Παρεμβάσεις Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου στον Αστακό.


Πηγή: Σελίδα Facebook Προέδρου
Λ.Τ. Ξηρομέρου Αλέξη Γιώτη.

Μπορεί τεχνικοί λόγοι να μας ανάγκασαν να καθυστερήσουμε, αλλά μέσα από έναν αγώνα δρόμου κατορθώσαμε να εξοπλίσουμε τις παραλίες μας με ομπρέλες και ξαπλώστρες (Από φέτος ΚΑΙ στα Βαρκά!).

Την Κυριακή 30/6 στις 08:30 μ.μ. (πλατεία ανάπλασης Αστακός), θεατρική παράσταση από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΩΝ, «Ο Εξηνταβελόνης» του Κωνσταντίνου Οικονόμου.


Ημερομηνία 27/6/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

30/6 ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΩΡΑ 8:30 μ.μ.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΩΝ
«Ο ΕΞΗΝΤΑΒΕΛΟΝΗΣ» ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΡΕΠΚΟΥ

Το Άρμα Θέσπιδος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας παρουσιάζει τον Εξηνταβελόνη του Κωνσταντίνου Οικονόμου, ένα από τα σημαντικότερα έργα του νεοελληνικού διαφωτισμού. Το έργο γράφτηκε το 1816 και αποτελεί ελληνική μεταφορά του "Φιλάργυρου" του Μολιέρου που εστιάζει σε κοινωνικά θέματα της εποχής του. Η ιδιωματική του γλώσσα, οι κωμικές καταστάσεις, καθώς και οι αντιπροσωπευτικοί χαρακτήρες της εποχής που εκτυλίσσεται το έργο, του προσδίδουν μια ιδιαίτερη θέση στο νεοελληνικό δραματολόγιο.

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης η Λευκάδα / Με συνεχείς διακοπές νερού κλείνει ο Ιούνιος.


27/06/2024 - 20:24

Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν αρκετοί πολίτες που ήταν παρόντες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας όπου συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης νερού στο νησί και κυρίως στην πόλη της Λευκάδας.

Οδηγίες προς τους δημότες και επισκέπτες για την λελογισμένη κατανάλωση του νερού. Όχι στην σπατάλη.


Ημερομηνία 29/6/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέλουμε να εφιστήσουμε προς τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρoυ, την προσοχή στην κατανάλωση του νερού ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Καταναλώνουμε το αγαθό του νερού με σύνεση. ΟΧΙ σπατάλη του νερού. Προηγείται η χρήση του στο σπίτι (οικιακή) και μετά το πότισμα των περιβολιών και των ζώων. Αποφεύγουμε όσο μπορούμε καταναλώσεις νερού για πλύσιμο οχημάτων και σκαφών, πάντα με μέτρο χωρίς να αφήνουμε το νερό ανοικτό.

Τοποθετήθηκε από τον Δήμο Ξηρομέρου και την Κοινότητα Μύτικα η πληροφοριακή σήμανση για το μεγάλο ΔΩΡΕΑΝ πάρκινγκ των 9 στρεμμάτων.


Με χαρά είδαμε πριν από λίγο, μπαίνοντας στον Μύτικα από την πλευρά του οικισμού της Παναγούλας, ότι τοποθετήθηκαν οι πληροφοριακές πινακίδες με μέριμνα του Δήμου Ξηρομέρου και της Κοινότητας Μύτικα, που ενημερώνουν για τον μεγάλο χώρο πάρκινγκ των 9 στρεμμάτων, που διατίθεται δωρεάν για κατοίκους και επισκέπτες, σε σημείο με κεντρικό φωτιζόμενο δρόμο, κοντά στο λιμάνι του Μύτικα, με αρκετά σπίτια πολύ κοντά.

Πλήρης ενημέρωση για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) Αστακού. GAME OVER στον λαϊκισμό και στην παραπληροφόρηση.


Ημερομηνία 29-6-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την πλήρη ενημέρωση για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) Αστακού, σας δίνουμε όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Νέο ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ανοίγει στη Μπαμπίνη.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Υγεία και καλές δουλειές.

--------------------


Νέο ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ετοιμάζεται στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου στη πλατεία του Αγίου Νικολάου, από ότι πληροφορηθήκαμε την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο προς εξυπηρέτηση πελατών, με την επωνυμία na & nom.

