Προκήρυξη διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών του Δήμου Ξηρομέρου.


Ως γνωστό μία από τις νέες αρμοδιότητες των Καλλικρατικών Δήμων είναι και η μεταφορά των μαθητών. Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Ξηρομέρου αναμόρφωσε τον προϋπολογισμό του προβλέποντας το σχετικό κονδύλι και προκήρυξε και σχετικό ανοικτό διαγωνισμό. Σας παρουσιάζουμε τα σχετικά έγγραφα παρακάτω.



5 αξέχαστες μέρες στον όμορφο Μύτικα.


Αγαπητοί φίλοι

Με την επιστολή μου στο ιστολόγιό σας τον περασμένο μήνα (http://mytikaspress.blogspot.com/2011/07/blog-post_7523.html), εξέφραζα παρά-πονα, σχετικά με την δυσκολία που αντιμετώπιζα, στο θέμα της εύρεσης ενός δωματίου, για ολιγοήμερες διακοπές, στο όμορφο χωριό σας.

Όργιο αρχαιοκαπηλίας στην Αλυζία



Συνέντευξη στην Βάσω Βήττα.

Για τα μνημεία της Αλυζίας και την προσπάθεια που έχει γίνει ως τώρα για τη διάσωση και την ανάδειξή τους, μιλάει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ''ΑΙΧΜΗ'' ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αλυζίων, Β. Μουρκούσης. Ο κ. Μουρκούσης κάνει λόγο για την ανάγκη προστασίας του μνημειακού πλούτου της περιοχής, γιατί η εκτεταμένη αρχαιοκαπηλία έχει αφανίσει ένα σημαντικό μέρος του.

Σε λειτουργία το δίκτυο οπτικών ινών στη Δ.Ε. Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου.


Στις 24/8 ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τον ΟΤΕ, στη Δ.Ε. Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου (πρώην Δήμος Αλυζίας) η σύνδεση των ΚΑΦΑΟ με καλώδιο οπτικών ινών, ένα έργο πολύ σημαντικό για τη περιοχή μας, μιας και πλέον οι κάτοικοι της Δ.Ε. Αλυζίας απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας ευρυζωνικές υπηρεσίες. Γρήγορο και αξιόπιστο ADSL (ελπίζουμε σύντομα και VDSL), δυνατότητα σύνδεσης Conn-x TV κ.α. Στη σημερινή εποχή αυτού του είδους οι ψηφιακές υποδομές είναι απαραίτητες για να μπορέσει ένας τόπος να πάει μπροστά και να έχει  αναπτυξιακή προοπτική και μας χαροποιεί όλους ανεξαιρέτως να βλέπουμε ότι αποκτάμε επιτέλους αυτές τις τόσο απαραίτητες υποδομές.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μύτικα
Κώστας Τζάλας

Αντιπολίτευση Δήμου Ξηρομέρου: Το θέμα της αίτησης για επέκταση ιχθυοκαλλιεργειών πρέπει να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε χτες στην έδρα του Δήμου Ξηρομέρου στο Αστακό και η αντιπολίτευση ζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης να συζητηθεί το θέμα της αίτησης επιχειρηματία για επέκταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας. Όπως ενημερώνει η παράταξη της αντιπολίτευσης το θέμα δεν συζητήθηκε τελικά μιας και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν έκτακτη, αλλά δεν υπήρξε και δέσμευση από τη πλειοψηφία ότι αυτό θα έρθει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντιπολίτευση επισήμανε ότι υπάρχει προθεσμία ενός μήνα από τη στιγμή που κατατέθηκε η αίτηση για να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση ειδάλλως θεωρείτε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει θετικά (δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λιβάνης επισήμανε αλλαγή του Νόμου σε αυτό το σημείο και η προθεσμία είναι 2 μήνες πλέον). Η αντιπολίτευση επιφυλάχτηκε να αναμείνει την σημερινή απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μύτικα (θα γίνει στις 09:00 μ.μ.) και δήλωσε ότι θα κάνει χρήση του Νόμου που της επιτρέπει με βάση απόφαση Τοπικού Συμβουλίου να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η ίδια αν αυτή είναι αρνητική.

Κονδύλια ύψους 35 εκατ. ευρώ για αστικές αναπλάσεις στη Δυτική Ελλάδα.


