Δεν λειτουργεί το Ταχυδρομικό κατάστημα στον Μύτικα.


Όπως μας ανάφεραν κάτοικοι και επισκέπτες, εδώ και 15 μέρες περίπου, δεν λειτουργεί το Ταχυδρομικό κατάστημα στον Μύτικα. Αιτία μία βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα των συναλλαγών.

Συλλυπητήρια επιστολή Δημάρχου Ξηρομέρου.


Ημερομηνία 31/7/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στον άνθρωπο, στον φίλο, στο συνεργάτη Νεκτάριο Φαρμάκη, τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια της προσφιλούς του μητέρας.

Το 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Δήμου Ξηρομέρου, είναι γεγονός την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2024, στην Κανδήλα στις 21:00.

Φωτογραφία αρχείου.
Ημερομηνία 31/7/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Πέμπτη 1η Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας (Ζωοδόχου Πηγής), στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Δήμου Ξηρομέρου.

Μέχρι την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος έχει ξεκινήσει και προχωρά απρόσκοπτα, οι πολίτες υποχρεούται και επιβάλλεται να αδειάζουν τους βόθρους τους.


Σχετικά με το υπαρκτό εδώ και πολλά χρόνια θέμα που αντιμετωπίζει ο Μύτικας, σχετικά με τους βόθρους και τα λύματα, έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν επιλέξει να το αναδείξουμε, όχι με φωτογραφίες και αναφορά μεμονωμένων κάθε φορά περιπτώσεων, με αλαλαγμούς και δυσφημίζοντας το χωριό μας, για να πάρουμε μερικά κλικ παραπάνω, αλλά στην ουσία του και στην πολιτική του διάσταση, πως μείναμε τόσα χρόνια χωρίς βιολογικό καθαρισμό, την στιγμή που τα χρήματα έρρεαν από τα ευρωπαϊκά ταμεία για κατασκευή τέτοιου είδους υποδομών.

Εξουσιοδότηση υπογραφής προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου.


Ημερομηνία 31/7/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Δημάρχου Ξηρομέρου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, εξουσιοδοτούνται οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου, όπως υπογράφουν:
Α. Βεβαιώσεις για το επάγγελμα.
Β. Πιστοποιητικά για αγροτικές καλλιέργειες.

Η Σαλαμίνα εκπέμπει S.O.S για τις πραγματικές συνέπειες και επιπτώσεις και όχι για τις πληρωμένες διαφημίσεις με ειδυλλιακές καταστάσεις.


Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση και τις συνέπειες από την ανεξέλεγκτη επέκταση και λειτουργία των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψη τη φέρουσα ικανότητα των περιοχών και τις άλλες γειτονικές ανταγωνιστικές χρήσεις (παράκτια αλιεία, τουρισμός κ.λπ).

Δήμος Ξηρομέρου - Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών: Ενημέρωση και Πρόληψη για τους κτηνοτρόφους και εμπόρους του Δήμου Ξηρομέρου.


Ημερομηνία 31/7/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέμα: Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών: Ενημέρωση και Πρόληψη για τους κτηνοτρόφους και εμπόρους του Δήμου Ξηρομέρου.

Λόγω εμφάνισης του ιού της Πανώλης των Μικρών Μηρυκαστικών, ο Δήμος Ξηρομέρου ενημερώνει τους κτηνοτρόφους και εμπόρους που δραστηροποιύνται στα όρια του Δήμου για τα ακόλουθα:Η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών είναι μεταδοτική ιογενής ασθένεια που προσβάλει αίγες και πρόβατα.
  • Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.
  • Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία.

Τοποθέτηση πληροφοριακής σήμανσης στη κεντρική πλατεία του Μύτικα.


Με χαρά είδαμε περνώντας από την πλατεία του Μύτικα, ότι με μέριμνα του Δήμου Ξηρομέρου και της Κοινότητας Μύτικα, τοποθετήθηκε η σχετική πληροφοριακή σήμανση που απαγορεύει την στάση και την στάθμευση πέριξ αυτής.

