Μνήμη και τόπος - Μνήμη και χρόνος: Διδακτικές Επισκέψεις και Ψυχαγωγικές Εκδρομές του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου στα χρόνια 1930-1980.

Τα Δημοτικά Σχολεία Αρχοντοχωρίου, Βάρνακα, Κανδήλας, Μύτικα και Παναγούλας, το σχ. έτος 1938-1939, σε "διδακτικό και ψυχαγωγικό περίπατο" στον Πλατανιά, συνήθη τόπο τότε των ημερησίων εκδρομών.
Του Σπύρου Θεοδ. Μήτση.

Κορυφαίες «στιγμές» της σχολικής ζωής των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου, σε όλες τις χρονικές περιόδους, ήταν οι ημιημερήσιες και ημερήσιες σχολικές εκδρομές. Αυτές, κατά την εκπαιδευτική νομοθεσία, πραγματοποιούνταν μια φορά το μήνα σε κοντινό μέρος-εντός του χωριού, και μια φορά το χρόνο σε μακρινό μέρος-εκτός του χωριού και είχαν επί το πλείστον ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η εταιρεία ενοικίασης ταχύπλοων σκαφών ''NEMO'' στον Μύτικα Αιτ/νίας.


Η εταιρεία NEMO RENT BOATS σας ενημερώνει ότι και αυτή τη σαιζόν θα είναι μαζί σας από τον πανέμορφο Μύτικα Αιτ/νίας. Ήδη η επιχείρηση άνοιξε και λειτουργεί.
Tα υψηλού επιπέδου σκάφη μας και ο επαγγελματισμός της ομάδας μας εγγυούνται μια μοναδική εμπειρία για τις διακοπές σας!

Τα μεγάλα έργα τα έχει ανάγκη ο τόπος για να αναπτυχθεί και οι πολίτες για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Τα έργα ανήκουν στους δημότες και πρέπει να εκτελεστούν χωρίς προβλήματα.


Στο χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε από το Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη ότι στους πρόσφατους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για το Ταμείο Ανάκαμψης και ειδικότερα για τους βιολογικούς καθαρισμούς και τα αποχετευτικά δίκτυα, οι εκπτώσεις είναι μονοψήφιες. Μάλιστα αυτό το έχει ξαναπεί και σε άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς ψάξαμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ να δούμε αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις και βρήκαμε τα παρακάτω για δημοπρασίες βιολογικών και αποχετευτικών δικτύων:

Καρασεβδάς: Το σπίτι του Ολυμπιονίκη στρατηγού που έτρεμαν οι Τούρκοι και έκανε τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έδρα του Παναθηναϊκού.


Του Κώστα Ασημακόπουλου.
19.05.2024 18:32

Ο τελευταίος απόγονος της οικογένειας Καρασεβδά, Πέτρος Τριανταφυλλίδης ξενάγησε το ethnos.gr στο θρυλικό αρχοντικό της οικογένειας.

Στη λεωφόρο «Παντελή Καρασεβδά» στον Αστακό Αιτωλοκαρνανίας δεσπόζει το αρχοντικό της οικογένειας Καρασεβδά. Μία μαρμάρινη πλάκα που τοποθετήθηκε στην είσοδο του σπιτιού κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και μία μαρμάρινη προτομή στην κεντρική πλατεία είναι το σημείο αναφοράς για την ιστορική και πανέμορφη κωμόπολη της Αιτωλοκαρνανίας και παράλληλα ενημερώνει τους επισκέπτες για την «πατημασιά» ενός τεράστιου θρύλου της ελληνικής ιστορίας, της στρατιωτικής, της πολιτικής και αθλητικής ζωής του τόπου.

Οι παλιές οικονομικές αμαρτίες είναι εδώ και κυνηγάνε τον Δήμο Ξηρομέρου και θα συνεχίσουν να τον κυνηγάνε. Επίσημα έγγραφα και αποδείξεις από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ.


Στην έκθεση εξόδων του Προϋπολογισμού του 2024, η οποία έχει δημοσιευθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου και την εντοπίσαμε, στον κωδικό ΚΑ 00-6492.001 έχει εγγραφεί ποσό 377.465,81 € για έξοδα δικαστικών αποφάσεων. Αφορά οικονομικά βάρη από δικαστικές αποφάσεις για χρέη του Δήμου προηγούμενων διοικήσεων και υπάρχει ισχυρή πιθανότητα αυτό το ποσό στη διάρκεια του οικονομικού έτους να ενισχυθεί, μιας και εκκρεμούν αρκετές δικαστικές αποφάσεις για χρέη προηγούμενων ανεύθυνων διοικήσεων.

