Σε μεγάλη άνοδο η έκδοση οικοδομικών αδειών για τουριστικά καταλύματα εντός του Μύτικα και στην ευρύτερη κοντινή περιοχή.


Σύμφωνα με στοιχεία από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ του ΤΕΕ Αιτ/νίας, σε μεγάλη άνοδο βρίσκεται η έκδοση οικοδομικών αδειών για τουριστικά καταλύματα εντός του Μύτικα και στην ευρύτερη κοντινή περιοχή. Πάρα πολλές οικοδομές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν και να προστεθούν σε αυτές που ήδη εκτελούνται και έχουν κατεύθυνση την δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων.
Πάρα πολλοί συμπατριώτες μας επενδύουν στον τουρισμό και πάρα πολλοί ακόμα γνωρίζουμε ότι ετοιμάζουν τις δικές τους επενδύσεις.
Το μέλλον του Μύτικα και όλης της παράκτιας διαδρομής Αστακός - Μύτικας - Πάλαιρος - Πογωνιά, είναι ο τουριστικός τομέας. Άλλωστε αυτό έχει καθοριστεί με αλλεπάλληλες αποφάσεις των τέως Νομαρχιακών Συμβουλίων Αιτ/νίας.
Το παράκτιο αυτό μέτωπο, ενιαίο τουριστικά με τα απαράμιλλής ομορφιάς νησιά των Καλάμου - Καστού - Μεγανησίου - Ατόκου - Φερμίκουλα - Αρκούδι και Λευκάδας (κλειστό αρχιπέλαγος Ιονίου), προορίζεται για τουριστική ανάπτυξη και ζητούμενο ήταν πάντα, οι ιχθυοκαλλιέργειες να συγκεντρωθούν Νότια και Δυτικά των Εχινάδων Νήσων στην ανοικτή θάλασσα (ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο).
Το συγκεκριμένο παράκτιο μέτωπο της Αιτ/νίας, ποτέ δεν περιλαμβάνονταν στον σχεδιασμό για δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ), το ίδιο και ο Κάλαμος (άκου τρέλα..., φτιάχνουν σε 595 στρέμματα θάλασσας, Π.Ο.Α.Υ στο παραδεισένιο Κάλαμο!!!).
Κάποια τοπικά συμφέροντα λίγων ανθρώπων, μονίμως επιδοτούμενα και δανειοδοτούμενα, εκ Αγρινίου ορμώμενα, επέβαλλαν να γίνει Π.Ο.Α.Υ πάνω στις ομορφότερες ακτές του νομού Αιτ/νίας, σε ένα σχεδιασμό που καταρρίπτει την λογική. Είναι μία τρέλα να θες να καταστρέψεις κάτι τόσο όμορφο, που μέσω του τουρισμού θα φέρει πολλαπλάσια οφέλη από τις ιχθυοκαλλιέργειες και θα κρατήσει το φυσικό κάλλος, για να μπορείς να το πουλάς στους τουρίστες.
Επίσης η τουριστική ανάπτυξη θα αναστρέψει το δημογραφικό πρόβλημα, όπως συνέβη στην γειτονική Δ.Ε. Παλαίρου και θα δώσει προστιθέμενη αξία στα πολλά και ποιοτικά αγροκτηνοτροφικά προϊόντα που παράγει η ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου, στηρίζοντας έτσι και τον άλλο σημαντικό τομέα του τόπου μας, τον αγροκτηνοτροφικό, που μπορεί να συνδυαστεί χωρίς κανένα πρόβλημα με τον τουρισμό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.