Προβολή παιδικής ταινίας στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, την Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 09:30 μ.μ.


Την Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 09:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, θα προβληθεί η παιδική ταινία «Λίο». Η ταινία είναι του 2023 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7+.
Η διοργάνωση της προβολής, είναι στα πλαίσια των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τον Δήμο Ξηρομέρου, σε συνεργασία με τους συλλόγους, εθελοντές και τις Κοινότητες.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Δήμαρχος Ξηρομέρου - Άλλο ένα όχημα προστίθεται στον στόλο του Δήμου Ξηρομέρου (καδοπλυντήριο).


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Έχουμε αναφερθεί στη θετική είδηση πρόσφατα (δείτε εδώ).

---------------------------------

Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Άλλο ένα όχημα προστίθεται στον στόλο του Δήμου Ξηρομέρου.
Προμήθεια ειδικού οχήματος πλύσης κάδων (καδοπλυντήριο), με καυστήρα ζεστού νερού για τις ανάγκες του τμήματος Καθαριότητας.

Παπαδάτου Ξηρομέρου Αιτ/νίας 2024. 8ος αγώνας δρόμου Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 ώρα 19:00.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδαταίων «Ο Άγιος Νικόλαος» διοργανώνει τον 8ο Aγώνα δρόμου στην ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ την Κυριακή 04/08/2024 και ώρα 19:00.

• Αγώνας 1Km ( παιδικός αγώνας)
Αφετηρία για τον αγώνα του ενός χιλιομέτρου είναι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και τερματισμός η πλατεία της Παπαδάτου Ξηρομέρου.

Ποσειδωνία: Το κρυφό καμάρι του Ιονίου.


Πηγή 1: Σελίδα Facebook 
Τριαντάφυλλου Ζαβιτσάνου.

Τα λεγόμενα και "λιβάδια του Ποσειδώνα" είναι υψίστης σημασίας για τον σύγχρονο άνθρωπο:
1) Βιότοπος για τροφή, αναπαραγωγή και προστασία σχεδόν όλων των θαλάσσιων ειδών.
2) Δεσμεύουν το "αέριο του θερμοκηπίου" CO2 και το μετατρέπουν σε οξυγόνο με ρυθμό 35% περισσότερο απ' ότι τα δάση του Αμαζονίου.
3) Προστατεύουν τις παραλίες απ' τη διάβρωση.

31η Ιουλίου η τελευταία ημέρα για ρύθμιση οφειλών. Μετά από αυτή την ημερομηνία, καμία δυνατότητα και μόνος δρόμος η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και διακοπής του νερού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.


Αστακός, 29.7.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
31η Ιουλίου η τελευταία ημέρα ρύθμιση οφειλών
Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν υπάρχει καμία δυνατότητα

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων, ρυθμίσεων και λήψης αναγκαστικών μέτρων σε οφειλέτες μεγάλων χρηματικών ποσών, καλούμε τους δημότες, να προσέλθουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων, που ισχύει μέχρι την 31η Ιουλίου 2024.

Δράσεις ευπρεπισμού στη Κοινότητα Αρχοντοχωρίου.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου.

Καθαριότητα και σήμερα στο άλλο ήμισυ του χωριού, στον Άγιο Δημήτριο. Ευχαριστούμε τους εργάτες για τον επαγγελματισμό τους και τον Δήμο Ξηρομέρου. Δεν τελειώσαμε ακόμα…

Εθελοντική αιμοδοσία στη Κοινότητα Μαχαιράς.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Προέδρου Κοινότητας Μαχαιράς.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας Μαχαιράς από κατοίκους του χωριού και εθελοντές.
Μια προσπάθεια που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού.

Οικονομικός Ταχυδρόμος - Avramar: Οι υποψήφιοι επενδυτές ξεσκονίζουν τα βιβλία της εταιρείας – Σε οριακά επίπεδα η ρευστότητα της.