Κονδύλια ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ τίθεται στη διάθεση των Δήμων και των δικαιούχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης.

Αληθεύει ότι;


Γράφει ένας αναγνώστης.

Αληθεύει ότι σήμερα στο Τοπικό Συμβούλιο του Μύτικα ήταν να συζητηθεί η αίτηση επιχειρηματία για παραχώρηση επιπλέον 10 στρεμμάτων περίπου στη θάλασσα για επέκταση ιχθυοκαλλιεργειών και τελικά το τοπικό συμβούλιο αναβλήθηκε, (άγνωστο γιατί) με αποτέλεσμα το θέμα να μην πάει τελικά για συζήτηση ούτε στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο; Η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Αλυζίας, η Αντιπολίτευση, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύτικα μπορούν να μας δώσουν μια ενημέρωση σχετικά με αυτό το θέμα;

Υ.Γ.: Παρακαλώ να μην μείνετε στο ανώνυμο της αναφοράς μου αλλά στη ουσία της. Μια ενημέρωση απλά ζητάμε.

Ανακοινώνονται επιτέλους οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.



Με μεγάλη καθυστέρηση, ανακοινώνονται σήμερα τελικά Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 8 το πρωί τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα μπορούν από το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας http://results.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων  (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Καλά αποτελέσματα σε όλους τους μαθητές.

Έκθεση φωτογραφίας στο Κάλαμο Λευκάδας.


15 νέοι φωτογράφοι, απόφοιτοι του ΙΕΚ Χαϊδαρίου, παρουσιάζουν-εκθέτουν έργα τους με θέμα την αποκέντρωση στον εκθεσιακό χώρο ''SM4RT STUDIO'', στον Κάλαμο Λευκάδας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα, 03:00 μ.μ.-09:00 μ.μ., έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Είσοδος ελεύθερη.

Στο χώρο θα διατίθενται χειροποίητες δημιουργίες προς αγορά. Θα μπορείτε να ψηφίσετε για την ανάδειξη της καλύτερης φωτογραφίας, και τη βράβευση του καλλιτέχνη.

Οργάνωση - Παραγωγή
Σταύρος Μαρούλης

Κακή ποιότητα τηλεοπτικού σήματος.


Αποδέκτες πολλών παραπόνων από αναγνώστες μας έχουμε γίνει τελευταία σχετικά με την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος στην περιοχή μας. Μονίμως τα κανάλια χαλάνε με τη παραμικρή καταιγίδα (βροχούλα), κάποια αλλάζουν συχνότητα, κάποια μένουν παγωμένα για μέρες και γενικά συνεχώς προβλήματα. Ας το κοιτάξει η δημοτική αρχή λίγο το συγκεκριμένο θέμα γιατί ο κόσμος παραπονιέται και με το δίκιο του.

Παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Αλυζίας κ. Τριποτσέρη Δημήτρη στην εφημερίδα ''Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων''.

Συνέντευξη-παρέμβαση στο φύλλο της εφημερίδας ''Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων'', που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011, έδωσε ο πρώην Δήμαρχος Αλυζίας κ. Τριποτσέρης Δημήτρης. Το Blog μας της αναρτά ως έχει.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση
Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Σε κλοιό πυρκαγιών η Αιτωλοακαρνανία.


Πυροσβέστες με δεκαετίες υπηρεσίας, απορούν με την συχνότητα των πυρκαγιών τις τελευταίες μέρες στον Νομό. Είναι αξιοσημείωτο πως την στιγμή που μια φωτιά πάει να ελεγχθεί, σε κάποιο άλλο σημείο, ξεσπά μια άλλη με αποτέλεσμα εύλογα να προκαλούνται ερωτηματικά για το τυχαίο αυτής της εξέλιξης. Να θυμίσουμε πως το ντόμινο των πυρκαγιών ξεκίνησε την Δευτέρα από την Σκουτεσιάδα, για να εκδηλωθούν λίγο μετά την ίδια μέρα φωτιές στην Γαβρολίμνη και το Αιτωλικό.

Ανακοίνωση Δημοτικής Κοινότητας Καλάμου.


Από τον ΟΤΕ μας πληροφόρησαν ότι για να προχωρήσει η διαδικασία αναβάθμισης του δικτύου και να αποκτήσει ο Κάλαμος ευρυζωνικότητα (ADSL), δηλαδή γρήγορο INTERNET με σύνδεση, χρειάζεται να τους αναφέρουμε πόσοι κάτοικοι το επιθυμούν. Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν επωνύμως την συμμετοχή τους στη Δημοτική Κοινότητα. 

Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας

Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας φλέγεται.


Γράφει η Βάσω Βήττα.

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι στην Κορπή του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, η οποία αυτή την ώρα, λόγω των ανέμων, κινείται προς τα Παλιάμπελα και τη Βόνιτσα. Αν και βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από την κατοικημένη περιοχή, η πυροσβεστική υπηρεσία δίνει βαρύτητα από εκείνη την πλευρά. Ήδη επιχειρούν ένα αεροσκάφος τύπου καναντέρ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ οι δυνάμεις της Π.Υ. Λευκάδας έχουν ενισχυθεί και με άλλες από την Πρέβεζα και τα Γιάννενα.

Της Παναγίας της Ελεούσας σήμερα.


23 Αυγούστου σήμερα και γιορτάζει η Παναγία η Ελεούσα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παραμονή της Αγίας Ελεούσας ο κόσμος ανέβηκε στο εκκλησάκι πάνω στο βουνό, όπου πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία. Χαρακτηριστικό ήταν η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων. Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί γλέντι στη κεντρική πλατεία του Μύτικα με διοργανώτρια την ομάδα του χωριού μας, τον αξεπέραστο Αλυζιακό. Καλείστε όλοι να παραβρεθείτε, να διασκεδάσετε, να γλεντήσετε αλλά και να ενισχύσετε οικονομικά την ομάδα μας που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.


Ναυτικό ατύχημα έξω από το λιμάνι στο Μύτικα.


Εμβολισμός βάρκας ερασιτέχνη ψαρά σημειώθηκε προχτές ξημερώματα έξω από το λιμάνι του Μύτικα. Επαγγελματίας ντόπιος ψαράς φεύγοντας με το τρεχαντήρι του πρωί-πρωί, έπεσε πάνω στη βάρκα ερασιτέχνη ψαρά που ψάρευε έξω από το λιμάνι. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός κανενός, παρά μόνο υλικές ζημιές στη βάρκα του ερασιτέχνη ψαρά.

Σήμερα η λήξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ξηρομέρου.


Σήμερα 20/8 λήγουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ''Καλοκαίρι 2011'' που με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν φέτος από το Δήμο Ξηρομέρου. Η λήξη θα γίνει με το θεατρικό έργο ''Εμείς'' από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στο προαύλιο χώρο του Λυκείου Μύτικα στις 09:00 μ.μ. Αξίζει να παρευρεθείτε.

Είσοδος ελεύθερη.

Καταγγελία αναγνωστών μας για μόλυνση της παραλίας του πάνω Μύτικα.


Γράφουν ο Μανώλης Βαρδής
και η Χρυσούλα Λιοπύρη.

Σας αποστέλλω φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 17 Αυγούστου στην περιοχή του Μύτικα, στον κόλπο που σχηματίζεται μετά την ταμπέλα εισόδου στο χωριό. Υπάρχουν έντονες υποψίες ότι πρόκειται για τα αποτελέσματα των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή. Δυσοσμία και εξανθήματα για τα παιδιά που κάνουν μπάνιο εκεί. Ασχοληθείτε λίγο με το θέμα. Δεν πάει άλλο!! Είναι κρίμα για τον τόπο. Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες.

Έφτυσε και έφυγε!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.

Η ώρα ήταν περασμένη. Παρ΄όλα αυτά ο κόσμος επέμενε. Σαν να ήθελε να ξορκίσει τη γενικότερη μιζέρια! Χώρος η πλατεία της κωμόπολης, ο κόσμος πολύς. Πολιτιστική σύναξη γαρ! Διότι και τα μπουζούκια βοηθάνε στο πολιτισμό! Σίγουρα το ότι προσφερόταν δωρεάν ψητή ''πρατίνα'' βοηθούσε στη προσέλευση του κόσμου. Η ορχήστρα λαϊκών ασμάτων, φορούσε μαύρα πλην του Καραβαγγέλη που φόραγε κάτασπρα. Άνευ ονόματος, ήταν η ορχήστρα με τα μαύρα! Ψηλός, φαρδιά ασημένια αγκράφα, με τη κλασική των σκυλάδων χρυσή αλυσίδα στο λαιμό, άσπρο μυτερό παπούτσι, σκαμμένο πρόσωπο, ελαφριά καμπούρα, περισσότερο σε πυγμάχο έφερνε παρά σε τραγουδιστή. Παρ΄όλα αυτά τραγουδούσε και μάλιστα καλά. Ο Καραβαγγέλης!

