Γιάννης Χρόνης: Το ψέμα έχει «κοντά πόδια» κύριε Σάββα.


Του Γιάννη Χρόνη - Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου.

Με αφορμή δημοσίευση (αναφέρεται εδώ), του παραιτηθέντος επικεφαλή της Παράταξης «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ», κ. Αλέξανδρου Σάββα, για το οδικό δίκτυο Χρυσοβίτσας – Βαλόστρατο, με προϋπολογισμό 999.409,78 € και την υπογραφή της Σύμβασης με τον ανάδοχο του οδικού έργου, γεγονός που σημαίνει και την εκτέλεσή του, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα ήθελα να πω: λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπτει και ότι επίσης το ψέμα έχει «κοντά πόδια».
Ξεκινώντας την ενημέρωση, με τα πραγματικά περιστατικά, για το συγκεκριμένο έργο, με αποδέκτες πρώτα τους δημότες Ξηρομέρου και δεύτερο τους συγχωριανούς μου, θέλω να πω πως η επιτυχία έχει πολλούς πατέρες, ενώ η αποτυχία είναι πάντα ορφανή. Στο κείμενο του κ. Σάββα διαβάζω: «Παρακολουθούμε τελευταία συνεχή δημοσιεύματα γύρω από το έργο που προσπαθούν να το αποδώσουν αποκλειστικά στο Δήμαρχο Ξηρομέρου και τον τ. Πρόεδρο της Κοινότητας Χρυσοβίτσας και νυν Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιάννη Χρόνη». Συνεχίζοντας με το συμπέρασμα ότι: «παραποιείται η αλήθεια και διαστρέφεται η πραγματικότητα γιατί η προσπάθεια για το έργο είναι πράγματι συλλογική».
Τα παραπάνω αποτελούν τη διαμαρτυρία του κ. Σάββα, διότι όπως αναφέρει: «Ο Σύλλογός μας τα 48 χρόνια λειτουργίας του αρθρογραφεί συνεχώς για το θέμα, στέλνει υπομνήματα και έκανε παραστάσεις και διαμαρτυρίες στις αρχές και έχει στο ενεργητικό του την πρωτοβουλία της εκπόνησης της μελέτης».
Συνεχίζοντας σε άλλο σημείο της δημοσίευσης ότι: «Αν δεν υπήρχε αυτή η πρωτοβουλία του Συλλόγου, πολύ πιθανόν να μην είχαμε σήμερα αυτές τις εξελίξεις. Επομένως δεν πρέπει να παραποιείται η πραγματικότητα, να παρουσιάζεται η μισή αλήθεια».
Άρα, σύμφωνα με τα παραπάνω, θεωρεί ότι γίνεται μια αποπροσανατολιστική σπέκουλα από τη Δημοτική Αρχή και από εμένα προσωπικά, όπως ξεκάθαρα αυτό αναφέρεται, ώστε ο Σύλλογος, που μέλος του είναι ο κ. Σάββας, να υποτιμηθεί και να μην αποδοθούν σε αυτόν οι ενέργειες που έχει κάνει για το συγκεκριμένο έργο.
Στο παραπάνω σκεπτικό θα ήθελα να απαντήσω ευθέως για να τελειώνουμε με αυτή τη διαχρονική καραμέλα της κοροϊδίας.
  • Η πρωτοβουλία εκπόνησης της μελέτης ανήκει στις ενέργειες (6) έξι Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι με επίσημο έγγραφο – αίτημα απευθύνθηκαν στο Δήμο Ξηρομέρου.
  • Ο Δήμος Ξηρομέρου στη συνέχεια προχώρησε στην εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση εκπόνησης της μελέτης. Το μόνο που κάνατε όλα αυτά τα 48 χρόνια, όπως σωστά γράφετε, ήταν μόνο να αρθρογραφείτε, και μόνο αυτό.
  • Η σημερινή Δημοτική Αρχή, σε διάστημα δύο ετών μελέτησε – ωρίμασε – χρηματοδότησε – δημοπράτησε – συμβασιοποίησε και ξεκινάει το έργο.