Του Γιώργου Μανέττα.
24-7-2024

Προχωρά το due diligence στην Avramar - Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του due diligence στην Avramar από τους υποψήφιους επενδυτές που πέρασαν στην τελική φάση διεκδίκησης της εταιρείας.
Το ισπανικό fund Atitlan, ο όμιλος Aqua Bridge με έδρα το Ντουμπάι και η Diorasis που ελέγχει την Philosofish, σύμφωνα με πληροφορίες, «ξεσκονίζουν» τα περιουσιακά στοιχεία και τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας προτού υποβάλλουν την δεσμευτική προσφορά τους.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Αρχοντοχώρι.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου.

Σήμερα (χθες 28/7) πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από τον πολιτιστικό σύλλογο απανταχού Αρχοντοχωριτών «Ο Άγιος Γεώργιος», σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου και τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και οργάνων σώματος Ν. Αιτ/νίας.

Με επιτυχία η λαμπαδηδρομία στην Δ.Ε. Αλυζίας από τους εθελοντές αιμοδότες. Προσφορά αίματος, πράξη ανθρωπιάς και ζωής.


Πλημμύρισαν τα κοινωνικά δίκτυα με φωτογραφίες από τη χθεσινή λαμπαδηδρομία στην Δ.Ε Αλυζίας, με τη μεταφορά της δάδας από χέρι σε χέρι, σε μια απόσταση δεκαπέντε (15) χιλιόμετρων από το Αρχοντοχώρι, μέσω Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα.

Επιτέλους μπορούμε να χαρούμε όλοι την Παλιόβαρκα με τις ομπρέλες μας, χωρίς καταλήψεις και μόνιμες κατασκευές.


Γράφει μία αναγνώστρια που παραθερίζει
πάρα πολλά χρόνια στη Παλιόβαρκα.

Σήμερα είναι μία ωραία ημέρα για την παραλία της Παλιόβαρκας, ήταν κάτι που έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολλά πολλά χρόνια, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Αν δεν γινόταν αυτή η σημερινή κίνηση δεν ξέρω που θα έφτανε αυτή η δυσάρεστη κατάσταση.

Περιοδεία του Δημήτρη Στρατούλη, Γραμματέα της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, μέλους του συντονιστικού της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο νησί του Ιονίου Καστός.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία του Δημήτρη Στρατούλη, Γραμματέα της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, μέλους του συντονιστικού της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο νησί του Ιονίου Καστός.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, Γραμματέας της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και μέλος του συντονιστικού της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Τριλίβα, στέλεχος της ΛΑΕ στην περιοχή των Ιονίων Νήσων, επισκέφτηκε και περιόδευσε στο νησάκι Καστός, που ανήκει αυτοδιοικητικά στον Δήμο Λευκάδας.

Ευχαριστίες σε εθελοντή, για το στρώσιμο του δρόμου προς Αγία Ελεούσα.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Προέδρου Κοινότητας Μύτικα.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εθελοντή, που για μια ακόμη φορά φέτος καθάρισε το μονοπάτι της Αγίας Ελεούσας.

Δειγματοληψία με Rapid test Covid-19 για το ευρύ κοινό, στην Κανδήλα την Τετάρτη 31 Ιουλίου.


Ημερομηνία 29/7/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων, εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, οι ΚΟΜΥ (Κινητές Ομάδες Υγείας) Αγρινίου θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 31/7 δειγματοληψία με Rapid test Covid-19 για το ευρύ κοινό στο παρακάτω σημείο:

Δημαρχείο Κανδήλας
10:30-12:30

Επιχείρηση σκούπα καθαρισμού της παραλίας της Παλιόβαρκας, σήμερα νωρίς από τον Δήμο Ξηρομέρου, από πάσης φύσεως κατασκευές και αντικείμενα.


