Μαδάμε την μαργαρίτα για το αν θα κλείσει ή όχι και πότε ο κεντρικός δρόμος του Μύτικα.


Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, ήδη έχουμε 19 Ιουνίου και ο κεντρικός δρόμος του Μύτικα, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει πεζοδρομηθεί, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να κλείνει και πραγματικά δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το πότε θα γίνει αυτό.
Η περυσινή σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε λόγο για κλείσιμο όλη την διάρκεια της ημέρας με πρόνοια για την τροφοδοσία των καταστημάτων. Όλοι βέβαια θυμόμαστε ότι πέρυσι το μέτρο του κλεισίματος απέτυχε παταγωδώς (δείτε εδώ) και ελπίζουμε η περυσινή εμπειρία να γίνει μάθημα στους ιθύνοντες του Δήμου και φέτος να μην έχουμε μία από τα ίδια.
Η άποψη μας είναι ότι ο Δήμος πρέπει να βάλει λίγο το χέρι στην τσέπη και να επανέλθουν δυστυχώς οι μπάρες, γιατί αποδείχτηκε στην πράξη πέρυσι ότι τα πλαστικά φράγματα δεν σταματάν κανένα. Ορισμένοι ντόπιοι και επισκέπτες αποδείχτηκαν πολύ ασυνείδητοι με αποτέλεσμα να επικρατήσει όλο αυτό το μπάχαλο που δεν τιμά κανένα. Ελπίζουμε οι πληροφορίες μας ότι ο Δήμος «τσιγκουνεύεται» και «κωλυσιεργεί» να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να είναι φήμες ανυπόστατες. Επιτέλους ο Μύτικας απαιτεί και δεν επαιτεί να γίνουν μερικά στοιχειώδη πράγματα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ώστε να μπορέσει να υποδεχτεί τους πολλούς επισκέπτες του καλοκαιριού παρέχοντάς τους τουλάχιστον τα βασικά. Μόλις μάθουμε περισσότερα σύντομα θα επανέλθουμε.

5 σχόλια:

  1. Και ποιός να περπατήσει βρε παιδιά φέτος? Ο εσωτερικός τουρισμός μας τελείωσε οι ξένοι μας κουνάνε μαντήλι από τα ιστιοπλοϊκά και πάνε Κάλαμο. Βλέπετε εμείς το λιμάνι το έχουμε γεμάτο.. Η μεγαλύτερη αναλογία σκαφών ανά κάτοικο ίσως και παγκοσμίως. Φέτος τελειώνουν και τα επαγγέλματα. Ελπίζω και εύχομαι να διαψευσθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να βαλουν μπαρες και να μας δεσουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕ Α-ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΒΑΛΕ ΜΠΑΡΕΣ. ΣΕΜΝΑ ΣΕΜΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ. ΔΥΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΚΡΑΤΑΓΕ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΑΚΙ. ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΓΕ ΤΙΣ ΡΩΤΑΓΕ "ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ" Η "ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ" ΚΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ:"ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ" ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ" "ΠΑΡΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΜΕΓΑΛΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χθές βράδυ (Τετάρτη) για άλλη μια φορά οι αγελάδες κόβανε βόλτες μέσα στο χωριό ανενόχλητες. Για άλλη μια φορά αδειάζανε βόθροι στη θάλασσα και στα φρεάτια, για άλλη μια χρονιά δεν έχει μεριμνήσει η δημοτική αρχή να ραντίσει για τα κουνούπια κλπ. Είναι πολλά αυτά που μας φταίνε. Όχι μόνο οι μπάρες. Δυστυχώς στο χωριό μας το επιχειρείν πρέπει να λειτουργήσει από μόνο του. Και κάποια αυτονόητα πρέπει να τα επιφορτίζονται οι πολίτες-επαγγελματίες από την τσέπη τους. Και κάποιες άλλες αμαρτίες πρέπει να τις "πληρώσουν" οι ίδιοι, διότι για παράδειγμα οι μπάρες που αναφέρεις, κάποια στιγμή ήταν θέμα κολοκυθιάς μεταξύ των επαγγελματιών, να ανοίξει στις 2, όχι στις 6, όχι στις 8, όχι όλη μέρα, όχι από το πρωί. Αν είναι δυνατόν να αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο για να γίνει ένας πεζόδρομος (και όπου έχει γίνει έχει επέλθει κάθετη αύξηση της επαγγελματικής δραστηριότητας) και εδώ να θέλουν οι επαγγελματίες ανοιχτό το δρόμο για μικροσυμφέροντα ευτελούς αξίας. Δεν είναι τουρισμός τα γελάδια που γυρνάγανε χθές όλη νύχτα στο χωριό? Δεν είναι τουρισμός το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθοδήγηση στούς επισκέπτες για το παρκάρισμα? Δεν είναι τουρισμός το ότι οι επαγγελματίες δεν έχουν προτείνει τη δημιουργία ενός τουριστικού οδηγού (έστω υποτυπώδους) για αυτό το χωριό? Δεν είναι τουρισμός το ότι μέχρι πέρυσι δεν υπήρχε παιδική χαρά της προκοπής? Πολλά είναι αυτά που μας λείπουν και για τα οποία αδιαφορούμε. Το αν θα έχει κόσμο ή όχι είναι δευτερεύον. Το τι κάνουμε εμείς για να φέρουμε κόσμο είναι που πρέπει να προβληματίσει. Τουλάχιστον να κάνουμε ότι μπορούμε από μόνοι μας. Έστω να καθαρίσουμε τις αυλές μας, κάτι είναι κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πάρω θέση υπέρ της δημοτικής αρχής για το θέμα του κλεισίματος του πεζόδρομου αν και δεν το θέλω. Η δημοτική αρχή δεν είχε προτείνει (και μέσω του προέδρου του Μύτικα) να κλείνει όλη τη μέρα ο πεζόδρομος? Ξεχάσαμε τις αλλεπάλληλες επισκέψεις του εμπορικού συλλόγου και των μελών του (εννοώντας ότι κάποιοι πήγαιναν και μεμονωμένα ή τηλεφωνούσαν μεμονωμένα) στο Δημαρχείο και τις αλλεπάλληλες αλλαγές του ωραρίου? Συμφωνώ με τον 9.35. Κάποια πράγματα πρέπει να τα "πληρώσουμε" γιατί τα έχουμε δημιουργήσει. Κάποια άλλα θα τα πληρώσουμε γιατί δεν "περισσεύουν" στο δήμο να τα φτιάξει, ενώ θα όφειλε. Όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη εδώ είναι η ώρα της υπέρβασης. Καφενεία και εστιατόρια άδεια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα χωρίς κρατήσεις για το καλοκαίρι, πεζόδρομος ο οποίος δεν είναι πεζόδρομος για να σουλατσάρει ο κόσμος άνετα και ελεύθερα. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να πουλήσουμε αυτό που έχουμε σε όποιον τύχει να έρθει. Πρέπει και να το προωθήσουμε το προϊόν για να αναδείξουμε το χωριό και τα πλεονεκτήματά του, αλλά και να το υποστηρίξουμε. Ότι υπάρχει πρέπει να το εκμεταλευτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.