Με παρέα το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.


Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με παρέα το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, τη συνοδεία του μελωδικού μαντολίνου και την αισθαντική φωνή του, ταξίδευσε τους φίλους του μακριά απ' την εξαντλητική καθημερινότητα, περισσότερο ψιθυρίζοντας παρά τραγουδώντας. Ιστορίες και παραμύθια από στίχους που δεν προσπαθούν να κραυγάσουν, μα να παίξουν στις πιο λεπτές ισορροπίες των αισθημάτων. Σε μία πολύ ωραία τοποθεσία, στη θέση ''Ανεμόμυλος'' στον Αστακό, πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει αυτό το μοναδικό καλλιτέχνη. Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες από την μουσική βραδιά και ευχαριστούμε πολύ τον Βασίλη Πολύζο που μας τις παραχώρησε.

Ένωση Αλυζίων : Πάμε κρουαζιέρα.

Μέσα στο μεσοπρόθεμο του ΔΝΤ τη ζάλη,
εμείς κινήσαμε ξανά για κρουαζιέρα πάλι..................
Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλες νεκροθάφτες......

Η Ένωση Αλυζίων πιστή στο ραντεβού της - όπως κάθε χρόνο - σας καλεί το Σάββατο 20 Αυγούστου 2011 και ώρα 7:30 π.μ., να σαλπάρουμε από το λιμάνι του Μύτικα για προσκύνημα στη Παναγιά στο Κεφάλι Καλάμου - Βαθύ Ιθάκης - παραλία Γιδάκι για μπάνιο - Κιόνι για φαγητό και το βράδυ επιστροφή στο Μύτικα.
Η συμμετοχή είναι 25 ευρώ. Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Λιότσος Θεόδωρος (Βάρνακας) : 6972707917
Λιβιτσάνη Νίκη (Μύτικας) : 6948832859
Λιοπύρη Αμαλία (Αρχοντοχώρι) : 6977971017
Μουρκούσης Βασίλης (Κανδήλα) : 6942056808
Καραπάνος Μιχάλης (Μύτικας) : 6932106856
Βουλιέρης Κώστας (Μύτικας) : 6972720690
Κεραμίδα Παρθενία (Βάρνακας) : 6976774312
Παβέλης Ξενοφών (Παναγούλα) : 6977329882
Λίλας Αντώνης (Κανδήλα) : 6972700264

Εμείς σαν Blog τους αφιερώνουμε το τραγουδάκι:

Διακοπή νερού στο Μύτικα.


Από χθες το βράδυ διακοπή νερού έχει σημειωθεί στο Μύτικα. Αιτία σπάσιμο αγωγού στα περιβόλια, γίνονται εργασίες ώστε η βλάβη να επιδιορθωθεί σύντομα. Μέχρι αυτή τη στιγμή η παροχή του νερού δεν έχει αποκατασταθεί.

Τελευταία ενημέρωση 12:17 μ.μ.: Σε μισή ώρα η αποκατάσταση περίπου.
Τελευταία ενημέρωση 12:45 μ.μ.: Αποκατάσταση βλάβης.

Εκδρομή του Πανκαστιωτικού Συλλόγου στην Παναγία στο ''Κεφάλι'' (Κάλαμος).


Εκδρομή πραγματοποίησε ο Πανκαστιωτικός Σύλλογος στην Παναγία την Κεφαλιώτισσα στον Κάλαμο στις 15/8, ημέρα της εορτής της, με το πλοίο ΄΄Αφροδίτη εξπρές''. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και ευχή όλων να συνεχιστούν τέτοιες εκδηλώσεις που ενώνουν τους Καστιώτες. Ο ''Πανκαστιωτικός Σύλλογος'' ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του πλοίου ΄΄Αφροδίτη εξπρές'' για την δωρεάν μεταφορά των εκδρομέων. Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδρομή.

15 Αύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού.


Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι αύριο, η 15η Αυγούστου, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στον ελληνικό λαό η επίκληση της Παναγίας είναι η περισσότερο καθιερωμένη.