Θεία Λειτουργία στο ''Κεφάλι'' της Παναγίας στον Κάλαμο Ιονίου Πελάγους. Τα δρομολόγια από Μύτικα και Κάλαμο.


Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στο ''Κεφάλι'' (Πόρτο Λεόνε) στον Κάλαμο Ιονίου Πελάγους, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Με μεγάλη επιτυχία η σημερινή εσπερίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), που για πρώτη φορά λειτουργεί στον Δήμο Ξηρομέρου.


Φωτογραφίες: κα Τσόμπου Άρτεμις
(την ευχαριστούμε πολύ).

Με μεγάλη επιτυχία η σημερινή εσπερίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου στις 18:30 με θέμα:

«ΣΔΕ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΦΟΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ».

Είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο Ξηρομέρου, δίνοντας την ευκαιρία σε συμπολίτες μας να κατακτήσουν τη γνώση και τα απαραίτητα εφόδια, που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν μέσα στο διάβα της ζωής τους. Με το πέρας των σπουδών τους αποκτούν ισότιμο απολυτήριο Γυμνασίου.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Λίνου Μπλέτσα με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.


28 Ιουνίου 2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Λίνου Μπλέτσα με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Λίνου Μπλέτσα και του Δημάρχου Ξηρομέρου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη στον Αστακό.

Ενοικιάζεται στον Μύτικα Αιτ/νίας διαμέρισμα λούξ, 100 μέτρα από την παραλία.


ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: Στον Μύτικα Αιτ/νίας διαμέρισμα λούξ, 100 μέτρα από την παραλία, διαθέσιμο με ημερήσια μίσθωση, από τα μέσα Απριλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου. Τηλ. 6974503503. (Ημερ. αγγελίας 7.5.2024).

* Η αγγελία είναι μόνιμα αναρτημένη στην ενότητα ''Αγγελίες''.

Πρόσκληση για ειδική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου την Δευτέρα 1 Ιουλίου.


Αστακός, 27.6.2024
Αριθ. πρωτ: 8061
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ'
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ.
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε Ειδική Δια Ζώσης Συνεδρίαση την πρώτη (1η) του μηνός Ιουλίου, του έτους 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2013 και σε συνδυασμό τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

Λήξη ακαδημιών Αιόλου Αστακού.


Το ΔΣ του συλλόγου μας σας ενημερώνει ότι τη Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ Αστακού η τελετή λήξης των ακαδημιών του συλλόγου μας.

Μεγάλη μου τιμή να απαντάει σύσσωμη η παράταξη δύναμη ελπίδας ή τελικά δύναμη απευθείας ανάθεσης.


Με τόσα οχήματα και μηχανήματα που οι ίδιοι διαφημίζετε ότι διαθέτει ο Δήμος, με γεμάτα τα ντεπόζιτα πανάκριβα καύσιμα, μεταφέροντας δεκάδες εργαζόμενους, καταφέρατε στο δρόμο Δεργοβίτσας προς Αρχοντοχώρι να καλύψετε το 1/10 της λακούβας, μάλλον σε άλλο έξτρα δρομολόγιο καταφέρετε να καλύψετε ένα κομμάτι ακόμη, έτσι κατανάλωση να γίνεται……. λεφτά για απευθείας αναθέσεις καυσίμων υπάρχουν.

Απόστολος Ν. Πανταζής

Ο αρθρογραφικός οίστρος με ‘’δανεική’’ βοήθεια του κ. Πανταζή, με ελλιπή στοιχεία και αποκρύψεις συνεχίζεται και μετά το πέρας των πρόσφατων εκλογών.


Ημερομηνία 28.6.2024
Δελτίο τύπου.

Ο αρθρογραφικός οίστρος με ‘’δανεική’’ βοήθεια του κ. Πανταζή, με ελλιπή στοιχεία και αποκρύψεις συνεχίζεται και μετά το πέρας των πρόσφατων εκλογών.

Είναι μάταιο να μπεις στο κόπο να εξηγήσεις βασικά πράγματα στη λειτουργία του Δήμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ανθρώπους που δοκιμάστηκαν στην διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου 5 ολόκληρα χρόνια και απέτυχαν παταγωδώς, οδηγώντας τον Δήμο στα πρόθυρα του Παρατηρητηρίου, με δυσθεώρητα οικονομικά ανοίγματα και με τη στάμπα του μονίμως κατηγορούμενου στα Δικαστήρια για χρέη από προφορικές αναθέσεις, που ελέγχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δημιουργία Μητρώου Επιστημόνων - "Brain Gain Xiromero".


