Ενημέρωση Αντιδημάρχου για τα σημαντικά θέματα της Δ.Ε. Αλυζίας.


Με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν τελευταία σχετικά με το θέμα της ύδρευσης της Δ.Ε. Αλυζίας και κατά πόσο θα έχουμε επάρκεια νερού στις Τ.Κ. το καλοκαίρι, απευθυνθήκαμε στον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Αλυζίας κ. Σπύρο Λύτρα, για να έχουμε μία απ’ ευθείας ενημέρωση, έτσι ώστε και εμείς με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για το σοβαρό αυτό θέμα.
Ήρθαμε λοιπόν σε προφορική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο ο οποίος μας ανέφερε τα παρακάτω που ακολουθούν σχετικά με την ύδρευση της Δ.Ε. Αλυζίας.
Δεν περιοριστήκαμε όμως μόνο σε αυτό το θέμα, αλλά ζητήσαμε ενημέρωση και για άλλα σημαντικά θέματα της Δ.Ε. Αλυζίας και που αυτά βρίσκονται. Ο Αντιδήμαρχος με προθυμία δέχτηκε να μας απαντήσει και να ενημερώσει τους δημότες για τις ενέργειες του Δήμου για το λιμάνι, σε ποιο σημείο βρίσκεται το Κ.Υ. Μύτικα και γιατί δεν υπάρχει ακόμη έναρξη εργασιών, τι γίνεται με το βιολογικό καθαρισμό.

Για το θέμα της ύδρευσης μας είπε:
Πρόκειται για ένα σημαντικό και πολυσυζητημένο θέμα για το οποίο, πριν ακόμα βρεθώ στη θέση του Αντιδημάρχου, είχα ακούσει πολλές και διαφορετικές απόψεις από πολλούς συνδημότες μας, αλλά και από πρώην και νυν δημοτικούς παράγοντες. Πολλοί ήταν αυτοί που, με την ανάληψη των καθηκόντων μου, με προειδοποίησαν για το φαινόμενο των συχνών διακοπών του νερού σε όλες τις τοπικές κοινότητες, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Έτσι, από την πρώτη στιγμή, μαζί με τους Προέδρους και τους τοπικούς συμβούλους, ασχοληθήκαμε με το θέμα και παρά τις δυσχέρειες σε προσωπικό και τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που βιώνει όλη η χώρα και κατ’ επέκταση ο Δήμος Ξηρομέρου, καταφέραμε κάποια πράγματα. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω τα εξής:
  • Παραλάβαμε σε λειτουργία 3 γεωτρήσεις και σήμερα λειτουργούν 4.
  • Πέραν των συνηθισμένων εκτάκτων βλαβών στα αντλιοστάσια και τους αγωγούς, που κάθε δημοτική αρχή καλείται να αντιμετωπίσει, αποκαταστήσαμε τέσσερις μεγάλες ζημιές σε κεντρικά δίκτυα που χρόνιζαν και είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες νερού. Αντικαταστήσαμε μεγάλα τμήματα αγωγών μήκους μέχρι και 120 μέτρων.
  • Μέσα από ελέγχους που έγιναν εντοπίσαμε προβλήματα και έγιναν παρεμβάσεις με στόχο την εξοικονόμηση νερού. 
Με όλα αυτά, αλλά και τη συνεχή επαγρύπνηση των Προέδρων και τη συμπαράσταση του συναδέλφου δημοτικού συμβούλου κ. Ταμπάκη Ηλία, ο οποίος πέραν του χρόνου που διαθέτει, μας προσφέρει τις επαγγελματικές του γνώσεις και αναπληρώνει σε μεγάλο βαθμό το κενό, που λόγω «Καλλικράτη» δημιουργήθηκε σε τεχνικό προσωπικό, καταφέραμε να μην έχουμε διακοπές στο Μύτικα και στην Κανδήλα, πέραν των ελάχιστων ολιγόωρων που απαιτήθηκαν για έκτακτες επισκευές.