Μόλις λάβαμε φωτογραφίες που απαθανατίζουν και τηλεφωνήματα και μηνύματα που μας ενημερώνουν, ότι από νωρίς σήμερα το πρωί, στη μεγάλη παραλία της Παλιόβαρκας 3,7 χιλιομέτρων, που βρίσκεται στα κοινοτικά όρια Αρχοντοχωρίου και Μύτικα, ξεκίνησε επιχείρηση σκούπα καθαρισμού της παραλίας από πάσης φύσεως κατασκευές και αντικείμενα.

Άμεση πρόσληψη οδηγού στην Ένωση Αγρινίου. Πλήρης και ικανοποιητικός μισθός και ασφάλιση.


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ: Ο Α.Σ. Ένωση Αγρινίου ζητά για άμεση και μόνιμη πρόσληψη οδηγό βυτίου συλλογής γάλακτος. Παρέχεται πλήρης και ικανοποιητικός μισθός και ασφάλιση. Απαραίτητα προσόντα: Δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας Γ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410-69030 και 20410-69031 (ημερ. αγγελίας 29.7.2024).

* Η αγγελία είναι μόνιμα αναρτημένη στην ενότητα ''Αγγελίες''.

Τουρνουά Μπάσκετ 3 x 3. Παπαδάτου Ξηρομέρου.

Φορέστε τη φανέλα και το σορτσάκι σας και ελάτε να λάβετε μέρος σε ένα τουρνουά με το αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων.

Δήμος Ξηρομέρου: Παραστάσεις κουκλοθεάτρου για τους μικρούς μας φίλους.

 

Αποκατάσταση της ύδρευσης Αρχοντοχωρίου κατόπιν δολιοφθοράς στη γεώτρηση που διαπιστώθηκε νωρίς το πρωί.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου.

Σήμερα τα ξημερώματα διαπιστώσαμε την διακοπή του νερού, 1 ώρα μετά βρέθηκε η ζημιά, επρόκειτο για δολιοφθορά στην γεώτρηση. Αποκαταστάθηκε και τις 13:15, ξεκίνησε να έρχεται το νερό. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την υπομονή του και τους τεχνικούς για την άμεση επέμβαση.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί η παρακάτω ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων Μύτικα Καλοκαίρι 2024.

 

Επανήλθε το νερό στις βρύσες της Κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου.



Μία θετική εξέλιξη είναι ότι επέστρεψε σταδιακά το νερό στην Κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου και συγκεκριμένα από την 26 Ιουλίου 2024, το νερό στο δίκτυο του χωριού είναι πλέον σε ικανή ποσότητα, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να έχουν αυτό το δημόσιο αγαθό.
Αποκαταστάθηκε η βλάβη που είχε προκληθεί στην ύδρευση της κοινότητας, με το Δήμο Ξηρομέρου να είναι άμεσα στο σημείο. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε, με το αίτημα του προέδρου Χρυσοβίτσας, Ταξιάρχη Γαντζούδη, για άμεσες ενέργειες επισκευής της γεώτρησης άμεσα και την ίδια ημέρα υπήρξε η αναφορά βλάβης του υδραυλικού του Δήμου Ξηρομέρου για αδυναμία αποκατάστασης της βλάβης.

Την Τρίτη 6 Αυγούστου το βράδυ, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας!!!


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΥΖΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Τρίτη 6 Αυγούστου το βράδυ, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας!!!
Η Αθλητική Ένωση Αλυζίας σας προσκαλεί όλους στον Μύτικα, για μία ανεπανάληπτη βραδιά γλεντιού και κεφιού.

Μελέτη: Πόσο κορεσμένη τουριστικά είναι η Ελλάδα;


Μελέτη: Πόσο κορεσμένη τουριστικά είναι η Ελλάδα;
Μια έκθεση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης αποτυπώνει τις υπεραναπτυγμένες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και αυτές που έχουν ανάγκη από ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.