Ημερομηνία 28/6/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διάθεση του ανθρώπου για προσφορά στην κοινωνία και στην πρόοδο εντοπίζεται από την εποχή μυθολογίας με την πράξη του Προμηθέα να χαρίσει στους ανθρώπους την φωτιά, στην σύγχρονη εποχή μας την σημασία του τεστ Παπανικολάου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, αλλά και τις ζεστές παρουσίες καθημερινών ανθρώπων, που προσφέρουν απλόχερα την βοήθεια τους σε πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ.

Για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή Ξηρομέρου, μέσω του κ. Γερόλυμου μας εξέπληξαν αρνητικά.


Αυτοαναιρούνται και πάλι ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα με την κακιά προηγούμενη δημοτική αρχή (2014-2019), κύριοι η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν η δική σας, ήταν αυτή που δεν κατέθεσε στα χρονικά περιθώρια που προβλέπει ο νόμος, τον προϋπολογισμό και την επιστροφή από το παρατηρητήριο.

Αντιδήμαρχος Σωτήρης Γερόλυμος: Φωτογράφος ή αρθρογράφος; Καύσιμα Δήμου Ξηρομέρου.


Αναμφίβολα ο έλεγχος γεννά ερωτήματα και η εμμονή απαιτεί διαυγείς απαντήσεις.
Στην γνωστή διασπορά ‘ρύπων’ και ‘δακρύων’ οφείλω να παραδώσω στους Δημότες στοιχεία και μια περιληπτική ανάλυση που περιλαμβάνουν οι μελέτες για την προμήθεια των καυσίμων του Δήμου.
Συγκεκριμένα συγκριτικό πίνακα δύο μελετών αυτών των ετών 2017-2019 καθώς και της αριθ. 13/2024 που προσφάτως συντάχθηκε από το Γραφείο Κίνησης σε συνεργασία με το Γραφείο Προμηθειών του Δήμου ενσωματώνοντας τις ανάγκες και την πρόβλεψη της επόμενης διετίας, επισημαίνοντας ότι για την υλοποίηση της θα διεξαχθεί διεθνής – ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Παρατίθενται ενδεικτικά στοιχεία:

Παπαδάτου Ξηρομέρου Αιτ/νίας 2024. 8ος αγώνας δρόμου Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 ώρα 19:00.


ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 2024
8ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 ΩΡΑ 19:00

1km για τους μικρούς, 5km και 10 km για τους μεγάλους.
ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ Η ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Η διαδρομή.
Η διαδρομή είναι ασφάλτινη, στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ομαλή με ήπιες ανηφόρες και μέσα στο πράσινο. Πιο συγκεκριμένα, είναι η διαδρομή ανάμεσα στα χωριά Παπαδάτου και Φυτείες, η οποία προσφέρει καταπληκτική θέα προς τα Ακαρνανικά βουνά, τα βουνά του Βάλτου αλλά και προς τον κάμπο του Αγρινίου και όλες τις λίμνες της περιοχής, την Αμβρακία, τον Οζερό, τη Λυσιμαχία και την Τριχωνίδα!

Κανάλι YouTube ''Greece is so Beautiful'' - Μύτικας - Κάλαμος - Καστός.

 

Πηγή: https://www.youtube.com

Πρόσκληση συνάντησης μελών Συλλόγου Γυναικών Αστακού.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, καλεί τα μέλη του σε συνάντηση στην Γιαννούλα Σακκάτου στο «Όμορφο Χοβολιό» στα Γούλια, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 και ώρα 8:30 το απόγευμα.
Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας!

Το Δ.Σ.

Φωτογραφική τεκμηρίωση της προόδου του έργου του βιολογικού Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα. Από την απένταξη και το χάσιμο 4.187.173,49 € το 2015 από τα ταμεία του Δήμου, στην υλοποίηση του έργου πνοής για την περιοχή σήμερα.


Προχωρά απρόσκοπτα το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου και μιλάμε για τον βιολογικό καθαρισμό Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα συνολικού προϋπολογισμού 12.475.520 € χωρίς ΦΠΑ.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε φωτογραφική τεκμηρίωση της προόδου εργασιών, κάτι που θα το κάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Σαλαμίνα εκπέμπει SOS. O επικείμενος 25πλασιασμός(!) της έκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών στη Σαλαμίνα, απειλεί να καταστρέψει μερικές από τις ωραιότερες και πιο καθαρές παραλίες του νησιού.