Οι καταστάσεις του Προϋπολογισμού 2024 για έσοδα και έξοδα (συνοπτικά και αναλυτικά).



Επισυνάπτονται οι εισηγήσεις των καταστάσεων εσόδων - εξόδων του Προϋπολογισμού για το 2024, όπως αυτός ψηφίστηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Μαΐου 2024.

Συνημμένα:
 

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Παπαδάτο Ξηρομέρου.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου,
τη 20η Μαΐου 2024
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Παπαδάτο Ξηρομέρου.

Tην εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού πανηγύρισε η Ενορία του Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου. Το πρωί της Δευτέρας 20ης Μαΐου 2024 τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ξηρομέρου με τις ψήφους της Συμπολίτευσης (βίντεο). Η υποκειμενική μας γνώμη.


Έληξε πριν από λίγο η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, με μοναδικό θέμα την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2024.
Ο Προϋπολογισμός που κατέθεσε η δημοτική αρχή, έλαβε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της νομοθεσίας. Δεν κατατέθηκε κάποια εναλλακτική πρόταση επί του Προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα:
ΝΑΙ: 15
ΟΧΙ: 8
ΑΠΩΝ: 2

Ομορφιές με το ξαναγενημμένο καΐκι του Τζίμη στον Μύτικα Αιτ/νίας.


Φωτογραφίες: Σελίδα Facebook Αναστασίας Φερεντίνου.

Ομορφιές. Σαν ένα παιδί που ξαναγεννήθηκε.
Η διαχρονικότητα της Ελλάδας, των ανθρώπων της θάλασσας και της παραδοσιακής παράκτιας αλιείας, που έθρεψε τον λαό μας σε χρόνια δύσκολα.

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της ειδικής συνεδρίασης, τη Δευτέρα 20 Μαΐου.



Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.
Αυτό θα συνεχιστεί και την δημοτική περίοδο 2024-2028.

1ο Φεστιβάλ Μοτοπαρεών Ελλάδος 2024, σε Αστακό και Μύτικα.


Πηγή: Σελίδα Facebook ''1ο Φεστιβάλ Μοτοπαρεών Ελλάδος 2024''.

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΤΟΠΑΡΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η 1η μοτοσυκλετιστική συνάντηση είναι ένα τριήμερο φεστιβάλ μοτοσυκλέτας, ένα γεγονός που αναδεικνύει τον μοτοσυκλετιστή και τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς συμφέροντα, με καλεσμένους όλες τις μοτοπαρέες και ανεξάρτητους μοτοσυκλετιστές.

Σημαντική η Ημερίδα για τις Μυδοκαλλιέργειες στον Πυργετό.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική η Ημερίδα για τις Μυδοκαλλιέργειες στον Πυργετό.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή δημοτών, επισκεπτών και εκπροσώπων φορέων της ευρύτερης περιοχής των δήμων Αγιάς, Τεμπών και των παραλίων του νομού Πιερίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μάη 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου στον Πυργετό, με πρωτοβουλία του σωματείου «ΔΙΚΤΥΟ Πολιτισμού - Περιβάλλοντος - Βιώσιμης Ανάπτυξης ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ-ΤΕΜΠΩΝ» και των συν διοργανωτών φορέων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης και του Πανελλήνιου Δικτύου για την προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος από τις Υδατοκαλλιέργειες, Ημερίδα, με θέμα: «Λέμε ΟΧΙ στη μυδοκαλλιέργεια στα παράλια του νομού Λάρισας» με σκοπό, την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής των δήμων Αγιάς και Τεμπών και όλων των παραλίων από τη Λεπτοκαρυά μέχρι τον Αγιόκαμπο για την εγκατάσταση επιχειρήσεων μυδοκαλλιέργειας στα παράλια.

Η πραγματική μεταρρύθμιση του ΔΙΑΥΓΕΙΑ και η συνεισφορά της στην διαφάνεια και στον έλεγχο. Αν έχεις όρεξη, να αφιερώνεις κόπο και χρόνο και να μην είσαι τεμπέλης, εκεί βρίσκεις τα πάντα και δεν έχεις ανάγκη κανέναν.