Δήμητρα Τριανταφύλλου.
Εικονογράφηση: Michael Kirki.
26.07.2024 • 20:36

Ως «άνιση» και «ετεροβαρή» χαρακτηρίζει τη φέρουσα ικανότητα για ανάπτυξη στη χώρα μας η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επιβλέπουσα της ομάδας γεωπληροφορικής, η οποία εκπόνησε σχετική μελέτη χαρτογραφώντας την ελληνική επικράτεια με μια νέα μέθοδο που συνδυάζει κοινωνικοοικονομικούς και περιβαλλοντικούς δείκτες.

Αιωνία σου η μνήμη Χρήστο Γαζέτα… Μας λείπεις…


Σήμερα 28 Ιουλίου συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια που ο Χρήστος Γαζέτας (1956-2020), εκ των ιδρυτών του κορυφαίου blog ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS, έφυγε από κοντά μας.

Διοργάνωση 3ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα». Η ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

Ημερομηνία 27/7/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διοργάνωση 3ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα». Η ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

Ο Δήμος Ξηρομέρου, με την βοήθεια της οργανωτικής επιτροπής κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα», ανακοινώνουν την διεξαγωγή του 3ου κολυμβητικού διάπλου, την Κυριακή 18 Αυγούστου.

Έτσι έχουμε:

Θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Παπαδάτου Ξηρομέρου με το έργο: ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 15». Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024 ώρα 21:00.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδαταίων Ξηρομέρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτειών Ξηρομέρου «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ» συνδιοργανώνουν την θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με το έργο: «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 15», την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, ώρα 21:00, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Παπαδάτου Ξηρομέρου, με την υποστήριξη του Δήμου Ξηρομέρου.

Στις 11/08/2024, ημέρα Κυριακή, ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς». Ο χάρτης των διαδρομών και η φόρμα συμμετοχής.


Ημερομηνία 19-7-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Ξηρομέρου, η Κοινότητα Αστακού και ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 11/08/2024, τον 5ο Λαϊκό Αγώνα Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς» στην πόλη του Αστακού.

Δρομικά αγωνίσματα εκδήλωσης και πρόγραμμα αγώνων:

Αύριο Κυριακή 28 Ιουλίου η συμμετοχή στη Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών - Δ.Ε ΑΛΥΖΙΑΣ.

Ημερομηνία 27/7/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) διοργανώνει και φέτος την 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.
Ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει και έτσι στις 28 Ιουλίου 2024 για το χρονικό διάστημα 19:00 έως 21:30, θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία με τη μεταφορά της δάδας από χέρι σε χέρι, σε μια απόσταση δεκαπέντε (15) χιλιόμετρων από το Αρχοντοχώρι, μέσω Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα.
Στην λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν Εθελοντές Αιμοδότες, Αθλητικοί Σύλλογοι, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με:

Φυτείες Ξηρομέρου: Μία αξέχαστη βραδιά ήταν η εκδήλωση των χορωδιών στο υπαίθριο θεατράκι του χωριού.


Της Λαμπρινής Κορώση από Facebook.

Μία αξέχαστη βραδιά ήταν η εκδήλωση των χορωδιών στο υπαίθριο θεατράκι του χωριού μας στης 22 Ιουλίου, Οι υπέροχες μελωδίες μέσα στη σιγαλιά και την ηρεμία της φύσης γέμισαν τη καρδιά μας και την ψυχή μας με χαρούμενα συναισθήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης Λίνος Μπλέτσας, μιλά στο IONIAN TV για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Περιφέρειας στο κτήμα Polder (video).


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Στο συγκεκριμένο πολύ σοβαρό για όλη την Αιτωλοακαρνανία θέμα, έχουμε αναφερθεί 2 φορές στο πρόσφατο παρελθόν (δείτε εδώ και εδώ).

-----------------------

Πηγή: Σελίδα Facebook Αντιπεριφερειάρχη
Βιώσιμης Ανάπτυξης Λίνου Μπλέτσα.