Η Παναγία διεκδικεί τα περισσότερα προσωνύμια που προέρχονται από:

- τον τρόπο αγιογραφίας της Εικόνας της (π.χ., Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα).
- τη θεολογική ιδιότητα (π.χ. Ελεούσα, Κυρά, Μεγαλόχαρη).
- την παλαιότητα του εικονίσματός της (π.χ. Μαυριώτισσα, Γερόντισσα).
- τον τρόπο εύρεσης της εικόνας της (π.χ. Θεοσκέπαστη, Σπηλαιώτισσα, Πλατανιώτισσα, Πορταΐτισσα, Μυρτιδιώτισσα, Φανερωμένη).
- τον τόπο προέλευσης της εικόνας (π.χ. Αθηνιώτισσα, Αργοκοιλιώτισσα, Βατοπεδινή, Πολίτισσα)
- τις θεραπευτικές της προσφορές (π.χ. Γιάτρισσα).
- Τέλος, απαντώνται προσωνύμια που δίνονται ανάλογα της εποχής και των εργασιών που συμπίπτει η εορτή της (π.χ. Φλεβαριανή, Μεσοσπορίτισσα, Ακαθή - εκ του Ακάθιστου ύμνου).

Παρουσίαση βιβλίου ''ΑΛΥΖΙΑ'' στη Κανδήλα.


Η τρίτη σε σειρά, μετά αυτές του Αγρινίου και της Αθήνας, παρουσίαση του βιβλίου ''ΑΛΥΖΙΑ'. Η περιοχή της Κανδήλας από την προϊστορία έως το τέλος των αρχαίων χρόνων. Τα τεχνικά και οχυρωματικά έργα'', έγινε τη Παρασκευή 12/8 στην έδρα του πρώην Δήμου Αλυζίας τη Κανδήλα.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων σε μία μοναδική συναυλία στον Αστακό.


Αύριο Κυριακή στον Αστακό, στις 09.00 μ.μ., στη περιοχή του Ανεμόμυλου, ο γνωστός τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων θα μας κρατήσει συντροφιά με υπέροχα τραγούδια και ιστορίες αγάπης και έρωτα. Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα βοηθήσει για μια μαγική βραδιά. Να μη λείψει κανείς. 

Είσοδος ελεύθερη.

Πρακτικά αποφάσεων τοπικής κοινότητας Μύτικα.


Στα πλαίσια της διαφάνειας, αλλά και της ενημέρωσης των κατοίκων του Μύτικα, συνεχίζουμε και αναρτούμε τα πρακτικά των αποφάσεων που παίρνονται στα συμβούλια της τοπικής κοινότητας Μύτικα, ώστε οι Μυτικιώτες να λαμβάνουν γνώση του τι συζητήται και τι αποφασίζεται σε αυτά τα συμβούλια.

Καταγγελία αναγνώστη μας.


Καταγγελία μας ήρθε από αναγνώστη μας σχετικά με τις μπάρες που κλείνουν τον πεζόδρομο το βράδυ. Αμάξια στη σειρά παρκάρουν κολλητά στις μπάρες και δυσκολεύουν τους πεζούς να περάσουν και ειδικά αυτοί που έχουν ποδήλατο ή καρότσι για μικρά παιδιά μόνο αν τα πάρουν και τα σηκώσουν στα χέρια μπορούν να περάσουν. Το ίδιο αναγκάστηκε να κάνει και ο αναγνώστης μας με το καροτσάκι του όπως μας καταγγέλει. Για το αληθές της καταγγελίας μας έστειλε και φωτογραφία από το κινητό του.

Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός 12/08/2011
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά μέλη του 
Δημοτικού Συμβουλίου 
(ως Πίνακα Αποδεκτών) 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΑΡΙΘ. 17/2011
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο την (16η) του μήνα Αυγούστου, του έτους 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα) σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Παρουσίαση του βιβλίου ''Αλυζία'' στη Κανδήλα.


Ο Δήμος Ξηρομέρου και η Ένωση Αλυζιών Αιτ/νίας σας προσκαλούν την Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 στις 08:30 μ.μ., στο χώρο του τ. Δημαρχείου Αλυζίας, στη Κανδήλα, στη παρουσίαση του βιβλίου των Ιωάννη Μόσχου και Αναστασίου Πορτελάνου, με τίτλο: ''Αλυζία''. Η περιοχή της Κανδήλας από την προϊστορία έως το τέλος των αρχαίων χρόνων. Τα τεχνικά και οχυρωματικά έργα.