Το ενδεχόμενο να γεμίσει το νησί με τεράστιες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας είναι εφιαλτικό. Και άδικο. Αυτήν τη φορά η Κούλουρη καλείται να αγωνιστεί για να μη χάσει την ψυχή της.
Της Κορίνας Φαρμακόρη.

Η ΖΕΣΤΗ, ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ Αγίου Πνεύματος και η απουσία στήριξης από οποιονδήποτε «επίσημο» φορέα δεν πτόησαν ούτε κατ' ελάχιστο τους Σαλαμίνιους, οι οποίοι, μαζί με όσους αγαπούν και επέλεξαν το νησί ως τόπο μόνιμης ή καλοκαιρινής κατοικίας, κατέκλυσαν την Κυριακή 23 Ιουνίου την αίθουσα εκδηλώσεων «Δημήτριος Μπόγρης», στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.

Έτσι πάρθηκε η απόφαση για καύσιμα 679.724,60 € στον Δήμο Ξηρομέρου. Οι όμορφοι Δήμοι όμορφα χρεώνονται.


Μετά τη συνειδητή αφωνία της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου, για την προμήθεια και λειτουργία των λεωφορείων που πλέον έχει στην διάθεση του ο Δήμος Ξηρομέρου. Με κάνει να πιστεύω ότι η έλλειψη προετοιμασίας και οργάνωσης, είναι αυτό το οποίο πραγματικά συμβαίνει, παρά τις "επικοινωνιακού" τύπου δημοσιεύσεις και δικαιολογίες.

Την Κυριακή 30/6 στις 08:30 μ.μ. (πλατεία ανάπλασης Αστακός), θεατρική παράσταση από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΩΝ, «Ο Εξηνταβελόνης» του Κωνσταντίνου Οικονόμου.


Ημερομηνία 27/6/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

30/6 ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΩΡΑ 8:30 μ.μ.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΩΝ
«Ο ΕΞΗΝΤΑΒΕΛΟΝΗΣ» ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΡΕΠΚΟΥ

Το Άρμα Θέσπιδος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας παρουσιάζει τον Εξηνταβελόνη του Κωνσταντίνου Οικονόμου, ένα από τα σημαντικότερα έργα του νεοελληνικού διαφωτισμού. Το έργο γράφτηκε το 1816 και αποτελεί ελληνική μεταφορά του "Φιλάργυρου" του Μολιέρου που εστιάζει σε κοινωνικά θέματα της εποχής του. Η ιδιωματική του γλώσσα, οι κωμικές καταστάσεις, καθώς και οι αντιπροσωπευτικοί χαρακτήρες της εποχής που εκτυλίσσεται το έργο, του προσδίδουν μια ιδιαίτερη θέση στο νεοελληνικό δραματολόγιο.

Νεότερες διευκρινίσεις σχετικά με τη διάρκεια ισχύος των αδειών χρήσης ύδατος, σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 4 της ΚΥΑ 146896/2014, όπως ισχύει.


Ημερομηνία 27-6-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. Οι άδειες χρήσεις ύδατος, που έχουν εκδοθεί έως την ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ της έγκρισης της 2ης Αναθεώρησης των ΣΔΛΑΠ, ήτοι έως την 12-6-2024, ισχύουν για ένα έτος μετά την ημερομηνία δημοσίευσης, δηλαδή παρατείνονται αυτοδίκαια και ισχύουν έως την 12-6-2025 με δυνατότητα ανανέωσης μετά από υποβολή σχετικού φακέλου ανανέωσης, σε διάστημα 6 μηνών πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

Επέκταση Κοιμητηρίου Αστακού. Τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης με συγκεκριμένα γεγονότα και στοιχεία.

Θα σας παρουσιάσουμε σήμερα πραγματικά δεδομένα, πάντα με συγκεκριμένα γεγονότα και στοιχεία, που έχουν να κάνουν με την επιχειρούμενη επέκταση του Κοιμητηρίου Αστακού, η οποία ξεκίνησε το έτος 2018 και σταμάτησε το 2018 με επέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, για να γνωρίζουν οι πολίτες του Ξηρομέρου και ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Αστακού την πλήρη αλήθεια.

