Ο «Νηρεύς» επενδύει στο Ξηρόμερο και δημιουργεί 300 θέσεις εργασίας.


Η κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία παραγωγής, τυποποίησης και εξαγωγής μεσογειακών ειδών ιχθυοκαλλιέργειας εγκαθίσταται στο Ξηρόμερο. Στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες για τη συμφωνία μετακόμισης στις αποθήκες της ΕΑΣ Ξηρομέρου στον Τσαπουρνιά, όπου και θα στεγαστεί το μεγάλο εργοστάσιο που θα συγκεντρώσει τις δραστηριότητες του Ομίλου. Η συνολική επένδυση αγγίζει τα 4.000.000 ευρώ. Η συμφωνία διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της ΕΑΣ και δημιουργεί νέες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή.
Ο Όμιλος ΝΗΡΕΥΣ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα μεσογειακών ειδών ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρας και λαβρακίου) παγκοσμίως με διανομή σε περισσότερες από 25 χώρες. Έχοντας ξεκινήσει το 1988 από το νησί της Χίου, η εταιρεία αναπτύχθηκε εντυπωσιακά με τολμηρές, αλλά καίριες επιχειρηματικές κινήσεις, ενώ οι μετοχές της εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας το 1995. Σήμερα κατατάσσεται 50η σε Εταιρικές Πωλήσεις, 28η σε Λειτουργικά Κέρδη και 26η στα Κέρδη προ Φόρων ανάμεσα στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες της Ελληνικής Βιομηχανίας.
Διαθέτοντας μια πλήρως καθετοποιημένη δομή με μονάδες ιχθύων σε όλη την Ελλάδα, μεταποίησης προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και παραγωγής ιχθυοτροφών, ο Όμιλος λειτουργεί με έμφαση στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας, ικανοποιώντας τα πρότυπα και τις ανάγκες των πελατών του διεθνώς και στοχεύοντας στην διατήρηση μακροπρόθεσμου ορίζοντα επικοινωνίας και συνεργασίας με τους πελάτες, μετόχους και το ανθρώπινο δυναμικό του.
Η Διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι μόνο μέσα από τον καθορισμό και την εφαρμογή ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου και στόχων με σεβασμό στην κοινωνία, το περιβάλλον και τον άνθρωπο μπορεί να διασφαλισθεί η αειφόρος ανάπτυξη των επιχειρήσεων και η ανταπόδοση των ωφελειών από την δραστηριότητά τους στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο βρίσκει το ιδανικό πεδίο εφαρμογής του στην Αιτωλοακαρνανία και την περιοχή του Ξηρομέρου, χάρη και στην καθοριστικής σημασίας παρέμβαση του προέδρου της ΕΑΣ Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, ο οποίος και ήρθε σε επαφή και κατ’ αρχήν συμφωνία με τη διοίκηση του Ομίλου για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Ένωσης στην περιοχή «Τσαπουρνιάς» στο Μαχαιρά. Σύμφωνα με τον κ. Γαλούνη είτε επιλεγεί η μακροχρόνια μίσθωση είτε η αγορά των αποθηκών, η βιωσιμότητα της ΕΑΣ διασφαλίζεται κατ’ απόλυτο τρόπο. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ακόμη σπουδαιότερο όμως είναι πως με την εγκατάσταση στις 12.000 τ.μ. αποθήκες του εργοστασίου του Νηρέως και την παράλληλη εξαγωγική δραστηριότητα η διεκπεραίωση της οποία θα γίνεται στον ίδιο χώρο, δημιουργούνται νέες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή. Οι 300 θέσεις εργασίας είναι μόνο η αρχή. Και το λέμε αυτό διότι σε τέτοιου είδους μεγάλες επενδύσεις (το ύψος της προκειμένης αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ!) υπάρχει πολλαπλασιαστικό όφελος, το οποίο και εκτείνεται στο σύνολο της εθνικής οικονομίας.
Σημειώνουμε ότι η αρχική σκέψη ήταν το εργοστάσιο να εγκατασταθεί στο Πλατυγιάλι, η έτοιμη λύση της δομημένης έκτασης που προσέφερε η ΕΑΣ Ξηρομέρου όμως απεδείχθη ιδιαίτερα ελκυστική. Εξυπακούεται ότι οι δραστηριότητες και οι εγκαταστάσεις που σήμερα διατηρεί ο Όμιλος στο Πλατυγιάλι και στο χωριό Καραϊσκάκη, θα μεταφερθούν στην κεντρική μονάδα στον Μαχαιρά, όπου βεβαίως και θα ενσωματωθούν οι εργαζόμενοι του Νηρέως. Η τελική συμφωνία πρόκειται να επικυρωθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Πηγή: Εφημερίδα «Συνείδηση».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.