Παρουσίαση στην Αθήνα για το βιβλίο του Νίκου Χούτα.


Το βιβλίο του Νίκου Χούτα «Ο Βουλευτής Βάλτου Χαρίλαος Τρικούπης. Το εκκρεμές και η επώαση μιας εκλογικής επανόδου (1895-1896). Η Ελλάδα σε αναζήτηση ηγεσίας» παρουσίασαν οι Εκδόσεις Γέφυρα την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 και ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
 Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος της ΝΕΤ Βάσω Μπαταργιά η οποία παρουσίασε στο κοινό τους αξιόλογους ομιλητές και τον συγγραφέα. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Κώστας Καραγκούνης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Αικατερίνη Αρώνη-Τσίχλη Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Κώστας Καρκανιάς Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου. Χαιρετισμό απήυθυνε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στην έκδοση επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία αφώτιστη πλευρά της πολιτικής πορείας του Χαριλάου Τρικούπη στην οποία αναδεικνύεται το πολιτικό ήθος των Βαλτινών. Δεν παρέλειψαν να κάνουν αναφορές στο σήμερα, συγκρίνοντας την περίοδο που εξετάζει το βιβλίο με την παρούσα, συγχαίροντας ταυτόχρονα τον συγγραφέα για το έργο του. 


Στο τέλος της παρουσίασης τον λόγο έλαβε ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Χούτας ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πολιτική σημειολογία της εκλογής Τρικούπη στον Βάλτο σε μια περίοδο αναθεωρητισμού και αναζήτησης. 


Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Παναγιώτης Δελημήτσος π. Υπουργός και βουλευτής, Θωμάς Χούτας π. Βουλευτής, Νίκος Καραπάνος πολιτευτής, Παναγιώτης Κοντός π. Γενικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας, Κλεομένης Κουτσούκης Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Νίκος Γερομήτσος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου, Κώστας Σαλμάς Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Κεχρινωτών Βάλτου, Παναγιώτης Καλαντζής Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοχιανών Αθήνας και Νάντια Ρηγοπούλου Γραμματέας του Συλλόγου Αετορραχιτών Γορτυνίας. 
Παρά τα εκτεταμένα επεισόδια την ίδια ώρα στο κέντρο της Αθήνας, η Αίθουσα “Αντώνης Τρίτσης” ήταν κατάμεστη από πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε και με μεγάλη προσοχή παρακολούθησε την παρουσίαση.

1 σχόλιο:

  1. ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.