Σύλλογος Γυναικών Αστακού: Μουσική προσέγγιση στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη.


Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού και το Χορωδιακό του Μουσικό Σύνολο, σας προσκαλούν στην εκδήλωση:

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου ώρα 20:00.

Τελετή λήξης ακαδημιών ποδοσφαίρου Ηρακλή Αστακού το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 07:30 μ.μ.

 

Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών: Ακύρωση ημερησίας (Κυριακάτικης) κρουαζιέρας σε νησιά του Αργοσαρωνικού.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε όσους φίλους δήλωσαν συμμετοχή στην κρουαζιέρα, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί για αντικειμενικούς λόγους.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της ειδικής συνεδρίασης (λογοδοσία 3ου διμήνου), τη Τετάρτη 26 Ιουνίου.



Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.

Τρέχουν οι διαδικασίες προμήθειας οχήματος πλυντηρίου κάδων απορριμμάτων. Μία αναγκαιότητα καταγεγραμμένη πολλά χρόνια, ένα όχημα απαραίτητο που έπρεπε να το είχαμε χθες.


Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Ξηρομέρου και το εντοπίσαμε (ΑΔΑ: ΡΘΒΒΩΚΖ-1ΔΞ), το επίσημο έγγραφο της έγκρισης της μελέτης για την προμήθεια οχήματος πλυντηρίου κάδων απορριμμάτων.

Συγχαρητήρια για την εκλογή του Παναγιώτη Χολή, σαν Πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) και σε όλο το νέο Κεντρικό Συμβούλιο.


Ημερομηνία 26-6-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον φίλο και συμπατριώτη μας από το Βασιλόπουλο Ξηρομέρου Παναγιώτη Χολή, για την εκ νέου εκλογή του ως Πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) και τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα νεοκλεγέντα μέλη στο νέο Κεντρικό Συμβούλιο.

Πρόσκληση για την Πέμπτη 27 Ιουνίου: Tο Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ).


Ημερομηνία 26/6/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Ξηρομέρου σας προσκαλεί σε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Μπλέτσα Στυλιανό (Λίνος), την 27η Ιουνίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αστακού με θέμα: "Tο Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ)".

Στις 11/08/2024, ημέρα Κυριακή, ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς». Ο χάρτης των διαδρομών και η φόρμα συμμετοχής.


Ημερομηνία 26-6-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Ξηρομέρου, η Κοινότητα Αστακού και ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 11/08/2024, τον 5ο Λαϊκό Αγώνα Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς» στην πόλη του Αστακού.

Δρομικά αγωνίσματα εκδήλωσης και πρόγραμμα αγώνων:

Πώς η Ελλάδα έγινε... Δούρειος Ίππος για Τούρκους ψαράδες.


Της Αλεξάνδρας Γκίτση.
Δημοσιεύθηκε 25 Ιουνίου 2024 - 12:35.

Η σφήνα Τούρκου ιχθυοκαλλιεργητή για την Avramar και ο πρωταθλητισμός των γειτόνων σε τσιπούρα και λαβράκι. Πόσα τουρκικά ψάρια περνάνε μέσω Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού. Οι δύο εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα.
Η άλλοτε πρωταθλήτρια Ελλάδα στην παραγωγή ψαριών μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, δηλαδή τσιπούρας και λαβρακιού, έχει απεμπολήσει προ πολλού τον τίτλο αυτό.

Το νέο κεντρικό συμβούλιο της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ).


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Παναγιώτη Χολή και το νέο κεντρικό συμβούλιο της ΠΑΝ.ΣΥ, καλή δύναμη και καλό έργο για τα μεγάλα θέματα και τις σημαντικές προκλήσεις που απασχολούν τον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

--------------------------

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία πραγματοποίησε την Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση στα γραφεία της, σύμφωνα με τα άρθρα του καταστατικού της και η διαδικασία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Κ.Σ και Ε.Σ.

Ιχθυοκαλλιέργειες: Χωροταξικό και Avramar τα “αγκάθια” στον κλάδο.

Ιχθυοκαλλιέργεια ΕΛΟΠΥ © ELOPY
Από Σοφία Εμμανουήλ.
Στις 07:21, 26 Ιούν 2024.

