Ανοίχτε τα τρελάδικα…!


Γράφει ο Νικόλαος Ναούμης.
Πολιτικός επιστήμονας.
www.naoumis-nikos.gr

Λοιπόν μάγκες, τα πράγματα πλέον, αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. Μπορεί πριν αρκετά χρόνια, η πρώτη σύζυγος του Γ. Παπανδρέου να τα είπε για το τι σόι άνθρωπος είναι ο πρώην πρωθυπουργός αλλά οι περισσότεροι την περάσανε για τρελή, αδικημένη σύζυγο και την πήραν στο ψιλό. Τι είχε πει η Ε. Ζησημίδου στον Δ. Μπότσαρη και εν συνεχεία όλες οι εκμυστηρεύσεις της αποτυπώθηκαν σε βιβλίο απ’ τον ίδιο. Ούτε λίγο – ούτε πολύ, η κα Ζησημίδου για τον πρώην σύζυγό της και πρώην πρωθυπουργό μας, είχε πει πως είναι ψυχάκιας και σχιζοφρενής…!
Η αλήθεια είναι πως κάτι είχαμε ψυλλιαστεί, όμως, η χθεσινή αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, το λιγότερο που βρίσκω να πω, μας δημιουργεί πλέον την αίσθηση, πως η γυναίκα αυτή, ούτε τρελή είναι, πολύ περισσότερο δε, δεν διακατέχεται από κάποια ταπεινά ένστικτα γυναικείας εκδικητικότητας. 
Πως αλλιώς λοιπόν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον άνθρωπο τον οποίο απ’ την μία πανηγυρίζει διότι μας έσωσε γι’ άλλη μια φορά, τα τελευταία δύο χρόνια κι απ’ την άλλη, με την πρόθεσή του να σύρει την χώρα σε δημοψήφισμα, θέτει πλέον υπό αμφισβήτηση την θέση της, τόσο στη ζώνη του ευρώ, πολύ περισσότερο δε, στους κόλπους της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Αδυνατώ να γράψω κάτι παραπάνω. Κάθομαι απλά και παρακολουθώ αμήχανα που το πάει ο τύπος… Παράλληλα, σιγοτραγουδάω ένα παλιό – αγαπημένο τραγουδάκι της Ε. Βιτάλη, που πάει κάπως έτσι: 
Ανοίχτε τα τρελάδικα
να βγει ο κόσμος έξω,
την τρέλα πια των γνωστικών
δε γίνεται ν’ αντέξω.

Βαρέθηκα, κουράστηκα και πόνεσα,
τα νιάτα μου στη λογική τα ξόδεψα.
Βαρέθηκα, κουράστηκα κι αηδίασα,
τα νιάτα μου στη λογική θυσίασα.

Ανοίχτε τα τρελάδικα
να βγει ο κόσμος έξω,
να δω αν είναι πιο τρελοί
οι μέσα απ’ τους απ’ έξω. 

Ο Παπανδρέου ΛΟΙΠΟΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Λέει στον Ελληνικό λαό, ότι «αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη»! Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της. Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον Ελληνικό λαό. Έχει την εντύπωση θαρρώ, ότι η οικονομία της χώρας και η κοινωνία, είναι μια παρτίδα ζάρια, σε καμιά κακόφημη μπαρμπουτιέρα! Δεν θα γράψω σήμερα κάτι για δοσίλογους και προδότες, διότι καραδοκεί ο Χρυσοχοϊδης! Ελπίζω μόνο, να μην φτάσουμε στο σημείο κάποια μέρα και φτάσουν εν γνώσει μας στοιχεία και αποδείξεις, που θα δικαιώνουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς. 
Τέλοσπάντων… Υπομονή και ψυχραιμία συστήνω, διότι ο κενό και η παρέα του, έχουν βαλθεί να μας παλαβώσουν εντελώς. Δεν πιστεύω όμως ότι θα καταφέρουν κάτι… Για κάντε λίγο ησυχία… σσσς… κάτι ακούω!!! Όχι, δεν είναι ελικόπτερα…! Κάποιοι τύποι τραγουδάνε…! Ο ένας… Ναι! Είναι ο Γιώργος! Βρε! Μπορεί να μην ξέρει να μιλάει ελληνικά χωρίς να ρίχνει κλεφτές ματιές στο ipad του, όμως, το ρεμπέτικο, το ξηγιέται περίφημα!!! Λοιπόν, μάγκες ακούστε, έχει πιάσει και τραγουδάει ο αγαπημένος μας … ακούω γύρω μου φωνές, ένα παλιό ρεμπέτικο της Μαριώς!!! Κάτι για πράσινο μύλο λέει και πάει κάπως έτσι…: 