Eυχαριστώ θερμά τη φιλόξενη συχνότητα του Ionian TV και τη δημοσιογράφο κ. Αγγελική Σπυροπούλου, για την κατατοπιστική και ουσιαστική συζήτηση, που είχαμε χθες στην εκπομπή "Χαμηλή Πτήση", σχετικά με το θέμα των Ενεργειακών Κοινοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Εσπερινός στην Αγία Παρασκευή Αρχοντοχωρίου.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου.

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής πάνω στο βουνό, μετά αρτοκλασίας.

Ευχές του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, για τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές.


Ημερομηνία 26.7.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τις νέες και τους νέους του Δήμου Ξηρομέρου, με την ευκαιρία ανακοίνωσης των βάσεων και την επιτυχία εισαγωγής στις Πανεπιστημιακές Σχολές της πατρίδας μας.

H EΡT για το 10th International Summer Camp Tae Kwon Do Astakos 2024. Για έξι ημέρες πλημμύρησε ο Αστακός από αθλητές, προπονητές και τους συνοδούς τους. Μεγάλη προβολή και διαφήμιση για τον Αστακό.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

10th International Summer Camp Tae Kwon Do Astakos 2024.
Ευχαριστούμε πολύ την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Διατίθεται προς πώληση ποσοστό 30% εν ενέργεια ξενοδοχειακής μονάδας, ευρισκομένης στο παραθαλάσσιο μέτωπο εντός του σχεδίου της πόλεως του Αστακού.


ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διατίθεται προς πώληση ποσοστό 30% εν ενέργεια ξενοδοχειακής μονάδας, ευρισκομένης στο παραθαλάσσιο μέτωπο εντός του σχεδίου της πόλεως του Αστακού.
Συνολική καλυπτόμενη επιφάνεια δυνάμει οικοδομικής άδειας 3.429,45 τ.μ.
Κτιριακή εγκατάσταση αποτελούμενη από τέσσερις (4) ορόφους φέρει ενισχυμένη κατασκευή - πρόσοψη 70μ. και προαύλιο χώρο εξόχως διαμορφωμένο 1.100 τ.μ.

Πάνος Ηλ. Χολής: Βασιλόπουλο - Η τοποθεσία του σημερινού χωριού. Πως ήταν πριν τη μεταφορά του.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Βασιλόπουλο Αιτωλοακαρνανίας.
Του Παναγιώτη Ηλ. Χολή.

Από τους σεισμούς του 1953 και μετά , άρχισε η μεταφορά του παλιού χωριού μας στη σημερινή του τοποθεσία.
Η νέα τοποθεσία μέχρι τότε λεγόταν ΠΑΝΑΓΙΑ από το Βυζαντινό εκκλησάκι που υπάρχει στη πλαγιά όπως βγαίνουμε από το χωριό με κατεύθυνση το Αγρίνιο, ή ΑΧΙΛΛΕΙΟ από τον Αχιλλέα που ήταν ζωγραφισμένος στον τοίχο της λότζας (βεράντας) του αρχοντικού των Καρουσαίων (Καρουσάτα), δίπλα από το καφενείο του Ευάγγελου Κυριάκου, που τώρα δεν λειτουργεί και είναι το Φαρμακείο, ή ΑΧΑΝΙ από το μέγαρο του Χρήστου Τζοβόλα, το χάνι με το κάρο και το άλογο, που χρησίμευε και για τις διανυκτερεύσεις τον διαβατών όταν τους έπιανε η νύχτα στο δρόμο. Είχε μεγαλο - μπακάλικο και καφενείο.

Δράσεις ευπρεπισμού στη Κοινότητα Αρχοντοχωρίου.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου.