Σημαντικές προκλήσεις για τις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες όπως π.χ. ο ανταγωνισμός από τα εισαγόμενα στην EE προϊόντα ιχθυηρών, δεν θα αντιμετωπιστούν χωρίς αίσιο τέλος στην διαγωνιστική διαδικασία για ανάδειξη νέου επενδυτικού σχήματος στην Avramar και χωρίς την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), όπου αναμένεται νέα παράταση.

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδωνα στην Αγγλία, από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο του Μπέρμιγχαμ «Ιθάκη», Πρόεδρος του οποίου είναι ο συντοπίτης μας Ιωάννης Καραβίας.


Πηγή: Σελίδα Facebook
''Οινιαδών Ανάπτυξις''.

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδωνα στην Αγγλία, από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο του Μπέρμιγχαμ «Ιθάκη», Πρόεδρος του οποίου είναι ο συντοπίτης μας Ιωάννης Καραβίας.

Δήμαρχος Ξηρομέρου για την εκκίνηση υλοποίησης του οδικού έργου Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Το Ξηρόμερο έχει ανάγκη από μεγάλα έργα υποδομής.
Αυτά απαιτούν ώριμες μελέτες και μεγάλες χρηματοδοτήσεις.
Μελετήσαμε
Ωριμάσαμε
Εργαστήκαμε

Με επιτυχία υλοποιήθηκε σε σχολεία του Δήμου Ξηρομέρου το Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Παιδιών και Εφήβων ΔΙΩΝΗ.


Ημερομηνία 25.6.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Δήμος Ξηρομέρου υλοποίησε το Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Παιδιών και Εφήβων ΔΙΩΝΗ για τον παιδικό-μαθητικό πληθυσμό, για το σχολικό έτος 2023-2024.
Να ευχαριστήσουμε την 6η ΥΠΕ και συγκεκριμένα το Τμήμα Προγραμματισμού Δράσεων Δημόσιας Υγείας, που διέθεσε τις δομές υγείας για την υλοποίηση του προγράμματος.

Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ το «Ειδικό Σχέδιο Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου» εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.


Αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: ΨΚ7ΙΩΚΖ-9ΝΞ) και το εντοπίσαμε, το επίσημο έγγραφο 28 σελίδων του «Ειδικού Σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου» εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, το οποίο φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Ρεπορτάζ: Ξεκίνησε το έργο «Αγροτική οδοποιία Αστακού (Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο)», με προϋπολογισμό 999.409,78 € (φωτογραφίες & βίντεο).



Το ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS παρακολουθεί από την αρχή και ενημερώνει όλους εσάς για τα σημαντικά έργα που ξεκινούν στην περιοχή μας. Σήμερα βρέθηκε στο έργο «Αγροτική οδοποιία Αστακού (Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο)».

Φεστιβάλ Μοτοπαρεών Ελλάδος στον Αστακό Ξηρομέρου (φωτογραφίες και βίντεο).



Μία ανεπανάληπτη ροκ βραδιά στον Αστακό. Το 1ο Φεστιβάλ Μοτοπαρέων Ελλάδος έδωσε τον παλμό και κέρδισε τις εντυπώσεις, μία ομολογουμένως όμορφη εκδήλωση με δυνατές στιγμές και πολλές συγκινήσεις.

Στην Αγιά-Τριάδα του Μύτικα.


Γράφει ο Αλέξης Παπαναστάσης.
Φωτογραφίες:
Αλέξης Παπαναστάσης & Δημήτρης Φάρρος.

«Δεύτε λαοί, την Τρισυπόστατον Θεότητα προσκηνύσομεν, Υιόν εν τω Πατρί, συν Αγίω Πνεύματι. Πατήρ γαρ αχρόως εγέννησεν Υιόν, συναϊδιον και σύνθρονον, και Πνεύμα Άγιον ην εν τω Πατρί, συν Υιώ δοξαζόμενον».

Απόστιχα Δοξαστικό

Ψυχική ευφορία και αγαλλίαση ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Εορτάζει το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. Κατά το έθος δεκάδων ετών τελείται πανηγυρική λειτουργία και πλήθος πιστών συρρέουν για να λάβουν μέρος. Λιγυρές και γλυκόλαλες οι ψαλμωδίες του παπα-Γιώργη και των ιεροψαλτών Νίκου, Αλέκου, Γιώργου και της Ζαχαρούλας συνεπήραν το εκκλησίασμα.