Μες στον πράσινο το μύλο
μου τα παίρναν ταχτικά
μα τους τα 'χω πάρει πίσω
από μια καλή ζαριά ] 2x

Μάγκες-μου, βάλτε
μπρος πίσω πάτε
να σας τα πάρω
για να ρεφάρω. 

Μου τα παίρναν και γυρνούσα
με τα ποδιά απ' τις Συκιές
και δεν είχα να γουστάρω
στα μπουζούκια δυο πενιές ] 2x

Μάγκες μου βάλτε
μπρος πίσω πάτε...

Έχω μια μεγάλη ρέντα
κι όλ' οι μάγκες απορούν
και στη τσόχα καραγκιόζη
ψάχνουν άδικα να βρουν 

Άλα του Γιωργάκη καραμπουζουκλή! Τρέλανέ τους όλους! Τίποτα αγόρι μου, μην ανησυχείς! Τι με κοιτάς σαστισμένος; Α, τα παιδιά…; Τίποτα… Καλοί φίλοι είναι…! Ήρθαν να σε πάρουν να σε πάνε σ’ ένα μέρος που όλοι θα πιστεύουν και κυρίως θα συμφωνούν με όλα όσα λες! Γιατί φοράνε άσπρα…; Είναι το χρώμα της αθωότητας, γι’ αυτό! 

Άντε Γιώργη, στο καλό…!

10 σχόλια:

  1. Διαφωνώ πλήρως με το άρθρο αγαπητέ Νίκο Ναούμη. Η αξιωματική αντιπολίτευση στην οποία ανήκετε, κατακεραυνώνει και εναντιώνεται λεκτικά (είναι στην αντιπολίτευση βλέπετε) τη συμφωνία. Το ίδιο επίσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μιλάνε για συμφωνία καταστροφή, για συμφωνία φτώχειας και πολλά άλλα χειρότερα. Και έρχεται ο τρελός όπως λέτε και λέει ωραία ψηφίστε αν την θέλουμε αυτή τη συμφωνία. Και τώρα όλοι όσοι λέτε λαϊκίστικα εναντίον της συμφωνίας θα πρέπει να υποστηρίξετε και το όχι και πραγματικά θα βγει το όχι και θα ικανοποιηθείτε και η κακιά συμφωνία θα πάει από εκεί που ήρθε και σύσσωμη η αντιπολίτευση δεξιά και αριστερά, χρυσαυγίτες και αναρχικοί θα φωνάξουν με ένα στόμα και μία φωνή νενικήκαμεν και μπορούμε να δούμε και πανηγυρισμούς αναρχικών με χρυσαυγίτες μαζί. Και μετά ........;;;;;;; Μετά θα πρέπει δυστυχώς να εξηγήσετε τι σημαίνει και το όχι.
    Αυτοί που δεν θέλουν τη συμφωνία ξεσηκώθηκαν που ο Πρωθυπουργός ρωτά το λαό αν θέλει να την εφαρμόσει. Τρέλα;;;;; Αυτό είναι τρέλα.
    Εξηγείται όμως. Πως;;; Πολιτική κύριοι, είμαστε εναντίον, άσε τον άλλο να την πάρει όλη πάνω του και εμείς εκ του ασφαλούς πουλάμε αντίσταση και λαϊκισμό και παίρνουμε την εξουσία εκ του ασφαλούς.
    Αυτά μας έφτασαν εδώ και για να είμαι δίκαιος με πρώτο δάσκαλο και μετρ σε αυτό το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Συνεχίστε κύριοι.... έχει πολύ πάτο το βαρέλι ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που δεν έχει καταλάβει η αντιπολίτευση είναι ότι άμα ζεις με δανεικά που σου δίνουν οι άλλοι, δεν μπορείς ούτε όρους να επιβάλεις, ούτε λύση να διαλέξεις. Εδώ είμαστε τώρα. Αυτή την τραγική αλήθεια την λέει δυστυχώς μόνο ο τρελός (από τρελό και από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια) του οποίου το κόμμα έχει και τις μεγαλύτερες ευθύνες που φτάσαμε εδώ, όπως επίσης μεγάλες ευθύνες σχεδόν όμοιες και η ΝΔ. Επίσης ευθύνες και ας αποφεύγει να τις πάρει λέγοντας το κλασικό και ξύλινο, ''μα εμεις δεν κυβερνήσαμε'' έχει και η μονίμως λαϊκίζουσα αριστερά η οποία μιλά στο λαό μονίμως εκ του ασφαλούς και άρα μπορεί να μπουρδολογεί και να μη τρέχει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. se olo to politismeno kosmo gia apofaseis simantikes poy orizoyn to melon toy laoy ginontai dimopsifismata. edo xesikothikan oloi arage giati; theloyn ekloges na doyn ta pososta toys anevasmena oi tis elasonos kai o samaras na ginei prothipoyrgos. kommatikos kairoskopismos. i xora voyliazei kai o tsipras me ti papariga theloyn na doyn ta pososta toys anevasmena. se kommatiki nirvana oloi eno voyliazoyme me proto to samara. aytos se kommatiki kai se exoysias taytoxrona. kai ante egines prothipoyrgos ti tha peis re antoni;;; xerete einai telika pio dyskola apo oti nomizame kai to PASOK ta exei kanei toso xalia poy den boroyme, ta idia me to giorgo diladi. doylefte mas to trava o organismos mas!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νόμιζες του πατέρα σου