Οι διακοπές που υπήρξαν και δυστυχώς συνεχίζουν να παρατηρούνται στο Αρχοντοχώρι, οφείλονται στις συχνές βλάβες λόγω της έκτασης και της παλαιότητας του δικτύου και όχι στην επάρκεια ή μη του νερού. Αρκεί να σας πω ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο χρειάστηκε να αντικαταστήσουμε δυο μοτέρ που κάηκαν, να επισκευάσουμε όλους σχεδόν τους ηλεκτρικούς πίνακες των αντλιοστασίων και να σκάψουμε για επισκευές στον αγωγό πάνω από 15 φορές.
Στο Βάρνακα αντιμετωπίσαμε προβλήματα στο αντλιοστάσιο (αντικατάσταση μοτέρ και επισκευές στον ηλεκτρικό πίνακα), διαπιστώσαμε όμως ότι η γεώτρηση δεν επαρκεί σε αυξημένη ζήτηση νερού. Παράλληλα με τα παραπάνω βρισκόμαστε και στη διαδικασία υλοποίησης ενός σχεδιασμού για εκμετάλλευση και άλλων πηγών νερού αλλά και γεωτρήσεων που υπάρχουν και δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω προβλημάτων νομικής, κυρίως, φύσης. Έχουμε δυο υδρομαστεύσεις στον Παλαιό Βάρνακα που με κάποιο κόστος το οποίο ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να αναλάβουμε εντός του 2012, θα το φέρουμε στις δεξαμενές του Βάρνακα.
Επίσης, βρισκόμαστε στη διαδικασία νομιμοποίησης και στη συνέχεια ηλεκτροδότησης, μιας γεώτρησης στη θέση «Κόφτρες» στο Βάρνακα. Έτσι θα ενισχύσουμε τη δυνατότητα ύδρευσης στο Βάρνακα και θα έχουμε τη δυνατότητα μιας εναλλακτικής και συμπληρωματικής υδροδότησης του Αρχοντοχωρίου, αλλά και άλλων χωριών, με μικρό κόστος.
Για το Αρχοντοχώρι ειδικά, εξετάζουμε τη δυνατότητα διάνοιξης νέας γεώτρησης σε περιοχές κοντά στο χωριό, που θα μας δώσει ποιοτικότερο και φτηνότερο νερό. 
Έρχομαι τώρα στο θέμα των επίμαχων γεωτρήσεων στην Άνω Κανδήλα. Λέγονται πολλά και διατυπώνονται διαφορετικές μεταξύ τους απόψεις για τις δυνατότητές τους και τα αίτια που αυτές σήμερα δεν λειτουργούν. Αυτό που εγώ θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες είναι ότι με την υπάρχουσα σήμερα κατάσταση δεν μπορεί να λειτουργήσουν νόμιμα. Βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή για τη διάνοιξη δυο νέων γεωτρήσεων στην περιοχή με βάση περιβαλλοντικές μελέτες και εξασφάλιση άδειας από τις αρμόδιες γι αυτό υπηρεσίες. Εμείς έχουμε κάνει τα απαραίτητα διαβήματα και υποβάλαμε πρόταση στη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που είναι η αρμόδια αρχή, για έγκριση λειτουργίας τους με νόμιμο τρόπο και λαμβάνοντας υπόψη τις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής για τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στο περιβάλλον και στη ζωή τους γενικότερα. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιλυθεί και αυτό το πρόβλημα. 
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε δια μαγείας, ούτε με τρόπους που εξυπηρετούν τις ανάγκες καθενός μας χωριστά. Απαιτούν εντοπισμό, κοστολόγηση, προγραμματισμό με βάση της δυνατές πηγές χρηματοδότησης και συναίνεση για την υλοποίησή τους από όλους, στη βάση του κοινού συμφέροντος και όχι των όποιων εφήμερων επιδιώξεων σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό επιβάλει συμμετοχή όλων με ήρεμο διάλογο και καλόπιστη κριτική από όλους προς την εκάστοτε εκλεγμένη δημοτική αρχή και όχι προσωπικές επιθέσεις με σκοπό την απόσειση και τη μετάθεση των ευθυνών σε άλλους. 

Για το λιμάνι ανέφερε τα εξής:
Γνωρίζουμε όλοι ότι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν ανατρέπονται. Έγινε ανάλογη προσπάθεια από την προηγούμενη δημοτική αρχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Εμείς, μετά από επιτόπια ενημέρωση της Κτηματικής Υπηρεσίας και εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης της απευθυνθήκαμε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών και ζητήσαμε την έγκρισή της για την εκπόνηση μελέτης ολοκλήρωσης της δυτικής λιμνολεκάνης με προσθαφερούμενα υλικά, προκειμένου να απαλειφθούν οι κίνδυνοι που αυτό εγκυμονεί σε ζωές και περιουσίες και να βελτιωθεί το περιβάλλον. Περιμένουμε την απάντηση και αναλόγως θα προχωρήσουμε. Προσπαθούμε να ενεργούμε πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα όπως αυτό του λιμανιού και των γεωτρήσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση έχουμε επεξεργαστεί διάφορες λύσεις και θα ενεργήσουμε αναλόγως. Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι απαράδεκτη και πρέπει να δοθεί μια λύση. 