Ανακοίνωση της Τ.Κ. Μύτικα.


Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συνεννόησης με τον επικεφαλής του χορευτικού, που θα παρουσιαστεί σήμερα, αποφασίστηκε να αλλάξει ο τόπος της εκδήλωσης και αντί του προαυλίου του Λυκείου Μύτικα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της κεντρικής πλατείας του Μύτικα και αυτό για την ευκολότερη και όσο το δυνατόν περισσότερη προσέλευση κόσμου.

Ανακοίνωση σχετικά με περιστατικό στο λιμάνι του Καστού.


Προς ενημέρωση των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Καστού Δήμου Λευκάδας, καθώς και των αρμοδίων υπηρεσιών σχετικά με το συμβάν της 29ης Ιουλίου 2011 για την μη ομαλή προσέγγιση του πλοίου της γραμμής ΚΑΣΤΟΥ-ΜΥΤΙΚΑ «ΧΑΝΙΑ Ι» και την επί ώρες ταλαιπωρία των επιβατών σας γνωστοποιούμε ότι:

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη σχετικά με τη Κ.Ε.Δ.


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                                                                                9-8-2011 

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης με θέμα: Κυβέρνηση και Τρόϊκα κλείνουν την ΚΕΔ χωρίς καμιά μελέτη, με στόχο την fast-track εκποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την Τρόϊκα, προχωρά στο κλείσιμο της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΚΕΔ), παρά την σημαντική προσφορά της εταιρείας στη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των Δημοσίων Ακινήτων και στην υλοποίηση σημαντικών Προγραμμάτων Στέγασης του Δημοσίου. Η απόφαση περιλαμβάνεται, στο «Μνημόνιο Συνεννόησης για τις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής» (τέταρτη επικαιροποίηση, 2 Ιουλίου 2011) όπου η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ρητά στην κατάργηση (κλείσιμο) της ΚΕΔ το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2011.

Επίτιμος δημότης Ξηρομέρου ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.


Επίτιμος δημότης του Δήμου Ξηρομέρου ανακηρύχθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011, ο Ακαδημαϊκός καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στον Αστακό.

Το κυκλοφοριακό, ο πεζόδρομος και η ... κινητή αγορά προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης.



Άρθρο – Παρέμβαση του ΠΑΝΟΥ Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. 

Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο δεκαπενθήμερο στο Μύτικα – μεσούσης της θερινής περιόδου – δεν έχει προηγούμενο στα τελευταία τουλάχιστον δέκα (10) χρόνια. Η ολοκληρωτική και παντελής απουσία αστυνόμευσης έχουν καταντήσει τον κεντρικό δρόμο – πεζόδρομο του Μύτικα σε σημείο αναφοράς αυθαίρετης στάθμευσης, πώλησης και εμπορίας παντός είδους προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης (φρούτα, λαχανικά, ψάρια, είδη εξοχής, παιχνίδια κ.ά.), συνθέτοντας το παζλ αυτής της απαράδεκτης και θλιβερής εικόνας. Και βέβαια ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ Δήμος Ξηρομέρου και οι ανύπαρκτες αστυνομικές αρχές και όλοι μας ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ αδυνατούμε ΔΗΘΕΝ να δώσουμε λύση, τη στιγμή κατά την οποία καταλύεται κάθε λογική και νομιμότητα.

Δημόσια γη μπόνους για αγρότες.


Σχέδιο Σκανδαλίδη για τη διάθεση τριών εκατομμυρίων στρεμμάτων σε γεωργούς και κτηνοτρόφους.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Φιντικάκης

Τρία εκατομμύρια στρέμματα αγροτικών εκτάσεων του Δημοσίου που παραμένουν στα αζήτητα εδώ και δεκαετίες πρόκειται να παραχωρηθούν από τον Σεπτέμβριο με ευνοϊκούς όρους σε αγρότες, αρχίζοντας από τους Νομούς Σερρών, Εβρου και Αιτωλοακαρνανίας.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών.