Το 2010, με τον νόμο 3861/2010 και το άρθρο 1, είχαμε την ίδρυση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ.
“Αντικείμενο του παρόντος νόμου είναι η εισαγωγή της υποχρέωσης ανάρτησης των νόμων, των προεδρικών διαταγμάτων, και των πράξεων που εκδίδουν τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 πρόσωπα και όργανα στο Διαδίκτυο και η δημιουργία των προϋποθέσεων και διαδικασιών για τη διασφάλιση ευρύτατης δημοσιότητας αυτών.”
Πρόκειται για μία πραγματική μεταρρύθμιση, η οποία έγινε από την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, εν μέσω των δύσκολων μνημονιακών χρόνων, όπου η λέξη μεταρρύθμιση είχε πάρει αρνητική έννοια, μιας και είχαμε την περίοδο εκείνη σκληρά μέτρα οικονομικής λιτότητας που έπλητταν τους πολίτες.
Η σχεδίαση της έγινε πολύ γρήγορα, το οικονομικό της κόστος είναι ελάχιστο και το όφελος της ως αναντικατάστατο εργαλείο ελέγχου των πράξεων της εκάστοτε κυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης, είναι τεράστιο.

Ανατροπή στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας - Πρώτη δύναμη η Κίνηση Μηχανικών.



Ριζική αλλαγή σκηνικού σημειώνεται στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας μετά τη σημερινή εκλογική διαδικασία.
Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ)- Συνεργαζόμενοι χάνει τα πρωτεία μετά από πολλά χρόνια καθώς η Κίνηση Μηχανικών με επικεφαλής τον Πάνο Κέκελο είναι πρώτη δύναμη στις κάλπες για την Αντιπροσωπεία του παραρτήματος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Πρέπει σεβασμός στους γιατρούς, τους μικρούς θεούς της κοινωνίας μας, που έχουν το ''χάρισμα'' να σώζουν ανθρώπινες ζωές.


Ανέκαθεν τρέφαμε και τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό στους γιατρούς και στην ιατρική επιστήμη, ανεξαρτήτως άλλων παραμέτρων, πολιτικών, κοινωνικών, ιδεολογικών κ.λπ. Μιλάμε γι αυτούς τους μικρούς θεούς της κοινωνίας μας, που έχουν το ''χάρισμα'' να σώζουν ανθρώπινες ζωές κάθε ηλικίας.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα το Σάββατο 18 Μαΐου στον Αστακό (videos και φωτογραφίες).



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η εκδήλωση γιορτή της μητέρας το Σάββατο 18 Μαΐου στις 08:00 μ.μ. στη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αστακού, που οργάνωσαν ο Δήμος Ξηρομέρου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κοινότητα Αστακού.
Η εκδήλωση κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας. Γιορτάζει ο πολιούχος Άγιος Νικόλαος στην Παπαδάτου Ξηρομέρου.


Αύριο Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 εορτάζει η εκκλησία την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας.
Γιορτάζει ο πολιούχος Άγιος Νικόλαος στην Παπαδάτου Ξηρομέρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΑΣΤΑΚΟΣ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας.



Χθες Σάββατο 18 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αστακού πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ξηρομέρου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κοινότητα Αστακού με ομιλήτρια την κ. Βάσω Μπράμη - Coach Προσωπικής Ανάπτυξης & Καθοδήγησης.

Πλατύ κάλεσμα ισχυροποίησης του Κόμματος στις ευρωεκλογές για πολύ πιο δυνατό λαό και στις 10 Ιούνη. Συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο και Μύτικα.


Τομεακή Οργάνωση
Αιτωλοακαρνανίας
Ι. Σταΐκου 2, 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ,
τηλ.: 2641057875, Fax:2641026654,
e-mail: kke_ne_aitnias@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πλατύ κάλεσμα ισχυροποίησης του Κόμματος στις ευρωεκλογές για πολύ πιο δυνατό λαό και στις 10 Ιούνη.

Να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η ΕΕ, οι κυβερνήσεις στις χώρες μέλη της που στηρίζουν τις οδηγίες και κατευθύνσεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα και μεγάλα βάρη για το λαό και μέσω της Τοπικής Διοίκησης, κάλεσε η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με εκδήλωση που πραγματοποίησε για το συγκεκριμένο θέμα το πρωί της Κυριακής, στο Αγρίνιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ - Άγνοια, παραπληροφόρηση, εμπάθεια, εμμονή; Ή όλα αυτά μαζί;

Ημερομηνία 19.5.2024

Δελτίο τύπου.

Άγνοια, παραπληροφόρηση, εμπάθεια, εμμονή; Ή όλα αυτά μαζί;

Πως αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι η επίσημη Πολιτεία δια των αρμοδίων οργάνων της (Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Επιτροπή του άρθρου 152) σου απορρίπτει τις προσφυγές, δυο μάλιστα φορές, παραθέτοντας σου όλο το νομικό πλαίσιο και τη νομολογία στην ουσία της υπόθεσης και εσύ επιμένεις!
Το κοντέρ του διδύμου Γαλούνη – Πανταζή, γράφει μόνο απορρίψεις και αυτοί μας ενημερώνουν (απειλούν) ότι θα συνεχίσουν τις προσφυγές τους για να απορρίπτονται!
Οι απορρίψεις έγιναν συνήθεια, με μεγαλύτερες του Μαΐου του 2019 και την πρόσφατη του Οκτωβρίου του 2023, από τους πολίτες του Ξηρομέρου.

Παράταξη Δύναμη Ελπίδας ή Απελπισίας εν τελει;!


Έπειτα από ενδελεχή ανάγνωση της «αποστομωτικής» απάντησης στα άκρως σοβαρά γεγονότα που ταλανίζουν το Δήμο μας, με μεγάλη μου έκπληξη μετά από καιρό χειμερίας νάρκης, ενεργοποιήθηκε επιτέλους, ολόκληρος μηχανισμός της παράταξης σας, για να μου απαντήσουν οι επικοινωνιολόγοι σας, κυρίως επί προσωπικού παρά επί του θέματος που έπρεπε να τοποθετηθούν, αλλά ακόμη και εκεί απάντησαν όλοι οι άλλοι, εκτός της ανεύθυνης και φοβισμένης δημοτικής αρχής, που δεν είχε το σθένος άλλωστε, να τοποθετηθεί και ποτέ.

Ποτέ...

Ποτέ μη μαλώνεις με έναν βλάκα. Σε κατεβάζει στο δικό του επίπεδο και σε νικάει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας.

Απόφθεγμα ανώνυμου

Αν είναι και Δημοσιογράφος ακόμα χειρότερα. Τα ''αηδιαστικά'' και οι χαρακτηρισμοί επιστρέφονται.

Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Νέας Σμύρνης, τιμά την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.


Φωτογραφίες: κ. Χρήστος Μπόνης.

Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Νέας Σμύρνης συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του ομώνυμου Δήμου με το χορευτικό του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης, η πλειοψηφία των Αντιδημάρχων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, ο Αντιπρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Γρηγόρης Μπόνης και αρκετά μεγάλος αριθμός των κατοίκων της πόλης.

19η Μαΐου: Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.



Η Γενοκτονία των Ποντίων - Μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915, οι Τούρκοι εθνικιστές υπό τον Μουσταφά Κεμάλ, είχαν πλέον όλο το πεδίο ανοιχτό μπροστά τους για να εξολοθρεύσουν τους Ελληνοπόντιους.

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανούς δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

Η αντικοινωνική και επικίνδυνη συμπεριφορά του πετάγματος σκουπιδιών από το παράθυρο του αυτοκινήτου

Φωτογραφία αρχείου.
Πραγματικό περιστατικό: Σάββατο 18 Μαΐου, κατεβαίνοντας το πρωί για το χωριό μας τον Μύτικα, στο νέο δρόμο Κουβαράς - Μπαμπίνη, στη κατηφόρα πριν τον κόμβο των Φυτειών, μπροστά μας ένα μαύρο αυτοκίνητο (δεν λέμε περισσότερες λεπτομέρειες) και πιο μπροστά ένα ασημί τζιπ. Τριάδα κατεβαίναμε την κατηφόρα, με τις κανονικές αποστάσεις μεταξύ μας και ξαφνικά ανοίγει το παράθυρο του οδηγού από το μαύρο αυτοκίνητο και ένας καφές εκσφενδονίζεται και περνά δίπλα από το δικό μας αυτοκίνητο (ευτυχώς που κρατούσαμε την κανονική απόσταση και ακόμη περισσότερο, αλλιώς θα δεχόμασταν τον καφέ πάνω στο παμπρίζ).

Ζητείται υπάλληλος για MK GLAROS HOTEL RESTAURANT στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.


ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Υπάλληλος για το MK GLAROS HOTEL RESTAURANT στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Τρίμηνη σύμβαση, ικανοποιητικός μισθός, υπερωρίες, ένσημα, επιδόματα, δώρα κατά νόμο. Απαιτείται σχετική εμπειρία. Για εκτός Δήμου εργαζόμενη παρέχεται στέγη και σίτιση. Τηλ. 6932411441 κ. Μιλτιάδης. (Ημερ. αγγελίας 19-5-2024).

* Η αγγελία είναι μόνιμα αναρτημένη στην ενότητα ''Αγγελίες''.

Άρθρο γνώμης: Είναι βαριά η καλογερική και η ενασχόληση με τα κοινά.


Επειδή δεχτήκαμε πολλά ανώνυμα σχόλια, αλλά και mails, γιατί δεν λέμε την γνώμη μας για το Παρατηρητήριο και τις επισημάνσεις του. Σας αναφέρουμε ότι την έχουμε ήδη πει από τις 16 Μαΐου και είναι πολύ απλά και κατανοητά για όσους γνωρίζουν πως λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση (δείτε εδώ).
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι πριν την έλευση του Προϋπολογισμού για ψήφιση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι υποχρεωτική η γνώμη του Παρατηρητηρίου ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ της χώρας εκ της νομοθεσίας.
Μόλις έρθει η γνώμη του Παρατηρητηρίου, θα πρέπει οι επισημάνσεις του να ενσωματωθούν ή αν είναι πολύ σοβαρές και πολλές σε πλήθος, να έχουμε μεγάλες αλλαγές στον Προϋπολογισμό, κατάρτιση του κυριολεκτικά εξ αρχής και μεγάλη χρονική καθυστέρηση.
Ο Δήμος Ξηρομέρου κατέθεσε Προϋπολογισμό για το 2024, ύψους 38.904.441,30 € και αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο «πλούσιο» Προϋπολογισμό από την ίδρυση του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου το 2011, συμπεριλαμβανομένων και των τέως Καποδιστριακών Δήμων Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών.
Οι επισημάνσεις του Παρατηρητηρίου ήρθαν 13/5 και 16/5 οι επισημάνσεις του ενσωματώθηκαν στον Προϋπολογισμό και την ίδια ημέρα βγήκε πρόσκληση για Δημοτικό Συμβούλιο για τη Δευτέρα 20 Μαΐου, όπου ο Προϋπολογισμός θα ψηφιστεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, γιατί μόνο με αρκετά χρήματα και έργα αλλάζει η μοίρα του τόπου και όχι με δημαγωγία και λαϊκισμό.

Ο βαρύς πέλεκυς του παρατηρητήριου.


Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Σας εύχομαι καλό υπόλοιπο ημέρας και καλό Σαββατοκύριακο.
Όπως γνωστοποιήθηκε, μέσω του ακριβούς προηγουμένου δημοσιεύματος, ζούμε τη θλιβερή εξευτελιστική πραγματικότητα, ότι ο Δήμος Ξηρομέρου, παραμένει ο μοναδικός Δήμος πανελληνίως, δίχως προϋπολογισμό, λειτουργεί καθαρά μόνο με αλόγιστες απευθείας αναθέσεις και αυτές οι αναθέσεις, πραγματοποιούνται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ημέτερους.

Ανεξέλεγκτη απόθεση σκουπιδιών: Πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι ανεγκέφαλοι ότι ο Δήμος είμαστε εμείς.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Από αναγνώστη μας πήραμε το παρακάτω κείμενο.

---------------------------

«Βασίλη συγνώμη για την ενόχληση. Κάτι πρέπει να γραφτεί στο ΜΥΤΙΚΑ PRESS για αυτό το χάλι.
Αυτό είναι στην ''Κουζίλη'' στο πέρασμα για Άγιο Βασίλη.
Με την πρώτη βροχή αυτά τα σκορπίσουν από την Κανδήλα μέχρι το βούρκο στον Μύτικα.
Για αυτό δεν φταίει ο Δήμος, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος, ο Πρόεδρος. Φταίει η πονηριά μας και το κακό μας το χάλι.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση Δήμος Ξηρομέρου και ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα: «Οι περιφέρειες της Ευρώπης και η ΕΕ: Μια συμβιωτική Σχέση».



Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξηρομέρου και του Europe Direct – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Αριάν Κοντέλη» του ΕΛΙΑΜΕΠ Παρασκευή 17 Μάϊου στην στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Δημαρχείου Αστακού, με θέμα: «Οι περιφέρειες της Ευρώπης και η ΕΕ: Μια συμβιωτική Σχέση».

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής ΚΕΔΕ και 165 Δήμων στο ΣτΕ για τις 8 Οκτωβρίου 2024 για το τέλος ταφής - ΥΠΕΝ και ΕΟΑΝ δεν είχαν καταθέσει τις απόψεις τους.



Αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου 2024 η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΕΔΕ και 164 δήμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα ακύρωσης της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων στους Δήμους, καθώς Δημόσιο και ΕΟΑΝ δεν κατέθεσαν σχετικό φάκελο απόψεων.

Ενημέρωση από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Ξηρομέρου κ. Απόστολο Πανταζή.


Προς: Μύτικας Press
κο Βασίλη Σούλα,
Αγαπητέ Βασίλη,
Καλησπέρα, Χριστός Ανέστη!
Εύχομαι υγεία και ευτυχία.
Πολύ σωστή η ενημέρωση σου για την απόρριψη της προσφυγής στην επιτροπή 152 (αναφέρεται εδώ), αλλά σου διέφυγε να ενημερώσεις ότι δεν έχει τελεσιδικήσει και όπως σαφώς αναφέρεται στην απόφαση 5/2024: «Κατά της ανωτέρω απόφασης, μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων», όπου ήδη έχω κινηθεί ανάλογα.

Αγριλιά Αρχοντοχωρίου Ξηρομέρου: «Τέλος εποχής» για τον «θρυλικό» τόπο διακοπών – συγκινητικά σχόλια στο Facebook.



Οι ιδιοκτήτες-διαχειριστές του χώρου ανακοίνωσαν της διακοπή λειτουργίας του από τη φετινή σεζόν.
Λύπη αλλά και νοσταλγία έχει προκαλέσει η είδηση πως μετά από πολλά χρόνια, ένας χώρος διακοπών ταυτισμένος κατά κύριο λόγο με τους Αγρινιώτες, δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Μύτικα την Κυριακή 19 Μαΐου στις 11:30 π.μ.


Ξανά ΑΠΟΡΡΙΨΗ (2η φορά) και από την Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/06, της προσφυγής του κ. Αποστόλη Πανταζή, κατά της απόφασης του 2ου πρακτικού του διαγωνισμού, του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου.

Στις 7 Μαρτίου 2024 σας ενημερώσαμε ότι υπήρξε προσφυγή δημοτικού συμβούλου κατά του 2ου πρακτικού του διαγωνισμού, του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου, την «Ολοκλήρωση Υδροδότησης και Υδρευτικού Δικτύου Αστακού», συνολικού προϋπολογισμού 3.505.030,20 €, με χρηματοδότηση από το Αντώνης Τρίτσης (δείτε εδώ).

Τέλος παρεπιδημούντων: Η αλήθεια και τα Fake News που κυκλοφόρησαν στον διαδικτυακό αέρα του Δήμου Ξηρομέρου.


Με πρόσφατη κυβερνητική απόφαση τον Δεκέμβριο του 2023 (δείτε το ΦΕΚ εδώ), με την ΚΥΑ 1209/2023 (ΦΕΚ 7332/Β/22-12-2023), καθορίστηκε η διαδικασία υποβολής δήλωσης απόδοσης του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 339/1976 (Α’ 136) καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την είσπραξη των εν λόγω τελών.

Ο δικός μας Φώτης Καρύδας, με άρρηκτους δεσμούς με τον Μύτικα και το Ξηρόμερο, παρουσίασε στην Αθήνα την δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο: «Ποιητική Νοημοσύνη» (φωτογραφίες).


Παρουσία πλήθους κόσμου και εκλεκτών προσκεκλημένων έγινε τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και ώρα 19.00, η παρουσίαση της δεύτερης ποιητικής συλλογής του δικού μας Φώτη Καρύδα, γνωστού Δημοσιογράφου, με τίτλο: «ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ» από τον εκδοτικό οίκο «Βεργίνα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Οι εισηγήσεις της Δημοτικής Επιτροπής για τον Προϋπολογισμό του 2024, μετά την υποχρεωτική γνώμη του Παρατηρητηρίου.


Κατόπιν συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής, την Πέμπτη 16 Μαΐου, αποφασίστηκαν οι εισηγήσεις, αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τις εντοπίσαμε: 1) Πίνακα Στοχοθεσίας - Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Ξηρομέρου για το οικονομικό έτος 2024, 2) Σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Ξηρομέρου για το οικονομικό έτος 2024.
Ο Προϋπολογισμός του 2024, είναι ύψους 38.904.441,30 € και αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο «πλούσιο» Προϋπολογισμό από την ίδρυση του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου το 2011, συμπεριλαμβανομένων και των τέως Καποδιστριακών Δήμων Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών των νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς Αστακού, Φυτειών και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κανδήλας.


Αστακός, 16.05.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Τηλ.:2646041204,2646360644
e-mail: info@dimosxiromerou.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών των νηπίων για το σχολικό έτος 2024-2025 στους Παιδικούς Σταθμούς Αστακού, Φυτειών και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κανδήλας, θα υποβάλλονται από την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 μέχρι και την Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024.
Συγκεκριμένα γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ζωντανή μετάδοση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 20 Μαΐου 2024.


Ημερομηνία 17.5.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, πιστή στις προγραμματικές της διακηρύξεις, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 20 Μαΐου, στις 07:00 μ.μ.

Συναθροίσεις των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής στο Άγιο Νικόλαο Μύτικα Αιτ/νίας.


"ος δι' αν πίη εκ του ύδατος ου εγώ δώσω αυτώ, ου μη διψήση εις τον αιώνα, αλλά το ύδωρ ο δώσω αυτώ, γενήσεται εν αυτώ πηγή ύδατος αλλομένου εις ζωήν αιώνιον".

Ιωάννης 4:14

Με την ευλογία του Χριστού συνεχίζονται οι συναθροίσεις των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής στην ενορία μας. Η πέμπτη μάζωξη θα γίνει την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 18.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μύτικα με κυκλάρχισσα την σ. εκπαιδευτικό κα Λύτρα Ξανθή. Δύνανται να λάβουν μέρος άπαντες.

Πρόσκληση εκδήλωσης για τη γιορτή της μητέρας, αύριο Σάββατο 18 Μαΐου στις 08:00 μ.μ.


Ημερομηνία 14-5-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Ξηρομέρου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κοινότητα Αστακού, σας προσκαλούν το Σάββατο 18 Μαΐου στις 08:00 μ.μ. στη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αστακού, να παρακολουθήσετε την εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας, με ομιλήτρια την κα Βάσω Μπράμη - Coach Προσωπικής Ανάπτυξης & Καθοδήγησης.

Κυκλοφόρησε η Β' έκδοση του βιβλίου του Αλέξανδρου Σάββα «Πόλεις και χωριά του Δήμου Ξηρομέρου».


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) και ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα ΚΟΡΟΝΤΑ», σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Πόλεις και Χωριά του Δήμου Ξηρομέρου», Β ́ έκδοση, του τ. προέδρου Εφετών Αθηνών, Επιτίμου προέδρου της ΠΑΝ.ΣΥ. και συγγραφέα, Αλέξανδρου Σάββα, την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, ώρα 19:00, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.), Ακαδημίας και Γ. Γενναδίου 8, 7ος όροφος.

Η ώρα του προϋπολογισμού: Πρόσκληση για ειδική δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Η ώρα του Προϋπολογισμού στον Δήμο Ξηρομέρου, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 20 Μαΐου. Η γνώμη του Παρατηρητηρίου, όπως είναι απαραίτητη για ΟΛΟΥΣ του Δήμους, για τους αιρετούς που δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήρθε με ελάχιστες τυπικές απαιτήσεις-επισημάνσεις, οι οποίες εύκολα θεραπεύτηκαν (δείτε εδώ την γνώμη του Παρατηρητηρίου).
Σίγουρα ο Προϋπολογισμός έχει αργήσει, με βασικότερη αιτία την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων και την ενσωμάτωση των οικονομικών τους στον Προϋπολογισμό του Δήμου.
Σε κάθε περίπτωση η καθυστέρηση υπάρχει και καλό θα ήταν ο Προϋπολογισμός να ψηφίζεται νωρίτερα, αλλά ο Δήμος λειτουργούσε κανονικά, μιας και  υπάρχουν οι σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας.

----------------------------

Αστακός, 16/5/2024
Αριθ. πρωτ.: 6039
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς:
Τα τακτικά μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε Ειδική Μεικτή (δια ζώσης και ταυτόχρονα με Τηλεδιάσκεψη) συνεδρίαση την 20η Μαϊου 2024 ημέρα, της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 07:00 μ.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 95 και παρ. 1 του άρθρου 159 του Ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων), που αναφέρεται στη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού των Ο.Τ.Α., σε συνδυασμό με τις διατάξεις τoυ άρθρου 266 του Ν. 3852/2010 (όπως τροπ. με το άρθρο 18 εδαφ. 10 παρ. κα ́ του Ν. 3870/2010) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο κάτωθι θέμα ημερήσιας διάταξης:

Στην Ισλανδία, η Κυβέρνηση υπό το βάρος των επιστημονικών στοιχείων και των αδιάψευστων και σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εξετάζει το θέμα της βιωσιμότητας της ιχθυοκαλλιέργειας του σολομού. Δείτε το αποκαλυπτικό και σοκαριστικό ντοκιμαντέρ (μεταγλωττισμένο video).


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ήδη στην Ισλανδία, η Κυβέρνηση υπό το βάρος των επιστημονικών στοιχείων και των αδιάψευστων και σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εξετάζει το θέμα της βιωσιμότητας της ιχθυοκαλλιέργειας του σολομού και αναμένονται οι νέες αποφάσεις μέσα στο 2024 και το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι αυτό που πρέπει, με αυστηρότατους περιβαλλοντικούς περιορισμούς για την εκτροφή των σολομών σε μικρότερες ποσότητες, στην ανοικτή θάλασσα μακριά από τις ακτές και τις εκβολές των ποταμών ή στην στεριά.

------------------------

Πηγή: Σελίδα Facebook ''Katheti''.

*English follows*
Ο αγώνας του Πόρου κατά των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών έχει συνοδοιπόρους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο.
Το ντοκιμαντέρ "A Salmon Nation" παρουσιάζει μια παρόμοια περίπτωση στην Ισλανδία.

Μέλημά μας, σταθερό και με γνώση: Να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς.


Του Δημοσιογράφου - Συγγραφέα
Χρυσόστομου Πατούλα.

Η πρόβλεψη και η πρόνοια, είναι βασικά προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο κάθε ηγέτης στο χρόνο άσκησης της εξουσίας του. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άνθρωπο που είναι ηγέτης του εαυτού του και κινείται με πνεύμα ευθύνης στο χώρο δράσης του. Προνοούν οι ηγέτες για να μη συμβεί το μοιραίο. Προνοούν, για να έχουν περιθώρια αντίδρασης σε κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο. Αν αυτά προμηνύονται δυσάρεστα, τότε, έχουν το χρόνο να κάνουν όλες τις δυνατές ενέργειες να αποτρέψουν ή να περιορίσουν τη φοβερή δράση τους.

Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Ε.Μ.Υ.


Ημερομηνία 16-5-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1. Σύμφωνα με το Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Ε.Μ.Υ. 15-05-2024/2200 UTC- Α.Α. 301/2024 για το Βόρειο Ιόνιο δυτικά του 19.50 από 16/0400 UTC μέχρι 16/1000 UTC προβλέπονται άνεμοι Νοτιοανατολικοί 7 ή 8 και για το Νότιο Ιόνιο από 16/0100 UTC τουλάχιστον μέχρι 16/1000 UTC προβλέπονται άνεμοι Νοτιοανατολικοί 7 ή 8.

Εκτιμώντας υποκειμενικά το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ξηρομέρου και τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία της παραίτησης του επικεφαλής της παράταξης ''ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ''.


*Του Βασίλη Σούλα.

Παρακολουθούμε με σχετικά δημοσιεύματα σε ορισμένα τοπικά Blogs, μία προσπάθεια εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στο Δήμο Ξηρομέρου, κάτι που είναι απόλυτα θεμιτό και δημοκρατικό στα πλαίσια του πλουραλισμού της ενημέρωσης και της κατάθεσης άποψης και γνώμης, από τα πολλά και καλά Blogs που έχουμε και ασχολούνται με τα θέματα του Δήμου Ξηρομέρου.