Με την πρώτη υποψηφιότητα για το Δήμο Ξηρομέρου να έχει ήδη ανακοινωθεί, ερρίφθη ο κύβος των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.


Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η πρώτη υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου Ξηρομέρου από τον Αστακιώτη επιχειρηματία Κώστα Γαλάνη. Οι δημοτικές εκλογές αρχίζουν να πλησιάζουν και οι πρώτες ζυμώσεις, οι πρώτες συζητήσεις και βολιδοσκοπήσεις έχουν ήδη αρχίσει. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να σας παρουσιάσουμε τι πιάνουν οι κεραίες μας, τι ακούγεται και τι συζητιέται για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και για τους εν δυνάμει υποψηφίους για το Δήμο Ξηρομέρου. Εξ αρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά που θα γράψουμε είναι σε επίπεδο φημολογίας και συζητήσεων και η μόνη υπαρκτή υποψηφιότητα μέχρι τώρα είναι του κ. Κώστα Γαλάνη, που παρεμπιπτόντως του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Από την παράταξη του νυν Δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά οι πληροφορίες μας δεν ξεκαθαρίζουν αν θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος ο κ. Σαμαράς ή θα βγει μπροστά η κα Κωνσταντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά να διεκδικήσει το Δήμο όπως ψιθυρίζεται. Επίσης από αυτή τη πλευρά παίζει δυνατά και το όνομα του δικηγόρου από τον Αστακό κ. Αλέξανδρου Φραίμη. Όλα τα ενδεχόμενα εδώ φαντάζουν ανοικτά. Επίσης υπάρχουν πολλοί από την παράταξη της συμπολίτευσης με φιλοδοξίες που δεν ξέρουμε τι θα πράξουν στη μία ή στην άλλη περίπτωση.
Από την νυν αξιωματική αντιπολίτευση μαθαίνουμε ότι ο κ. Γιάννης Λύτρας επιθυμεί να διεκδικήσει και πάλι το Δήμο. Ποντάρει στην φθορά που έχει υποστεί ο Δήμαρχος κ. Πυθαγόρας Σαμαράς, πιστεύει ότι έχει αποτύχει να παράγει έργο και σε αυτή τη περίπτωση εκτιμά ότι έχει αυξημένες πιθανότητες να διεκδικήσει με επιτυχία το Δήμο.
Από την νυν αξιωματική αντιπολίτευση, όπως μαθαίνουμε, επιθυμία για να διεκδικήσει το Δήμο έχει και ο επί δύο τετραετίες πρώην Δήμαρχος Αλυζίας κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης. Την ίδια επιθυμία είχε και στις προηγούμενες εκλογές, αλλά τελικά παραμέρισε για να βγει μπροστά ο κ. Γιάννης Λύτρας. Στις επερχόμενες εκλογές τι θα πράξει είναι άγνωστο, οι πληροφορίες μας λένε όμως ότι η επιθυμία υπάρχει και οι κινήσεις γίνονται.
Επίσης μία εν δυνάμει υποψηφιότητα, που κατά την γνώμη μας θα παίξει πολύ δυνατά και που μπορεί να εκφράσει το χώρο της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αυτή του πρώην Δημάρχου Αστακού κ. Παναγιώτη Στάικου. Ο γιατρός κ. Στάικος, όπως θυμόμαστε και στις προηγούμενες εκλογές επεδίωξε να είναι υποψήφιος και ουσιαστικά αποσύρθηκε τελευταία στιγμή. Νομίζουμε ότι είναι πολύ πεισματάρης για να κάνει πάλι πίσω και θα προσπαθήσει αυτή τη φορά να δώσει το παρών στη μάχη για το Δημαρχιακό θώκο.
Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου είναι η παράταξη που κατέβηκε και στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές και σίγουρα θα συμμετέχει και στις επερχόμενες. Παρεμβαίνει στα κοινά του Δήμου τελευταία με σχετικές ανακοινώσεις και παρουσιάζει μία κινητικότητα στα τοπικά θέματα. Για τον επικεφαλής της παράταξης που θα διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου έχουμε πολύ επισφαλείς πληροφορίες, αλλά θα πάρουμε το ρίσκο και με κάθε επιφύλαξη θα αναφέρουμε δύο ονόματα που μας έχουν ψιθυρίσει. Το ένα είναι του Αστακιώτη κ. Δημήτριου Στρατούλη, Βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και το άλλο του Μυτικιώτη κ. Πάνου Παπαδόπουλου, πρώην κοινοτάρχη του Μύτικα και νυν Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αιτ/νίας.
Ένας άλλος συνδυασμός που σίγουρα θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές, είναι ο στηριζόμενος από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Σε όλους τους Δήμους το ΚΚΕ κατεβάζει συνδυασμούς και το ίδιο θα πράξει και στο Δήμο μας. Πιθανότητα επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι και πάλι ο μαχητικός κ. Γεράσιμος Βότσης, σε συνεννόηση με το κόμμα το οποίο τελεί υπό νέα ηγεσία και επιθυμεί να καταγράψει άνοδο στις δημοτικές εκλογές.
Συνδυασμό αναμένεται να κατεβάσει και η Χρυσή Αυγή, με άγνωστο μέχρι στιγμής επικεφαλής. Ακούγεται ότι πιθανόν να υποστηριχτεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος από τις Φυτείες κ. Αναστάσιος Κατσιπάνος ο οποίος επιθυμεί να είναι υποψήφιος και κάνει ανάλογες κινήσεις το τελευταίο διάστημα, αλλά το πιθανότερο είναι η Χρυσή Αυγή να κατέβει με δικό της καθαρά υποψήφιο. Μην ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή στο Δήμο Ξηρομέρου έχει αυξημένη δύναμη και στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου έλαβε ποσοστό 9,14%. Επίσης από τη Μπαμπίνη Ξηρομέρου κατάγεται ο Βουλευτής κ. Κώστας Μπαρμπαρούσης.
Επίσης ένα σενάριο που διακινήθηκε παλαιότερα και ήθελε, τον πρώην Δήμαρχο Αγρινίου και πρώην Νομάρχη Αιτ/νίας, κ. Ευθύμιο Σώκο να διεκδικεί το Δήμο Ξηρομέρου, εκτιμούμε ότι έχει ελάχιστες ως μηδαμινές πιθανότητες να ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