Το συνεργείο καθαριότητας του Δήμου ήρθε ξανά σήμερα στο χωριό κόψουμε χόρτα ξανά στο δρόμο, σε τμήμα του αύλειου χώρου την Ζωοδόχο πηγής, στο ιατρείο. Αλλάξαμε λάμπες. Με το γερανοφόρο όχημα κόψουμε τα κλαδιά στον κεντρικό δρόμο που εμποδίζουν την διέλευση λεωφορείων και φορτηγών κόψαμε επίσης τα κλαδιά προς το νεκροταφείο που εμποδίζουν την διέλευση απορριμματοφόρου.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΜΠΑΜΠΙΝΗ με παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου: "ΒΑΘΥ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗ".



Το φως του Διαφωτισμού βρίσκει την Ελλάδα μέσα στο σκοτάδι της οθωμανικής σκλαβιάς. Τα χρόνια αυτά, στην Ακαρνανία, γεννιέται και ανδρώνεται ο Χριστόδουλος Παμπλέκης. Ορφανός από μάνα και σημαδεμένος από την ευλογιά, βρίσκει διέξοδο στα γράμματα, στο ναρθηκοσχολείο ενός μοναστηριού.

Σύλλογος Γυναικών Αστακού: Πρόσκληση για συνάντηση μελών.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, καλεί τα μέλη του σε συνάντηση στο AQUA στην Παραλία Αστακού, την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 και ώρα 9:00 μ.μ.
Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας!

Το Δ.Σ.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου.


Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου ευχαριστεί θερμά τον όμιλο επιχειρήσεων ΣΕΦΑΡ για την προσφορά με υγειονομικό υλικό προς το Σύλλογό μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                   Η Γενική Γραμματέας

Γεράσιμος Μαλούσης               Αικατερίνη Ροβά

Εφημερίδα ''Συνείδηση'': Απειλεί η λειψυδρία τον Δήμο Ξηρομέρου - Φόβοι ότι το φαινόμενο θα ενταθεί μέσα στον Αύγουστο. Οι κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι αρκετές.



Φόβοι ότι το φαινόμενο της λειψυδρίας θα ενταθεί μέσα στον Αύγουστο. Απειλεί η λειψυδρία όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", στην οποία ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης τονίζει μεταξύ άλλων: Δεν φαίνεται ότι θα χρειαστεί η τροφοδοσία με βυτία, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Προκήρυξη της ΣΟΧ 1/2024, για κάλυψη 13 θέσεων σχολικών καθαριστριών. Προθεσμία αιτήσεων έως Παρασκευή 9/8/2024.


Αστακός, 25.7.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η αριθ. ΣΟΧ 1/2024 (ΑΔΑ: 9ΓΤΣΩΚΖ-00Κ) ανακοίνωση του Δήμου Ξηρομέρου, για πλήρωση 13 θέσεων εργασίας καθαριστριών σχολείων.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες, από την δημοσιοποίηση στο site του Δήμου Ξηρομέρου και συγκεκριμένα από 26.7.2024 έως 09.8.2024.

Λ. Μπλέτσας: «Απαράδεκτη κωλυσιεργία για τη λήψη των όρων σύνδεσης, για τις ενεργειακές κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».


24 Ιουλίου 2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λ. Μπλέτσας: «Απαράδεκτη κωλυσιεργία για τη λήψη των όρων σύνδεσης, για τις ενεργειακές κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λίνος Μπλέτσας, ήταν η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που ανέλαβε πρωτοβουλία για την μείωση του ενεργειακού κόστους των ΟΤΑ οριζόντια, μέσω του σχεδίου ανάπτυξης φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή «Polder» στο Μεσολόγγι και της αξιοποίησής του, μέσω του "virtual net-metering", βασιζόμενη στο υφιστάμενο τότε νομικό πλαίσιο που ρύθμιζε την ενέργεια και τις ΑΠΕ.

Η «βόμβα» Παπαναστασίου για «σκάνδαλο» και οι όροι σύνδεσης της «Ένωσης Αγρινίου».


23 Ιουλίου 2024

Για σκάνδαλο μίλησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Απόλλων» της κυβέρνησης αναφορικά με τις ενεργειακές κοινότητες των δήμων και των περιφερειών και το πώς αυτό εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί.