Επιστολή πρώην Δημάρχου Αστακού κ. Π. Στάϊκου.

Αστακός 29/3/2011
ΠΡΟΣ : Blog ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS
Αγαπητέ ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS 


Θέλω να σας συγχαρώ για την προσπάθεια ίδρυσης του Blog ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας. Στην εποχή της πληροφορίας οι δημοσιεύσεις μέσα από τα Blogs, όταν γίνονται με ήθος και παρρησία (δηλαδή ενυπόγραφα), ενδυναμώνουν τον κοινωνικό έλεγχο στην τοπική αυτοδιοίκηση, με συνεπαγωγή την ισχυροποίηση της Δημοκρατίας και την προστασία του Δημοσίου Χρήματος-Δημοσίου Συμφέροντος.
Ανυπόγραφα κείμενα με υπονοούμενα, λάσπη και συκοφαντίες δεν μπορούν να έχουν θέση στον Δημόσιο διάλογο, αφού ως προϊόντα κόμπλεξ και φθόνου, το μόνο που καταφέρνουν είναι να υπηρετούν τον λαϊκισμό, με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας και τελικά την αποστασιοποίηση από τα κοινά. 
Εμένα ο κοινωνικός έλεγχος όχι μόνο δεν με ενοχλούσε και δεν με ενοχλεί, αλλά τον επιζητούσα γιατί πίστευα, ότι εκτός από το Δημόσιο Συμφέρον προστάτευε και την δική μου αξιοπρέπεια, με αποτέλεσμα την πολιτική, επαγγελματική και κοινωνική επιτυχία μου. 
Άλλο όμως κοινωνικός έλεγχος και άλλο λαϊκισμός, λασπολογία και συκοφαντία. Αυτός ο Αστακινός ή Αστακιώτης, παραπληροφορητής–λαϊκιστής–συκοφάντης θα πρέπει να ξέρει, ότι ο πρώην Δήμος Αστακού είχε Διπλογραφικό Δημόσιο Λογιστικό Σύστημα και όλα τα εντάλματα για δαπάνες υπόκειντο σε προληπτικό έλεγχο από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος ενέκρινε την Δαπάνη για τρία μόνο στεφάνια. Ένα για τον Δήμαρχο, ένα για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ένα για τον εκπρόσωπο της Νομαρχίας. Επειδή όμως μας ζητούσαν στεφάνια και η Αστυνομία, το Λιμενικό, οι εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης και άλλων φορέων στον Αστακό και στην Παλαιομάνινα, τα υπόλοιπα τα πλήρωνα εγώ από την τσέπη μου, ώσπου πέρυσι ανακαλύψαμε ένα μέρος στο Βασιλόπουλο, όπου έχει πολλές δάφνες και ο κύριος Σταύρου, τον οποίο ο εν λόγω κύριος χαρακτηρίζει κολλητό μου, Εθνικό εργολάβο κλπ, πήγε εντελώς εθελοντικά, όπως έκανε και στις κατασβέσεις πυρκαγιών, βλάβες δικτύων κλπ και μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου στο αμαρτωλό «αμαξοστάσιο- τολ» και κατασκεύασαν τα στεφάνια και ο Δήμος Αστακού δεν πλήρωσε ούτε ένα ΕΥΡΩ. Το ίδιο έγινε και φέτος με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κύριο Σαμαρά και δεν πλήρωσε πάλι ο Δήμος ούτε ένα ΕΥΡΩ. Αυτά τα περί 400 ΕΥΡΩ και τα συναφή δεν είναι απλώς ψευδή ή φανταστικά, αλλά λάσπη και συκοφαντία που πετά αυτό το νούμερο, το οποίο νομίζει πως έτσι αποκτάει πολιτική και κοινωνική οντότητα. 
Όσο για το αμαρτωλό τολ όπως λέει, θέλω να σας γνωρίσω, ότι πέρυσι τον Ιούνιο λίγο πριν τις εκλογές κάποιοι μας έσπασαν τα τζάμια, τους καθρέφτες και τα παρ μπριζ από τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα του Δήμου τα οποία (τυχαίο άραγε; Δεν νομίζω.), όπως των περισσοτέρων Δήμων ήταν σταθμευμένα σε υπαίθρια γκαράζ, προκαλώντας ζημιές κάποιων χιλιάδων ΕΥΡΩ. Έτσι αναγκαστήκαμε να νοικιάσουμε αυτή την αποθήκη τολ με 500 ευρώ τον μήνα, για να προστατεύσουμε τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα (συνολικά 14) του Δήμου. Δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται το αμαρτωλό του θέματος. Μήπως αυτός που έσπαγε τα αυτοκίνητα ήταν ο εν λόγω κύριος; Η με την φασιστική του συμπεριφορά όπλιζε το χέρι κάποιων άλλων που τα έσπαγαν; Όπως και να έχει ο εν λόγω κύριος είναι απλά ένα δυστυχισμένο ανθρωπάκι που δεν αξίζει ούτε να τον φτύσουμε. 
Σας στέλνω το φυλλάδιο του απολογισμού, στο οποίο φαίνονται τα 12 μηχανήματα που αποκτήθηκαν στην τετραετία και κάποιες φωτογραφίες από σπασίματα που έχω. Αλήθεια ξέρετε πολλούς Δήμους με πληθυσμό 7.000 κατοίκους μέσα σε μια τετραετία να απέκτησαν αυτό τον στόλο άριστων αυτοκινήτων και μηχανημάτων; Το Δημαρχιακό αυτοκίνητο βέβαια, το οποίο δεν ήταν για τις βόλτες του Δημάρχου, αλλά για κάθε ανάγκη του Δήμου ήταν ένα σεμνό και ταπεινό NISSAN 1.400 κυβικά, το οποίο δεν έχει ούτε RADIO-CD. Τυχαίο άραγε; Δεν νομίζω. 

Με τιμή 
Dr Παναγιώτης Στάϊκος 
Ειδικός Γενικός Ιατρός 
Διδάκτωρ Παν/μιου Ιωαννίνων 
Πρώην Δήμαρχος Αστακού

Απολογισμός Δήμου Αστακού 2007-2010

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.