Ψήφισμα Συλλόγων και λαϊκής συνέλευσης κατοίκων Μύτικα Αιτ/νίας.


Ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ο Αλιευτικός Σύλλογος Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα, την αγανάκτηση, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς όλων των κατοίκων του Μύτικα, πήραν την πρωτοβουλία και συνήλθαν σε συνέλευση των μελών τους στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα σήμερα, 15/02/2012 και ώρα 03:00 μ.μ, με θέμα συζήτησης:

«ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ, ΚΛΟΠΩΝ
ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ». 

Στη συνέλευση πήραν μέρος και κάτοικοι του Μύτικα. Ύστερα από διαλογική και σε τεταμένη και οργισμένη ατμόσφαιρα η συνέλευση:

αποφασίζει ομόφωνα

1. Διαμαρτύρεται έντονα για την παντελή αστυνόμευση του Μύτικα και της εν γένει περιοχής, παρόλο που η Πολιτεία έχει μισθωμένο κτήριο στο Μύτικα, στο οποίο δεν υπηρετεί κανένας αστυνομικός, φαινόμενο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
2. Εκφράζει την οργή και αγανάκτηση κατά των διαρρηκτών και κλεπτών. 
3. Εκφράζει την οργή κατά της Πολιτείας διότι η περιοχή μας, μηδ' εξαιρουμένων και των απέναντι δύο (2) νησιών μας Κάλαμο και Καστό, που αστυνομικά ανήκουν στο Μύτικα, δεν ελέγχει τη νομιμότητα των αλλοδαπών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι λαθρομετανάστες και οι οποίοι κατά κλύζουν την περιοχή μας, η οποία αποτελεί στην κυριολεξία ένα πέρασμα, τόσο δια ξηράς, όσο και δια θαλάσσης και το οποίο είναι εντελώς αφύλακτο, αφού ούτε Αστυνομική Αρχή διαθέτει, ούτε Λιμενικό Σταθμό. Είναι ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ, με όλη τη σημασία της λέξης. 
4. Διαμαρτύρεται έντονα προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, διότι κωφεύει συνεχώς και αδιαλείπτως στις συνεχείς διαμαρτυρίες, τόσο των διαφόρων φορέων της περιοχής, όσο και των κατοίκων, για την πλήρωση του Αστυνομικού Σταθμού Μύτικα με αστυνομικούς. 
5. Προειδοποιεί να κλείσει τον παραλιακό δρόμο, που οδηγεί από το Αντίρριο προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αντιστρόφως. 
6. Το παρόν να αποσταλεί: α) στους Βουλευτές Αιτωλ/νίας, β) να δημοσιευτεί στον Τοπικό Τύπο, γ) να κοινοποιηθεί στους τοπικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, δ) Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και ε) Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας. 

Το παρόν συντάχτηκε στις 15/02/2012 και υπογράφεται, όπως ακολουθεί: 

Η Πρόεδρος                                                      Ο Πρόεδρος 

του Συλλόγου Γυναικών                               του Συλλόγου Επαγγελματιών 

ΤΑΜΠΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ                                       ΦΑΡΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 



Ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου 

ΠΑΒΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

6 σχόλια:

  1. Με μεγαλη αξια η συνελευση των συλλογων.
    Ομως προσοχη μη βαλωμε απλους πολιτες σε περιπολιες και τυχων συγκρουση με ληστες και διαρηκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλα δε μας ειπατε τι αποφαση πηρατε.Αυτα ολα ειναι στοιχεια για ημεριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοιχεία για μαρίδα μπορεί να είναι, για ημερίδα ούτε με σφαίρες. Αυτό είναι ένα ψήφισμα φίλε ή φίλη. Και εκτός από αγανάκτηση εκφράζει και μια προειδοποίηση. Που μεταφράζεται σε απόφαση και κινητοποίηση την στιγμή που θα το αποφασίσουν οι γυναίκες, γιατί όλοι οι άλλοι είναι διακοσμητικοί (χωρίς συμπάθειο, που λέμε και στο χωριό), μηδενός εξαιρουμένου και του εαυτού μου συμπεριλαμβανομένου. Οι γυναίκες του χωριού μας δεν ξεχνάνε. Δεν πάνε στο παρακάτω θέμα βάζοντας στο αρχείο το προηγούμενο. Κλαίω από τώρα για τα παιδιά έστω ενός από τούς κλέφτες τη στιγμή που θα τον πιάσουν στα χέρια τους. Και γελάω από τώρα με τις σκηνές που θα εκτυλιχθούν αν αποφασίσει έστω ένας βουλευτής ή ακόμα και ο Δήμαρχος (αλήθεια που χάθηκε αυτή η ψυχή, η κυρία αντιδήμαρχος, ο επί των πάντων κύριος Λιβάνης αλήθεια που έχει εξαφανιστεί?) να πατήσουν το πόδι τους στο Μύτικα. Θέλω τραπέζι γωνία σε καφενείο και βαρύ γλυκό για να το απολαύσω. Ειδικά με τούς βουλευτές βλέπω να γίνεται πανηγύρι. Αν καταφέρουν να φύγουν με το παντελόνι ή με κανένα κομπινεζόν, τυχεροί θα είναι.

      Διαγραφή
  3. Με τα ψηφισματα φιλε μου οι κλεφτες δε φευγουν και η εγκληματικοτητα δε αντιμετωπιζεται.Εδω χρειαζονται δραστικα μετρα.Οι γυναικες σας αφου λετε οτι ειναι τοσο δραστικες γιατι δεν εκαναν κατι μεχρι τωρα; Επρεπε να εχουν την αποφαση του ψηφισματος;Ας σοβαρευτουμε λιγο και σαυτα που λεμε και σαυτα που γραφουμε.Υποθετω οτι το κειμενο σας μονο με χιουμοριστικη διαθεση μπορω να το εκλαβω και λογω περιοδου των αποκρεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προαναφερόμενοι ανώνυμοι,τα κείμενα σας σίγουρα είναι ...χιουμοροστικά! Απαιτείται σοβαρότητα για ένα τέτοιο θέμα.Υπάρχει εξέλιξη στις περαιτέρω κινήσεις ...Υπάρχουν και άλλοι, εκτός των Γυναικών,που δραστηροποιούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε μου οσον αφορα την ανωνυμια ολοι γραφετε ετσι.Δεν εχω κανενα προβλημα να σας πω ποιος ειμαι και την ιδιοτητα μου.Το δικο μου κειμενο καθε αλλο παρα χιουμοριστικο μαλλον ειρωνικο θα τολεγα για τις ενεργειες σας.Το θεμα βεβαιως ειναι πολυ σοβαρο μαλλον εσεις δε το βλεπετε ετσι.Τα πεπραγμενα αυτο αποδεικνυουν.Σας μιλα καποιος που ηρθε στο χωριο σας και επενδυσε φτειαχνοντας ενα σπιτι καποιων εκατομμυριων και του το κατακλεψανε δυο φορες μεχρι και τη μηχανη της βαρκας του πηρανε τη τελευταια φορα και δε βρηκε το δικιο του πουθενα απευθυνομενος στους ιθυνοντες παρα μονο κοροιδια της ταξης ελα μωρε οπως ολοι και συ.Πες σε ολους λοιπον που δραστηριοποιουνται να κανουν κατι πιο δραστικο και αποτελεσματικο ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.