Σε ότι αφορά στη λειτουργία της ανατολικής λιμνολεκάνης, καταβλήθηκε μια προσπάθεια τη χρονιά που πέρασε, με σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου των αυθαιρεσιών, των κλοπών και της ασυδοσίας που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια και καθιστούσε το λιμάνι πόλο δυσφήμισης του τόπου μας, αντί να συμβαίνει το αντίθετο. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έγινε χωροθέτηση των θέσεων αγκυροβολίας, που εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θεσπίστηκε ένα συμβολικό τέλος για την αμοιβή δυο ατόμων, που ανέλαβαν την εφαρμογή της παραπάνω χωροθέτησης, την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών των σκαφών και την εν γένει ευταξία στο χώρο του λιμανιού. Γνωρίζω τα αρνητικά σχόλια που έγιναν από ανώνυμους στο ιστολόγιο σας σε ότι αφορά στη χωροθέτηση, αλλά και στο τέλος αγκυροβολίας. Σημασία όμως έχει αν βελτιώθηκε η εικόνα μας στα μάτια των επισκεπτών μας, αλλά και στα δικά μας. Δίκαια ή άδικα δεν το σχολιάζω και δεν στέκομαι στα τελευταία. Κρατάω τα πρώτα ώστε μαζί με τα επώνυμα των οποίων έγινα αποδέκτης και ήταν θετικά στη συντριπτική τους πλειοψηφία οφείλω να ομολογήσω, να μπορέσουμε φέτος το καλοκαίρι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Εδώ θέλω να τονίσω ότι προσδοκούμε πως θα κάνουμε περισσότερα, δεδομένου ότι πρόσφατα στη θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αιτ/νίας εκλέχθηκε, όπως γνωρίζετε, ο συμπατριώτης μας κ. Παπαδόπουλος Πάνος και θα έχουμε τη συμπαράστασή του στην προσπάθειά μας αυτή. 

Στο θέμα του βιολογικού καθαρισμού μας είπε: 
Θα σας κουράσω ίσως με το ιστορικό της υπόθεσης, αλλά θωρώ χρήσιμο να αναφερθώ σε αυτό όσο πιο σύντομα μπορώ. 
Η υπόθεση ξεκινάει από το 2009 οπότε, από τον πρώην Δήμο Αλυζίας, έγινε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση μελέτης «Αποχέτευση Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Δ. Κανδήλας, Μύτικα και Βάρνακα Δήμου Αλυζίας», προεκτιμώμενης αμοιβής 225.022 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. Στις 30-11-2009 η Επιτροπή Διαγωνισμού (ΕΔ) σε συνεδρίασή της κατέταξε πρώτη την τεχνική πρόταση της σύμπραξης γραφείων «Βασίλειος Μαλιώκας & Συνεργάτες Ε.Π.Ε.». Κατά της απόφασης ασκήθηκαν αιτήσεις ακυρώσεως και ασφαλιστικών μέτρων από την εταιρεία «ΣΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε.», που συμμετείχε στον υπόψη διαγωνισμό και η πρότασή της κατατάχθηκε δεύτερη. Αυτές απορρίφθηκαν, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ανάθεση της μελέτης στη σύμπραξη «Βασίλειος Μαλιώκας & Συνεργάτες Ε.Π.Ε.», με την υπ’αριθ. 119/2.11.2010 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής. 