18 σχόλια:

  1. Άρωμα γυναίκας την επόμενη τετραετία στο Δήμο Ξηρομέρου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΡΙΒΙΟ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι νωρισ ακομη. μεγαλο ρολο θα παιξει και η στλεχωση των ψηφοδελτιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το καλοκαιρι θα πανε τα κερασματα και τα τραπεζωματα συννεφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο πολύ σίγουρες πηγες, πρόσωπο κοντά στο νυν δήμαρχο, λένε οτι ετοιμάζει(*σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις) ενα δικό του άτομο και έμπιστό του. ΝΕΟΣ, ΩΡΑΙΟΣ, ΔΥΝΑΤΟΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ,ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ) ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΥΜΕΝΑΚΗΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πληροφορίες που στέλνουν αναγνώστες μας για κάποια νέα ονόματα που έχουν πιθανότητα να είναι υποψήφιοι τα αναρτούμε χωρίς να ξέρουμε αν πράγματι υπάρχει βάση. Οι δικές μας πληροφορίες είναι αυτές που βρίσκονται στην κύρια ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μία επισήμανση στο κείμενο του διαχειριστή: ¨αλλά τελικά παραμέρησε για να βγεί μπροστά ο κ. Γιάννης Λύτρας¨, ο λόγος για τον πρώην της Αλυζίας, αλήθεια το πιστεύει κανένας αυτό; όχι βέβαια, γιατί στην πολιτική οι πολιτικοί δεν ξέρουν να υποχωρούν. Όλα έχουν κάποιο σκοπό και η συγκεκριμένη κίνηση έχει το δικό της τον οποίο θα δούμε μετά το καλοκαίρι.

    Σχετικά με τα ονόματα που ακούγονται, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Οι ζυμώσεις θα γίνονται μέχρι την τελευταία νύχτα (μάλλον τα ξημερώματα) πριν κλείσουν οι συνδυασμοί.

    Τραπεζώματα, κεράσματα και ΧΡΗΜΑ - όλα πλούσια, άλλωστε λεφτά υπάρχουν........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε 3:30 το Ρίβιο ίσως να το ξέρει γιατί περνάει για Αγρίνιο, κατί άλλα χωριά όμως τα ξέρει; την Παναγούλα - ας πούμε -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιός είναι ο κ.Γαλάνης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε 1.15 ειναι αυτος που θα σαρωσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αμα δεν ασχοληθουν ανθρωποι αφθαρτοι, επιτυχημενοι στο τομεα τους, με δουλεια και ενσημα που λεμε και προπαντως που δεν εχουν διαχειριστει μεχρι τωρα δημοσιο χρημα ο τοπος δεν παει μπροστα.
    καθε φορα οι ιδιοι και οι ιδιοι και μαλιστα καποιοι εχουν δωσει και τα διαπιστευτηρια τους στο παρελθον και ξερουμε και ξερουν τα εργα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ.ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΆ ΟΙ "ΚΑΛΟΙ - ΑΦΘΑΡΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ" ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

      Διαγραφή
  12. Toν ξενοδοχο τον ρωτησαν φιλε bloger

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΞΕΝΟΔΌΧΟΣ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟΝ Ο ΛΑΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΜΕ . ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ . ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΜΑΣΑ ΜΠΟΥΚΑ...ΤΡΕΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ...ΦΟΒΑΜΑΙ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ.

      Διαγραφή
  13. κουιζ. ποιος ειναι ο ξενοδοχος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολλοί απ' αυτούς είναι "λαγοί" και δουλεύουν για άλλους.
    Κάποιοι δεν μπορούν να βγούν Δημοτικοί Σύμβουλοι από μόνοι τους και δημιουργούν ομάδα για να εκλεγούν και να διαπραγματευτούν με ποιον υποψήφιο θα πάνε.
    Υπάρχουν βέβαια και σοβαροί που προσπαθούν, αλλά από μόνοι τους δεν φτάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΔΟΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ??? ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η πιθανότητα υποψηφιότητας του κ. Φραίμη είναι υπαρκτή και ανεξάρτητη από το τι θα πράξει ο οποιοσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.