Παρουσιάζεται στoν Πόρο από την ''Καθετή'', το ντοκιμαντέρ για τις ιχθυοκαλλιέργειες ''Until the End of the World'' του φίλου Francesco de Augustinis. Το trailer του ντοκιμαντέρ, που περιλαμβάνει και το πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών στον Δήμο Ξηρομέρου.

Πηγή: Σελίδα Facebook ''Katheti''.

*English follows*
Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ., στην Καθετή σας προσκαλούμε όλους και όλες στην ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "Until the End of the World" του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Francesco De Augustinis!
Το ντοκιμαντέρ διάρκειας μίας ώρας παρουσιάζει μια παγκόσμια δημοσιογραφική έρευνα για τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες και περιλαμβάνει τον αγώνα του Πόρου ως παράδειγμα της μάχης των μικρών τοπικών κοινοτήτων ενάντια στα καταστροφικά σχέδια των μεγάλων εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας.
Είναι βαθύτατα συγκινητικό να βλέπουμε τις προσπάθειές μας και συνανθρώπους μας να βρίσκουν ανταπόκριση μέσα από διάφορα μέσα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Francesco De Augustinis για τη συμπερίληψη του αγώνα του νησιού κατά της ΠΟΑΥ σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Μαζί μπορούμε να σταθούμε ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες και να προστατεύσουμε τους ωκεανούς μας για τις μελλοντικές γενιές! Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους και όλες στις 23 Φεβρουαρίου!
Η εκδήλωση είναι δωρεάν και θα ακολουθήσουν ποτό και ανοιχτή συζήτηση. Η ταινία θα έχει ελληνικούς υπότιτλους.

-----------------------------

On Friday 23 February at 8:30 pm at Katheti’s venue we invite you all to the Greek premiere of the documentary “Until the End of the World” by independent journalist Francesco De Augustinis!
The one hour documentary features a worldwide journalistic investigation into industrial fish farming and includes Poros’ fight as an example of the battle of small local communities against the detrimental plans of large-scale aquaculture companies.
It is profoundly moving to witness our efforts and fellow citizens echoed through diverse mediums. We would like to thank Francesco De Augustinis for including the island’s fight against POAY in this documentary. United, we can stand against fish farms and protect our oceans for future generations! We look forward to seeing you all on February 23rd!
This event is free and will be followed by drinks and an open discussion. The film will have Greek subtitles.

1 σχόλιο:

  1. Για την όποια αλλαγή σχεδιασμού την ίδρυση και εγκατάσταση Υ/Κ θα πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση .Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το ΕΛΚΕΘΕ ως βάσει (δηλαδή ένας οργανισμός που χρηματοδοτείτε από τους Υ/Κ δεν μπορεί να είναι το αντικειμενικό κριτήριο)
    Φορείς άλλων δεν λαμβάνονται υπόψη όπως το αρχιπέλαγος, το πακοε και τους βάζουν ταμπέλα εξυπηρέτησης συμφερόντων ενώ το ΕΛΚΕΘΕ ?
    Οι επιπτώσεις φαίνονται μετά από μία 15ετία .
    Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναγνωριστεί ότι η εγκατάσταση μιας Υ/Κ ενισχύει την τοπική οικονομία-απασχόληση διότι είναι γνωστό ποιοι είναι οι εργαζόμενοι
    στις Υ/Κ.
    Οι επιπτώσεις στις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος όπως και των εξοχικών κατοικιών δεν εξαντλούνται με δήθεν μέτρα τις αποστάσεις των 500 μ ,ούτε οι αποστάσεις των 1000μ από την ακτή.
    Σε ότι αφορά τους κλειστούς όρμους θα πρέπει να είναι και να τηρείτε τουλάχιστον το άνοιγμα του στομίου με το μήκος του.
    Φυσικά να μην τορπιλίζεται με την ταχύτητα των ευμετάβλητων ρευμάτων !
    Οι αποστάσεις από την ακτή σε επιλεγμένες περιοχής εγκατάστασης που δεν έχουν ενδιαφέρον επεκτάσεως κατοικιών θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες των 150μ και σε βάθη άνω των 50 μ.
    Βασικό κριτήριο εγκατάστασης θα πρέπει να είναι η διαβούλευση μεταξύ των ενδιαφερομένων επενδυτών και των κατοίκων(αυτοί που θα υποστούν τις συνέπειες και την υποβάθμιση της περιοχής τους)συντονιστικό ρόλο μπορεί να έχει η κοινότητα ή ο Δήμος προϋπόθεση όμως οι άποψη της πλειοψηφίας των κατοίκων και όχι γενικώς του Δήμου.
    Στην δική μας περιοχή του όρμου Σκορπονερίου διαστάσεων άνοιγμα στομίου 1300μ μήκος 5300μ στον Β. Ευβοϊκό θεωρείτε ανοικτή θαλάσσια περιοχή με μετρήσεις ΕΛΚΕΘΕ λόγω των ρευμάτων που όμως δεν έχουν έξοδο ,έτσι ή ευρισκόμενη εγκατάσταση που απέχει 1080μ από την κατοικημένη περιοχή μας μιας περιοχής εντός σχεδίου αποτελούμενη από 3500 οικόπεδα και 300 οικίες προσπαθούμε με πολλές διαμαρτυρίες προς όλους τους φορείς να μην βρίσκουμε εδώ και χρόνια τρόπους μετεγκαταστάσεις. Κοινό μυστικό όλων η πολιτική αδιαφορία προς όφελος της Υ/Κ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.