Και πάλι από την εταιρεία «ΣΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε.» υποβλήθηκε ένσταση κατά της ανωτέρω απόφασης για παρατυπίες της ΕΔ, η οποία όμως απορρίφθηκε με την υπ’ αριθ. 74/24.9.2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Αλυζίας. Στη συνέχεια, η εταιρεία προσέφυγε κατά των 119/2.11.2010 και 74/24.9.2010 αποφάσεων της ΔΕ και ΔΣ του πρώην Δήμου Αλυζίας, προς το Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο οποίος όμως την απέρριψε ως εκπρόθεσμη στις 26-11-2010. 
Η «ΣΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε.» όμως δεν σταμάτησε εδώ. Στις 15-11-2010 προσέφυγε στο ΣτΕ με αίτηση αναστολής κατά του Δήμου Αλυζίας για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με την ισχύ της υπ’ αρίθ. 119/2.11.2010 απόφασης της ΔΕ Αλυζίας και στις 3-12-2010 προς την προβλεπόμενη από το άρθρο 152 Ν.3463/06 (Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων) για τον έλεγχο της νομιμότητας της απόφασης του Γ.Γ. της Π.Δ.Ε. 
Αυτή ήταν η κατάσταση όσον αφορά στον βιολογικό όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή. Στη συνέχεια: 

α) Στις 28-3-2011 μας κοινοποιήθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών η αίτηση της «ΣΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε.» στο ΣτΕ με ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης την 15-4-2011. 
β) Στις 31-3-2011 μας κοινοποιήθηκε η απόφαση της προαναφερθείσας επιτροπής του άρθρου 152 Ν.3463/06, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή της «ΣΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε.» κατά της απόφασης του Γ.Γ. της Π.Δ.Ε., παρείχε όμως το δικαίωμα της άσκησης προσφυγής στα αρμόδια δικαστήρια, το οποίο και ο Δήμος Ξηρομέρου άσκησε με τη σύμφωνη γνώμη του νομικού του συμβούλου. 

Τον Μάιο του 2011 συγκεντρώθηκαν και υποβλήθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την ένταξη του έργου στο ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) και την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του. Μεταξύ αυτών όμως απαιτείται και βεβαίωση της αναθέτουσας αρχής ότι δεν υφίστανται εκκρεμότητες από ενστάσεις, προσφυγές, ασφαλιστικά ή άλλα ένδικα μέσα κατά του διαγωνισμού και των αποφάσεων που τον αφορούν. 
Πρόσφατα (9-12-2011) εκδόθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, εξακολουθεί όμως η εκκρεμότητα της έφεσης κατά της απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 152 Ν.3463/06. Σε αυτή πλέον έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειές μας και ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρξει θετική εξέλιξη, ώστε στη συνέχεια να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου. 
Σας κούρασα με τις αναφορές σε νομικές αποφάσεις κλπ, θα έπρεπε όμως να γίνει κατανοητό ότι η υπόθεση της χρηματοδότησης του έργου θα είχε κλείσει εδώ και πολύ καιρό αν δεν είχαν υπάρξει κάποιες παρατυπίες στη διαδικασία της προκήρυξης και στη συνέχεια ανάθεσης της μελέτης του έργου, οι οποίες μας ταλαιπωρούν ακόμα και λίγο έως πολύ θέτουν σε κίνδυνο την εκτέλεσή του. 

Για το Κέντρο Υγείας Μύτικα μας ενημέρωσε ότι: 
Η κατασκευή του κτηρίου συνεχίζεται και δεν ευσταθούν τα διάφορα φανταστικά σενάρια που φτάνουν και στα δικά μου αυτιά, περί δήθεν ακύρωσης του έργου λόγω κακοτεχνιών ή ακαταλληλότητας του κτηρίου, κλπ. Στη σύμβαση με τον εργολάβο προβλέπεται διακοπή εργασιών μετά την εκτέλεση συγκεκριμένου τμήματος του έργου μέχρι να εγκριθεί και του καταβληθεί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί σε αυτές. Από τις 25-7-2011 διακόπηκαν οι εργασίες λόγω μη πληρωμής του 2ου λογαριασμού ποσού 47.070,56 ευρώ, ο οποίος πληρώθηκε πρόσφατα και μέχρι τις 13-2-2012 θα αρχίσουν οι εργασίες εκ νέου.


Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ του Υπουργείου Υγείας και όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, στην παρούσα οικονομική συγκυρία είναι λογικό να υπάρχουν καθυστερήσεις στην εκταμίευση χρημάτων. Σημασία όμως έχει ότι το έργο συνεχίζεται και δεν πρέπει να δίνεται βάση σε ανεύθυνα και ύποπτης προέλευσης σενάρια.

