Δυναμική κινητοποίηση για την αδράνεια στο έργο του δρόμου Πλατυγιάλι - Ιονία οδός - Αγρίνιο - Καρπενήσι - Λαμία (βίντεο-φωτογραφίες). Παρόν και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.



Μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις και την γνωστοποίηση από τον Yπουργό Yποδομών, ότι καμία εξέλιξη δεν θα υπάρξει για τον δρόμο Αγρίνιο - Καρπενήσι τα επόμενα 3 χρόνια, η συντονιστική επιτροπή πολιτών προχώρησε σήμερα, στην είσοδο του Αγρινίου στον κόμβο Τσίγκα, σε κινητοποιήση ζητώντας να προχωρήσει το έργο που θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή. Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο αποτελεί τμήμα του αναγνωρισμένου διευρωπαϊκού οδικού άξονα Πλατυγιάλι - Αγρίνιο - Καρπενήσι - Λαμία.
Θυμίζουμε ότι πριν ακριβώς δύο χρόνια με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών της περιοχής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου σύσκεψη με συμμετοχή Βουλευτών, Δημάρχων Αγρινίου, Καρπενησίου, Αγράφων, διαδικτυακή παρέμβαση Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, θεσμικών εκπροσώπων του Νομού και της πόλης και πλήθος κόσμου για την στήριξη του αιτήματος για οδική σύνδεση από το Πλατυγιάλι - Ιονία οδός - Αγρίνιο - Καρπενήσι - Λαμία.
Σε αυτή την σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνουν οι αναγκαίες συναντήσεις και ενέργειες προς την πλευρά της τότε κυβέρνησης ώστε να ασκηθεί πίεση για πιο ουσιαστική και πιο συγκεκριμένη παρέμβαση για την ανάδειξη του αιτήματος.
Μετά από δύο χρόνια και παρά τις συνεχείς προσπάθειες του άτυπου συντονιστικού οργάνου και των μεμονωμένων παρεμβάσεων βουλευτών και φορέων μέχρι και πολύ πρόσφατα, δεν έχει υπάρξει κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά της Κυβέρνησης για να προχωρήσει έστω και τμηματικά το έργο. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μορφή της διεκδίκησης να πάρει πιο δυναμική μορφή. Μάλιστα τα μέλη του Συντονιστικού δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις πιέσεις, ώστε το έργο να συνεχιστεί διαφορετικά θα εγκαταλειφθεί όπως συνέβη και κατά το παρελθόν.
Στη συγκέντρωση μίλησαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής, Λίνος Υφαντής και Σωκράτης Κωστίκογλου, οι βουλευτές Μίλτος Ζαμπάρας και Χριστίνα Σταρακά, οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Λίνος Μπλετσας, Αντιπεριφερειάρχης & πρόεδρος ΤΕΕ, ο Παναγιώτης Τσιχριτζής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτω/νίας, ο Σπύρος Τομάρας, Αντιδήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας, ο Γιώργος Παπαναστασίου, αντιπρόεδρος οδοντιατρικού συλλόγου, ο Χρήστος Κωστακόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος, ο Δημήτρης Νικάκης, πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου, 0 Δημήτρης Τραπεζιώτης, επικεφαλής συνδυασμού Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο, ο Βασίλης Τσάρκος, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλ/νίας), ο Λεωνίδας Μάττας πρόεδρος Ραδιοταξί Αγρινίου, ο πάτερ Ευάγγελος Φεγγούλης, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της παράταξης “Αγρίνιο Ψηλά”, από την Ένωση Αγρινίου ο κ. Καλίμορφος, πρόεδροι Κοινοτήτων, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πολίτες που διεκδικούν τα χρήματα από τις απαλλοτριώσεις από το 2012.
Μετά το πέρας της συγκέντρωσης αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής που θα έχει ως στόχο τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.



Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης τόνισε: “Είναι διαχρονική ευθύνη όλων, οι δυσμενείς εξελίξεις και η εγκατάλειψη ενός δρόμου που έχει προμελετηθεί από το 2012 ενώ αν δεν δράσουμε έγκαιρα ο κίνδυνος να απενταχτεί εντελώς είναι μεγάλος.
Η σημερινή όμως παρουσία και δυναμική διεκδίκηση όλου του κόσμου, αποδεικνύει πως αυτός ο δρόμος θα γίνει γιατί η απαίτηση είναι γενική”.


































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.