίας πόλεως δεν μπορεί να καθορίζει την Δικαιοσύνη του μέλλοντος», ανέφερε.
Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη καθώς αφενός αναμένεται να δει τη δημοσιότητα η διαβούλευση για το νέο δικαστικό χάρτη και έτσι να αποκαλυφθούν οι προθέσεις της Κυβέρνησης αφετέρου είναι προγραμματισμένη στη Βουλή η απάντηση του Υπουργού Γ.Φλωρίδη στις επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν οι βουλευτές Μίλτος Ζαμπάρας, Xριστίνα Σταρακά και Νίκος Παπαναστάσης με αίτημα εξαίρεση της Αιτωλοακαρνανίας από τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη της χώρας. Οι εξελίξεις αναμένεται να συζητηθούν και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ανακοίνωση απόφασης μελών Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου.
Μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου συγκλήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών μας.
Με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών αποφασίστηκε η δίωρη διακοπή εργασιών την Τρίτη 30-1-2024 να γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 10:00 π.μ. έως 12:00 π.μ., χωρίς καμία παράταση του ωραρίου εργασίας μετά τις 15:00 μ.μ. που είναι η ώρα λήξης του ωραρίου εργασίας μας. Κατά το χρονικό διάστημα των δίωρων διακοπών 10:00 π.μ. έως 12:00 π.μ., δεν θα εκτελείται καμία εργασία από τα μέλη του Συλλόγου μας ως προς την εξυπηρέτηση του κοινού και την διεξαγωγή των ποινικών και πολιτικών συνεδριάσεων.
Νέα γενική συνέλευση των μελών μας ορίζεται η Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 με ώρα έναρξης 09:00 π.μ.

Nέα πάνδημη συγκέντρωση την Τρίτη.
Συγκέντρωση προγραμματίζεται και στο δικαστικό Μέγαρο Αγρίνιου την Τρίτη 30-1-2024 και ώρα 10:00 πμ με σκοπό τη συμμετοχή όλων των φορέων και αρχών της πόλης χωρίς να αποκλείεται να λάβει τη μορφή συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία ενώ θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την προσεχή Τετάρτη στα εγκαίνια του δρόμου Αμβρακία-Άκτιο ώστε να του επιδοθεί Ψήφισμα.
Ο Αγρινίου καλεί τους πολίτες, συλλόγους και φορείς αύριο το πρωί στις 10.00 π.μ. να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη σταδιακή κατάργηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου την Τρίτη 30 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 9.30 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στις 10:00 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου.
«Πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών. Είναι παράλογος και άδικος ο σχεδιασμός που προωθείται μέσω του νέου δικαστικού χάρτη. Είναι αδικία και μια τεράστια υποβάθμιση για το Αγρίνιο. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι στη συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθούμε, οι επαγγελματίες και οι φορείς της πόλης», ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Κλειστές και οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου.
Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε όλη την περιφερειακή ενότητα από τις 9.30 π.μ. στις 30/01συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης του Πρωτοδικείου Αγρινίου.








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.