Οι εισηγήσεις για τον καθορισμό των δημοτικών τελών για το οικονομικό έτος 2025.


Στάλθηκαν στα e-mails όλων των δημοτικών συμβούλων, οι εισηγήσεις των δημοτικών τελών του Δήμου Ξηρομέρου για το οικονομικό έτος 2025. Περιήλθαν και σε δική μας γνώση και σας τα παρουσιάζουμε.

Τα δημοτικά τέλη για το 2025:
Δείτε εδώ το δημοτικό τέλος ύδρευσης, για το οποίο έχουμε:
Προϋπολογίζεται ότι το οικονομικό έτος 2025 τα έσοδα θα είναι 870.720,98 € και τα έξοδα θα είναι 1.311.064,15 €, άρα προϋπολογίζεται ότι θα προκύψει ένα άνοιγμα της τάξης των 440.343,17 €.

Το άνοιγμα αυτό θα καλυφθεί:
  • Από το ταμείο του Δήμου με 263.540,53 € από τα έκτακτα ανειδίκευτα, που έχει από την οικονομία και το νοικοκυριό και τα έχει στο ταμείο.
  • Από το ταμείο του Δήμου με 166.302,64 € από τα τακτικά του έσοδα, που έχει από την οικονομία και το νοικοκυριό και τα έχει στο ταμείο.
  • Από επιχορήγηση της Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ), από συμμετοχή στα προγράμματα, με 10.500 €.
----------------------
  • Το πάγιο από 75 €/έτος + ΦΠΑ = 93 €/έτος κατανεμημένο σε 3 τετράμηνα = 31 € το τετράμηνο, θα μειωθεί και θα γίνει 60 €/έτος + ΦΠΑ = 74,40 €/έτος κατανεμημένο σε 3 τετράμηνα = 24,8 € το τετράμηνο.
  • Η χρέωση των κυβικών παραμένει η ίδια με το 2024 σε όλες τις Κοινότητες και οι 2 κλίμακες (<=150 κυβ. και >=151 κυβ.), αλλάζουν και γίνονται (<=100 κυβ. και >=101 κυβ.) για να αντιμετωπιστεί η σπατάλη του νερού, όπου το νερό έχει γίνει πλέον πολύτιμο, με τα 100 κυβικά να θεωρείται ένα λογικό όριο για κατανάλωση μιας μέσης οικογένειας.
  • Στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις δεν αλλάζει η κλίμακα των κυβικών.
  • Το  ενιαίο Δικαίωμα Σύνδεσης νέων παροχών παραμένει στα 25 € πλέον ΦΠΑ, γενικώς και αδιακρίτως και για τις Κοινότητες και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων.
  • Το κοινωνικό τιμολόγιο παραμένει με έκπτωση 50%, για τις παρακάτω ευπαθείς ομάδες:
α. Μονογονεϊκές Οικογένειες με ανήλικα τέκνα.
β. ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας από και άνω των 80% με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 20.000 €, ως το έτος 2025.
γ. Πολύτεκνες Οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 22.000 € και προσαύξηση κατά 2.000 € για κάθε τέκνο πάνω από τέσσερα τέκνα, ως το έτος 2025.
δ. Δικαιολογητικά: Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Αντίγραφο Εκκαθαριστικού, Πιστοποίηση αναπηρίας από ΚΕ.ΠΑ., Δημοτική Ενημερότητα, Επικαιροποιημένη Κάρτα Πολυτέκνων.

Δείτε εδώ το δημοτικό τέλος φωτισμού και καθαριότητας, για το οποίο έχουμε:
Προϋπολογίζεται ότι το οικονομικό έτος 2025 τα έσοδα θα είναι 927.519,03 € και τα έξοδα θα είναι 2.038.810,89 €, άρα προϋπολογίζεται ότι θα προκύψει ένα άνοιγμα της τάξης των 1.011.291,86 €.

Το άνοιγμα αυτό θα καλυφθεί:
  • Από το ταμείο του Δήμου με 585.109,36 € από τα τακτικά του έσοδα, που έχει από την οικονομία και το νοικοκυριό και τα έχει στο ταμείο.
  • Από επιχορήγηση της Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ), από συμμετοχή στα προγράμματα,  με 423.250 €.
  • Από επιχορήγηση του ΥΠ.ΕΣ με 82.932,50 €.
  • Από υπόλοιπο του έτους 2024 ύψους 26.233,45 αντίστοιχης επιχορήγησης
----------------------
  • Η χρέωση των τετραγωνικών στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος παραμένει ίδιο με το 2024, σε 2 €/τ.μ. για την Κοινότητα Αστακού και σε όλες τις άλλες Κοινότητες σε 1,80 €/τ.μ.
  • Παραμένει το κοινωνικό τιμολόγιο με χρέωση 1,20 €/τ.μ., για τις παρακάτω ευπαθείς ομάδες:
α. Μονογονεϊκές Οικογένειες με ανήλικα τέκνα.
β. ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας από και άνω των 80% με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 20.000 €, ως το έτος 2025.
γ. Πολύτεκνες Οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 22.000 € και προσαύξηση κατά 2.000 € για κάθε τέκνο πάνω από τέσσερα τέκνα, ως το έτος 2025.
δ. Δικαιολογητικά: Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Αντίγραφο Εκκαθαριστικού, Πιστοποίηση αναπηρίας από ΚΕ.ΠΑ., Δημοτική Ενημερότητα, Επικαιροποιημένη Κάρτα Πολυτέκνων.

Δείτε εδώ το δημοτικό τέλος λαϊκής αγοράς, το οποίο παραμένει ίδιο με το 2024, στα 0,65 € ανά τρέχον μέτρο εκθετηρίου.

Δείτε εδώ το δημοτικό τέλος κοινοχρήστων χώρων,
που παραμένει ίδιο με το 2024.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.