Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση-συζήτηση της Επιτροπής Διαβούλευσης στη Δ.Ε. Αλυζίας.


Συνάντηση είχαμε την περασμένη Δευτέρα 10/10, στο κατάστημα του πρώην Δήμου Αλυζίας των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης της Δ.Ε. Αλυζίας, καθώς και της εθελοντικής ομάδας εργασίας, που ήταν η τρίτη κατά σειρά από την αρχή του έτους. Η συγκέντρωση έγινε μετά από σχετική πρόσκληση (δείτε εδώ) του Αντιδημάρχου κ. Σπύρου Λύτρα και ήταν ανοικτή στο κοινό. Η συμμετοχή μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική παρότι θα μπορούσε και έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος, ο οποίος στα πλαίσια του πρώτου θέματος αναφέρθηκε:
- Στο υπό κατασκευή κτίριο του Κέντρου Υγείας Μύτικα, είπε ότι έγινε δεύτερη διακοπή εργασιών από την εργολάβο μέχρι να πληρωθεί ο δεύτερος λογαριασμός που υπέβαλλε, σύμφωνα με την υπάρχουσα σύμβαση. 
- Στο θέμα του Βιολογικού στο Μύτικα έχει συνταχθεί η μελέτη και έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ απ’ όπου θα χρηματοδοτηθεί. Δυστυχώς όμως καθυστερεί η εκδίκαση της ένστασης του δεύτερου μειοδότη του διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης, που έγινε στα τέλη της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Το θέμα παρακολουθείται, υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις. 
- Για το έργο κατασκευής Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου στο Μύτικα, είπε ότι όταν ανάλαβε η νέα Δημοτική Αρχή αυτό που υπήρχε ήταν η αίτηση ένταξης του έργου στο σχετικό πρόγραμμα του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων). Τον Ιούνιο το έργο εντάχθηκε και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας οικοδομής. Επειδή όμως ο ΟΣΚ φαίνεται να οδεύει σε κατάργηση, γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις για τη μεταφορά του φακέλου του έργου στη Περιφέρεια και την ένταξη του στο ΕΣΠΑ αυτής. 
- Για το τέλμα του έργου της δυτικής λιμνολεκάνης του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα ο κ. Αντιδήμαρχος παρουσίασε έγγραφο που υποβλήθηκε από 21/4/2011 προς τη κτηματική υπηρεσία και από εκεί προς τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, με πρόταση για την επίλυση του προβλήματος που δημιούργησε η αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για διακοπή των εργασιών και αφαίρεση των κυματοθραυστών και κρηπιδωμάτων από το θαλάσσιο χώρο και επαναφορά του χώρου στη προτέρα μορφή. Συγκεκριμένα προτείνεται η τοποθέτηση πλωτών προκατασκευασμένων στοιχείων, που θα μπορούν να αφαιρεθούν όταν καταστεί δυνατή η υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, έτσι ώστε να μηδενιστούν οι κίνδυνοι για τη ζωή και τα σκάφη των ναυτιλομένων, να αναβαθμιστεί το περιβάλλον και να υπάρχει επιτέλους ανάπτυξη στη περιοχή τοπικά και στην Αλυζία γενικότερα. Στο σημείο αυτό παρενέβει ο κ. Βασιλάκης Νότης και ανάφερε ότι η μόνη οδός για την επίλυση του προβλήματος είναι η κινητοποίηση των κατοίκων και η εφαρμογή της προτεινόμενης λύσης αυτοδίκαια. Ο κ. Αντιδήμαρχος ανταπάντησε ότι δεν διαφωνεί, αφού πρώτα όμως επιλύσουμε τα περιθώρια της νομιμότητας και πάρουμε την απάντηση στη πρόταση που υποβλήθηκε. 
- Κατόπιν έγινε αναφορά από τον κ. Αντιδήμαρχο στο πρόβλημα των ανενεργών γεωτρήσεων στην Άνω Κανδήλα που στερούνται άδειας λειτουργίας και είπε ότι προχωρά η διαδικασία έγκρισης της μελέτης που υπέβαλε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή για το διάνοιξη δύο νέων γεωτρήσεων στην ίδια περιοχή. Ο Δήμος λαμβάνοντας υπ’ όψη τους περιβαλλοντικούς όρους που τέθηκαν για τη διάνοιξη τους, πρότεινε στη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας τη λειτουργία των υφιστάμενων με τους ίδιους αυτούς όρους. 
- Σε ότι αφορά την εκκρεμότητα του ελέγχου των εισπράξεων λογαριασμών ύδρευσης από τον πρώην Δήμο Αλυζίας, είπε ότι αναμένεται ακόμη η διενέργεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες έχει υποβληθεί το σχετικό αίτημα. Πρόσθεσε όμως ότι εκκρεμεί από το 2009 η διενέργεια έκτακτου καταστατικού-διαχειριστικού ελέγχου στο πρώην Δήμο Αλυζίας για τα οικονομικά έτη 2000-2008, από το Ελεγκτικό Συνέδριο και παρουσίασε πρόσφατο έγγραφο με το οποίο ορίζεται ως τελική ημερομηνία περάτωσης του η 29/2/2012. Ο έλεγχος αυτός όπως είπε, θα δώσει και της απαντήσεις στα ερωτήματα για τις εισπράξεις στην ύδρευση. 
- Στο έργο ΄΄Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Τ.Δ. Μύτικα προς παραλία Παλιόβαρκα΄΄, δημοπρατήθηκε στις 4/10/2011 και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με το μειοδότη για την έναρξη κατασκευής του. 
Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και διαλογική συζήτηση με τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης και τους λοιπούς παρευρισκομένους δημότες πάνω σε θέματα καθημερινότητας (καθαριότητα, λήμματα, κυκλοφοριακό κ.λ.π.). Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και διαπιστώθηκε από κοινού ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, για τα οποία όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του Δήμου και της χώρας γενικότερα, απαιτείται η ενεργότερη συμμετοχή των δημοτών. Στο σημείο αυτό έγινε αναφορά στην εθελοντική ομάδα εργασίας της Δ.Ε. Αλυζίας που συγκροτήθηκε το καλοκαίρι που πέρασε και προτάθηκε στους παρευρισκομένους να γίνουν μέλη και να παρακινήσουν και άλλους ώστε να προσφέρουμε και εμείς οι ίδιοι στο τόπο μας, με όσο χρόνο μπορούμε και διαθέτουμε χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, απλά εθελοντικά. 
Η συζήτηση έκλεισε με το τρίτο θέμα που αφορούσε το τεχνικό πρόγραμμα του 2012 για το οποίο συμφωνήθηκε να συζητηθεί στην επόμενη συγκέντρωση μαζί με προτάσεις που δεσμεύτηκε ότι θα φέρει ο Σύλλογος Επαγγελματιών για το κυκλοφοριακό του Μύτικα.