Συνεχίζοντας στο κείμενο του κυρίου Σάββα, διαβάζω ότι: «Στα δημοσιεύματα του Δήμου Ξηρομέρου και του τέως Προέδρου της Κοινότητας, δεν αναφερόταν καθόλου η τεράστια συμβολή του Συλλόγου μας και του μέλους του Δημητρίου Κίσσα».
Σας απαντώ ότι στις ευχαριστήριες ανακοινώσεις, τόσο στη δική μου, όσο και της Δημοτικής Αρχής, αναφέρονται ακριβώς και λέγοντας την αλήθεια και μόνο, αυτοί οι οποίοι πραγματικά συνέβαλλαν ώστε να πραγματοποιηθεί το έργο και κανέναν άλλον από αυτούς που πιστεύουν ότι το έκαναν.
Όσον αφορά τη ρήση σας ότι: «το έργο έγινε «αναίμακτα» χωρίς ουσιαστική πίεση και διεκδίκηση», σας απαντώ: Το έργο έγινε με πάρα πολύ μεγάλη πίεση, προς κάθε κατεύθυνση και κάθε ιθύνοντα και ο λόγος ήταν ένας και μοναδικός.
Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν προταθεί μελέτες για έργα αξίας 150.000.000 € από τους Δήμους όλης της χώρας. Οι μελέτες για τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν ήταν αξίας 43.000.000 € για όλους τους Δήμους. Αυτό κ. Σάββα αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά για το συγκεκριμένο έργο, έπρεπε να το γνωρίζετε, όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε και το ακριβές μήκος του συγκεκριμένου δρόμου, χωρίς να γράφετε ανακρίβειες και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. Πιστεύω, έστω και τώρα, να καταλαβαίνετε λοιπόν το πόσο «αναίμακτα» έγινε αυτό το έργο.
Παρακάτω κ. Σάββα μας λέτε ότι: «υπάρχουν όμως και άλλες δύο πτυχές του έργου που πρέπει να προσεχθούν. Η μία είναι η καλή κατασκευή του έργου και στα τεχνικά έργα να γίνει πρόβλεψη ρύσης του νερού». Δηλαδή, μας λέτε ότι η μελέτη δεν έχει γίνει όπως προβλέπεται από την τέχνη και την επιστήμη; Το μέλος σας όπως περιγράφετε, τον Δημήτριο Κίσσα, Τοπογράφο – Μηχανικό, δεν τον εμπιστεύεστε;
Σε αυτό το σημείο θέλω να σας ενημερώσω ότι ο φάκελος της μελέτης του κυρίου Κίσσα είχε πληρότητα 98% και ήταν από τις κορυφαίες σε πληρότητα μελέτες από όλους τους Δήμους της χώρας.

Υ.Γ.: Λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπτει, αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν δεν βολεύει κάποιους.

Υ.Γ. 1: Πιστεύω κ. Σάββα από τη θέση του αρχηγού της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξηρομέρου, παρά το γεγονός ότι χάσατε και στο χωριό μας, αν και υποψήφιος Δήμαρχος θα προσφέρατε τα μέγιστα.

Υ.Γ. 2: Η ερμηνεία για το «ψέμα έχει κοντά πόδια», είναι ότι όσο «ψηλώνουν» οι ψεύτικες πληροφορίες αυτό έχει τα όριά του και δεν μπορούν να «υπερβούν» τις αληθινές.

Υ.Γ. 3: Ο διάλογος μέσω διαδικτύου τέλος κ. Σάββα. Ραντεβού, πρώτα ο Θεός, στη Συνέλευση των κατοίκων τον Αύγουστο στην πλατεία του χωριού μας, με όλα τα επίσημα στοιχεία και έγγραφα ο καθένας μας.

Καληνύχτα σας κ. Σάββα.

Γιάννης Χρόνης

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας –
Περιβάλλοντος και Πρασίνου
Δήμου Ξηρομέρου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.