    και του παπού τις φόλες

    πάλι θα καταπίναμε

    σαν τρυφερές μπριζόλες!

    *

    Γιώργη, επήγες για μαλλί

    κι ας ήσουν κουρεμένος,

    κι οδεύεις στο εδώλιο

    πισθάγκωνα δεμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΓΑΠ με το δημοψηφησμα που πεταξε τρελανε
    το κοματου. τους βουλευτες του, τη μερκελ και το σαρκοζι τον ομπαμα και το Γιουνκερ.
    Γκρεμισε τα χρηματηστηρια που ουτε ο Ομπαμα δεν μπορεσε να κανει.
    Πανικοβαλε τις τραπεζες που ουτε η Κομισιον της εε δεν μπορεσε να κανει.
    Παγωσε τις 17 κυβερνησειςν που προσπαθουν να περασουν τη συμφωνια στα κοινοβουλια τους.
    Τωρα ομως αν σε δεκα μερες δεν μας δωσουν τη δοση μας δεν θα φταει μειζων και ελασσων αντιπολιτευση.
    Το ξερο του το κεφαλι και το κομμα του που ετσι το εμαθαν τοσα χρονια να κανει ταχα μου αντισταση σε αυτα που το ιδιο υπογραφει και ψηφηζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον πρώτο ανώνυμο. Μια συμφωνία 200 και 250 σελίδων είναι αδύνατον να μεταβιβαστεί σε δημοψήφισμα με ένα απλό "δέχομαι" ή "δεν δέχομαι". Επίσης πως μπορείς να έχεις αυτή την λογική την σιτγμή που ακόμα και η δική σου άγνοια για μια Διεθνή Συμφωνία φαίνεται μέσα από αυτό που γράφεις. Κανένας δεν έχει τοποθετηθεί επάνω στην Συμφωνία ακριβώς γιατί ακόμα δεν έχουν οριστεί οι λεπτομέρειες που ως γνωστόν αυτές είναι που θα αποτελέσουν τον τρόπο εφαρμογής αλλά και θα αποτελεσουν και τις ρήτρες που θα πληρώσει η χώρα στην επικείμενη Συμφωνία. Ο Σόιμπλε ήδη προχθές μίλησε για παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Άρα "Ανώνυμε" η αγωνία σου να στηρίξεις το ΠΑΣΟΚ σε ένα καταστροφικό δίλλημα με μια υπεραπλουστευτική επιχειρηματολογία αισχύστου είδους σας καθιστά επικίνδυνους, πόσο μάλλον τον μέσο Έλληνα που σε πληροφορώ ότι προκειμένου να ρίξει το ΠΑΣΟΚ σου θα κάνει τα πάντα ακόμα και θυσιάζοντας την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας...
    Αποδοχή της Συμφωνίας στο Δημοψήφισμα δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε οι πολίτες ούτε την Συμφωνία αυτή καθεαυτή ούτε το ΠΑΣΟΚ πολύ περισσότερο, σημαίνει απλά ότι δεν θέλουμε να βγούμε από την ΕΕ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Συμφωνία είναι καλή, ή ότι πιστεύουμε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει να κρατά τις τύχες της χώρας στα χέρια του. Σας παρακαλώ απανταχού ΠΑΣΟΚοι να το βάζετε το μυαλουδάκι σας να δουλεύει περισσότερο περίπλοκα γιατί δυστυχώς για όλους εμάς η ψήφος σας που με βλακώδη τρόπο και επιχειρηματολογία χρησιμοποιείτε έχει ίση αξία με την δική μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης το "Όχι" στην Συμφωνία από τον λαό είναι διαφορετικό από το "Όχι" που λέει ένα κόμμα. Το κόμμα έχει συνομιλητές έξω και προφανώς το "Όχι" ενός κόμματος εστιάζεται στις λεπτομέρειες. Προφανώς όλα τα κόμματα θέλανε μια Συμφωνία, δεν σημαίνει όμως ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε καν - αφού δεν ήταν καν εκεί - πρέπει τα κόμματα να αποδεχτούν αυτό τη Συμφωνία ντε και καλά ή ακόμα και να την δεχτούν στα μάτια των Ευρωπαίων για το καλό της χώρας, ώστε αυτοί να νοιώσουν ασφάλεια και να τους δείξει η Αντιπολίτευση ότι ακόμα και άμα φύγει το ΠΑΣΟΚ η χώρα έχει συνέχεια. Γιατί να σας θυμήσω κάτι που ξεχνάτε, ό Παπανδρέου την έβαλε την υπογραφούλα ήδη...δεν την φέρνει την Συμφωνία προς συζήτηση αλλά σαν τετελεσμένο. Είναι σοβαρό ένα κόμμα να πετάει και να τινάζει στον αέρα την υπογραφή κάποιου άσχετου που όμως τυχαίνει από μερικά τσακάλια σαν εσάς να είναι και Πρωθυπουργός της χώρας;;;; Όχι φυσικά. Και για αυτό ο Σαμαράς είπε ότι θα τιμήσει τις υπογραφές του Παπανδρέου εξ αρχής και πολύ καιρό πριν. Είναι θέμα του κύρους της χώρας. Από εκεί και μετά τα "ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ" ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΩ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΡΕΖΙΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΑΡΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΞΩ όταν υπάρχει σοβαρός λόγος. Έξω φυσικά πρέπει να λέμε άλλα για να υπάρχουν ισορροπίες. Οι περισσότεροι από εσάς δεν ξέρουν για παράδειγμα καν τον αντίπαλο της Μέρκελ στην Γερμανία αν δεν το ψάξουν. Που σημαίνει ότι οι άλλοι λαοί βλέπουν αντικειμενικά μια ανίκανη και αναξιόπιστη Ελληνική Κυβέρνηση και όχι έναν αναξιόπιστο ανίκανο Παπανδρέου όπως βλέπουμε εμείς στο Εσωτερικό της χώρας. Καληνύχτα σας και ξυπνήστε γιατί θα έπρεπε να ντρέπεστε και που μιλάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσον αφορά τον τρίτο ανώνυμο ξεχνάς ή εσκεμμένα ή από χαμηλό IQ όταν τα δημοψηφίσματα στις άλλες χώρες γίνονται πριν υπογράψουν οι κυβερνήσεις και όχι μετά. Η Γερμανία όσον αφορά και αυτό το σαθρό και αστείο επιχείρημα που έθεσες είπε κάτι: "εάν η Ελλάδα πάει σε δημοψήφισμα την Συμφωνία που έχει ήδη υπογράψει, να πάμε και εμείς σε δημοψήφισμα στην Γερμανία το αν θα πάρει η Ελλάδα τα Ευρώ μας", άρα "δημοψήφισμα" καιδημοψήφισμα έχει διαφορά. Πέρα από αυτό αν σε ρωτήσω πότε και για ποιούς λόγους και συγκεκριμένα να μου πεις ένα δημοψήφισμα που έγινε είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξέρεις...καληνύχτα και σε εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ ανώνυμε φίλε του πρώτου σχολίου: Το να διαφωνούμε, θεωρώ ότι είναι υγειές. Με το κείμενό μου, επιχειρώ, μάλλον απ' ότι κατάλαβα δεν το κατάφερα καλά, να χαρακτηρίσω την απόφαση περι δημοψηφίσματος τρελή. Μου βάζετε ταμπέλα, ότι ανήκω στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν το αρνούμαι, όμως, αν παραλείψουμε αυτή την λεπτομέρεια, ειλικρινά πείτε μου, ποιοι ήταν οι πρώτοι που χαρακτήρισαν αυτή την απόφαση τρελή; Μήπως δεν ακούσατε, δεν είδατε, δεν διαβάσατε, για τις αντιδράσεις εντός των τειχών του κυβερνώντος κόμματος; Μήπως δεν μάθατε για τις επιστολές που θεωρούν την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού σκέτη τρέλα; Ήδη, έχουμε την ανεξαρτητοποίηση μιας υπουργού, της κας Μ. Αποστολάκη και στα χέρια του προέδρου της βουλής, υπάρχουν πάνω από πέντε επιστολές βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, που κατ' ουσίαν, συμφωνούν με τα όσα γράφω.
    Αγαπητέ ανώνυμε του 2ου σχολίου: Διαφωνώ μαζί σας. Περιθώρια διαπραγμάτευσης, ακριβώς για να μην βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο, υπήρχαν. Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Δεν έχετε παρά να δείτε τις εξελίξεις που επακολούθησαν, με την ανακοίνωση της πρόθεσης του πρωθυπουργού, για δημοψήφισμα. Αν σταθούμε στις αντιδράσεις εκτός των συνόρων και τις αντιδράσεις που πυροδοτήθηκαν σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι εάν διαπραγματευόμασταν ουσιαστικά, τώρα, θα μπαίναμε ήδη σε τροχιά ανάπτυξης όπως η Ιρλανδία, η οποία μπήκε σχεδόν μαζί με εμάς στην διαδικασία του μνημονίου. Εκτός όλων των άλλων, η προσφυγή σε δημοψήφισμα θεωρώ ότι είναι σκέτη τρέλα και απόλυτα παράλογη σκέψη, για έναν επιπλέον πολύ σημαντικό λόγο. Γιατί ο πρωθυπουργός δεν ρώτησε τον λαό, αν θέλει να μπει στο μνημόνιο για παράδειγμα; Τότε γιατί το υπέγραψε μόνος του, με τον τότε υπ. Οικονομικών, χωρίς καν να ρωτήσει τους ίδιους του τους βουλευτές;
    Αγαπητέ ανώνυμε του 3ου σχολίου: Εάν έχεις την καλοσύνη, γράψε τις σκέψεις σου με ελληνικούς χαρακτήρες. Δεν κατανοώ τι γράφεις. Ένας άνθρωπος με πρόβλημα όρασης, δεν είναι δυνατόν να διαβάζει γκρικλις, με τους αναγνώστες οθόνης που χρησιμοποιεί. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    Κλείνοντας, αφού ευχαριστήσω και τους άλλους δύο φίλους που ανώνυμα σχολίασαν, θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι ακόμα. Τα κείμενά μου συνήθως, διαπνέονται από σατυρική διάθεση. Αν δεν τα καταφέρνω καλά, ζητώ συγνώμη. Ειλικρινά όμως, πείτε μου τι αλήθεια προτιμάτε να διαβάζετε τελικά; Άρθρα και κείμενα με απόψεις που διαπνέονται από μούχλα και βασίζονται στον ξύλινο λόγο; Λυπάμαι, αλλά κάτι τέτοιο, απο εμένα τουλάχιστον, δεν πρόκειται να το δείτε ποτέ. Ζητώ συγνώμη από τους διαχειριστές αν κούρασα με το μακροσκελές σχόλιο μου.

    Με εκτίμηση
    Νίκος Ναούμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ νίκο καλά τα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.