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                                                                                       8-8-2011 

Ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο., Αλέξη Τσίπρα και των βουλευτών Θ. Δρίτσα και Β. Μουλόπουλου προς τον υπουργό Εσωτερικών με θέμα: Εργαλείο φίμωσης των οργάνων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, το νέο προεδρικό διάταγμα για τον τρόπο εκλογής τους.

Λαϊκή βραδιά από την ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλή Αστακού.


Ο Π.Α.Γ.Σ. Ηρακλή Αστακού σας προσκαλεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 και ώρα 11:00 μ.μ, στο Κτήμα Ιόνιο σε μια Λαϊκή βραδιά

Είσοδος 5 ευρώ με μπύρα, δεύτερη μπύρα 3 ευρώ.
Reserve 6974750228-6977248263

Πυγολαμπίδες.


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα σε μια νυχτερινή επιστροφή από τον Αστακό προς το χωριό έπεσα σε μια νυχτερινή παρέλαση πυγολαμπίδων. Σταμάτησα και παρακολούθησα εκστασιασμένος την επίδειξή τους, ποικίλα χρώματα, πολλές αποχρώσεις φωτός, διαφορετικοί ρυθμοί φωτοβολών. Χάθηκαν ξαφνικά όπως εμφανίστηκαν.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα.


Τη Δευτέρα 8/8 το πρωί, θα βρίσκεται στο Μύτικα υπάλληλος της ΑΕΠΙ για την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ευχαριστούμε
Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα

Πρόσκληση Δήμου Ξηρομέρου.


Ο Δήμος Ξηρομέρου σας προσκαλεί το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 και ώρα 08:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, που θα γίνει τιμητική εκδήλωση για την απονομή του χρυσού κλειδιού του Δήμου στο κύριο Γεώργιο Μπαμπινιώτη, Επίτιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τη προσφορά του στα Γράμματα, την Επιστήμη και το Πολιτισμό.

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος αύριο σε κομμάτι του Μύτικα.


Σε επικοινωνία με τη ΔΕΗ ενημερωθήκαμε για προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος για αύριο Σάββατο 6/8 και ώρα 08:00-12:00 π.μ. Η διακοπή θα γίνει στο κομμάτι από το Ξενοδοχείο ''Σίμος'' προς την εκκλησία.

Τρελή θαλαμηγός αναστάτωσε το Μύτικα.


Σήμερα, περίπου στις 10:30 το πρωί, θαλαμηγός μήκους 40 μέτρων περίπου, πέρασε το στενό μεταξύ Μύτικα-Καλάμου, πιθανόν με τα γκάζια στο τέρμα. Το τι έγινε στο πάνω Μύτικα το φαντάζεστε. Πάντα κάθε χρόνο, τέτοια εποχή το ίδιο φαινόμενο, σκαφάτοι, μοδάτοι και χλιδάτοι παραβιάζουν έναν από τους στοιχειώδες κανόνες της ναυσιπλοϊας, δηλαδή κόβουμε ταχύτητα όταν περνάμε από στενά ή κοντά από ακτές με παραθαλάσιους οικισμούς ή παραλίες λουομένων. Ως γνωστό στις παραλίες του πάνω Μύτικα κολυμπούν άνθρωποι, παιδιά μικρά παίζουν στις παραλίες, πελάτες μαγαζιών κάθονται κοντά στη θάλασσα, βάρκες και καϊκια είναι αραγμένα. Το Λιμεναρχείο Λευκάδας ας κάνει τα απαραίτητα πριν θρηνήσουμε κανένα θύμα γιατί τότε θα είναι αργά.

Να υπαχθεί το Κέντρο Υγείας Μύτικα στο Νοσοκομείο Λευκάδας, ζητούν οι κάτοικοι.


Γράφει η Βάσω Βήττα.

Καθησυχαστικός, σχετικά με το Κ.Υ. Μύτικα και τη συνέχιση των εργασιών ανέγερσης του νέου κτιρίου, είναι ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου υπεύθυνος για την δημοτική ενότητα Αλυζίας Σπύρος Λύτρας.

Εκδηλώσεις στη Τ.Κ. Δρυμού.


Ο σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας σε συνεργασία με το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και την Τ.Κ Δρυμού θα συνδιοργανώσουν στις 10 και 11 Αυγούστου διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δρυμό. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

- ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΡΑ 19.00: Αθλητικές Εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν αγώνες ποδηλασίας για αγόρια και κορίτσια καθώς και αγώνες στίβου 100 μέτρων.