Αυτή ήταν η ενημέρωση που μας έγινε από τον Αντιδήμαρχο και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε πολύ για το χρόνο που μας αφιέρωσε. Η άποψη μας είναι, την καταθέσαμε και στον ίδιο, ότι πρέπει να υπάρχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενημέρωση πάνω στα σημαντικά θέματα του Δήμου, κάτι το οποίο τον βρήκε σύμφωνο.
Οι σωστά ενημερωμένοι δημότες είναι το ζητούμενο, πρέπει κάθε δημότης να ξέρει τι γίνεται στο Δήμο, να έχει σωστή και ξεκάθαρη εικόνα, να έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεση του και πλέον έχει δικαίωμα να κρίνει και να επικρίνει ενίοτε και σκληρά τους έχοντες την διαχείριση του Δήμου. Κατά τη γνώμη τη δική μας μάλιστα και επώνυμα και ανώνυμα, αλλά πάντα μέσα σε πλαίσια κοσμιότητας και ευπρέπειας.

9 σχόλια:

  1. Το θέμα του νερού πρέπει να προσεχθεί πολύ και να δοθεί προτεραιότητα. Πρέπει να επενδύσει ο Δήμος σε καινούριο μηχανολογικό εξοπλισμό και οπωσδήποτε να προσληφθεί υδραυλικός που να είναι υπεύθυνος. Επίσης να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για νέες γεωτρήσεις, σύνδεση υφιστάμενων υδρομαστεύσεων Βάρνακα στο δίκτυο ώστε να μην πηγαίνουν στη θάλασσα, νομιμοποίηση υφιστάμενων γεωτρήσεων. Μην αφήσετε αυτό το θέμα στη τύχη του και επενδύστε εκεί τα χρήματα που χρειάζονται ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα. Το ξέρουμε ότι εκεί τα χρήματα δεν φαίνονται, όπως π.χ. φαίνονται σε ένα έργο βιτρίνας, αλλά η σημαντικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη. Το νερό είναι αγαθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φαινετε οτι ο Αντιδημαρχος θελει και δινει μαχη να λυσει προβληματα μακαρι να τα καταφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουμε καταντησει το να εχουμε νερο να πινουμε να το θεορουμε οτι μας κανουν χαρι και μεγαλο κατορθωμα.
    Τα ιδια οι προηγουμενοι τα ιδια τωρα αλλα και οι επομενοι.
    Σε προηγουμενη αναρτηση το τοπικο ΔΗΜ συμβουλιο συζητησε και αποφασησε για 35 θεματα. Συζητησαν για ολα τα θεματα του χωριου τα τελευταια 70 χρονια.
    Ο χορος των Αλυζιων ερχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από το στυλ της ενημέρωσης φαίνεται ότι ο άνθρωπος ξέρει τι του γίνεται. Μπράβο του και μακάρι να τον έχουμε για πολύ καιρό ακόμα αφού όλοι τον βλέπουμε καθημερινά να τρέχει. Τώρα λογικό είναι και κάποιοι για τους δικούς τους λόγους να κάνουν πως δεν βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ BLOGER (ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ) ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ, ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ. ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κ. αντιδήμαρχος στο πρώτο θέμα σχετικά με την ύδρευση,σας είπε μεταξύ των άλλων, ότι καταφέρανε να μη υπάρχουν διακοπές νερού εκτός ελαχίστων και ολιγόωρων για επισκευαστικούς λόγους.Ας μας επιτραπεί να διαφωνήσουμε και για το ελάχιστο και για το ολιγόωρο καθώς και για το επισκευαστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε 03:25 αναρωτιέμαι αν πρέπει να σε πιστέψω. Πως είναι δυνατόν να κρατάς την ανωνυμία σου και να μιλάς σαν να είστε πολλοί που διαφωνείτε και μάλιστα σε όλα! Και για το ελάχιστο και για το ολιγόωρο και για το επισκευαστικό. Εγώ πάντως από ιδία αντίληψη συμφωνώ με τον αντιδήμαρχο για τα δυο πρώτα τουλάχιστον. Για το τρίτο, το επισκευαστικό δηλαδή, αν εσύ ξέρεις ότι οι ολιγόωρες διακοπές έγιναν για άλλο λόγο (άραγε από βίτσιο;) πες το και σε μας να το μάθουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτελους να μαθουμε και εμεις οι απλοι δημοτες τι γινεται. θα θελαμε συχνοτερη ενημερωση απο τη δημοτικη αρχη αλλα και απο τους προεδρους των Τ.Κ.,
    παραδειγμα για την κανδηλα απο την οποια καταγομαι διαβαζω ελαχιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.