4 σχόλια:

  1. kali protovoulia ayti...ta kala na ta leme..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατι πρεπει να γινει με την αστυνομευση της περιοχης. Ο αντιδημαρχος φυσικα δεν ειναι υπευθυνος , αλλα ισως θα πρεπει να ζητησει απο το υπουργειο ο αστυνομικος σταθμος του Μυτικα να στελεχωθει μονιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ο άνθρωπος, όπως καταλαβαίνω, είπε τόσα πράγματα κι εμείς σχιολιάζουμε μόνο την αστυνόμευση που πολύ σωστά λέει ο φίλος 6:18 μ.μ. δεν αυτός υπεύθυνος; Κάτι διάβασα για καταστατικό-διαχειριστικό έλεγχο που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια! Γιατί άραγε; Ποιοί τον καθυστερούν και γιατί; Επίσης, άκουσα ότι είπε και κάτι που ετοιμάζεται σχετικά με τις ιχθυοκαλλιέργεις στην περιοχή μας. Το καταλάβαμε άραγε; Αφού δεν υπάρχουν χρήματα για έργα ας εκμεταλλευθούμε τουλάχιστον την ενημέρωση που μας προσφέρει να καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ φίλε 8:56,
    Νομίζω ότι θα πρέπει ο διαχειριστης του blog να αναρτήσει ξανά την είδηση. Να δούμε περι τίνος πρόκειται τελικά. Αδιαφορία ή τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.