Απάντηση της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου σε δημοσίευμα σχετικό με τις Λυκειακές τάξεις Φυτειών.


«Τα περί αυτού πάντα λέγειν και επαγγέλλεσθαι, και τα αλλότρια αυτού φάσκειν, αλαζονείας (ίδιον εστί) (Το να λέγει κανείς διαρκώς για τον ίδιο τον εαυτό του και να δίνει υποσχέσεις και τα ξένα να τα παρουσιάζει για δικά του, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της αλαζονείας) Αριστοτέλης (Ρητορική Τέχνη Β)».
Αποτελεί πράγματι χαρακτηριστικό γνώρισμα αλαζονείας, έπαρσης, κομπορρημοσύνης και υπεροψίας, τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ.Χρήστος Σαλτογιάννης και αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS την Κυριακή 9/6 (δείτε εδώ).
Μπορεί όλα τα παραπάνω να αποτελούν ανθρώπινα ελαττώματα, όταν όμως συνοδεύονται και από την απόκρυψη της πραγματικής αλήθειας καθίσταται επικίνδυνα πράγματα, για τόσο σοβαρά θέματα όπως οι Λυκειακές τάξεις των Φυτειών.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Σαλτογιάννης ισχυρίζεται στην ανακοίνωση του ότι αυτός και ο πρώην Βουλευτής κ. Ανδρέας Μακρυπίδης κατάφεραν με δικές τους ενέργειες, μέσου των αρμοδίων υπηρεσιών (Περιφερειάρχης, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) να αποσπάσουν την δέσμευση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου με την οποία αναστέλλεται η κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων των Φυτειών για το έτος 2013-2014.
Αγαπητέ κ. Σαλτογιάννη ή μας υποτιμάτε τόσο πολύ ως Δημοτική Αρχή, ή μάλλον εμείς είμαστε πολύ αφελείς για να περιμένουμε από εσάς να μας λύσετε το πρόβλημα.
Εν προκειμένου, για να γνωρίζουν και οι δημότες, ιδίως των Φυτειών, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το συγκεκριμένο θέμα η δημοτική αρχή Ξηρομέρου έχει δώσει ένα τιτάνιο κυριολεκτικά αγώνα ναι να μην καταργηθούν οι Λυκειακές Τάξεις των Φυτειών.
Υπάρχουν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχουν οι αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι οποίες αναγνωρίζουν τους λόγους που επικαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου, και προτείνουν προς το Υπουργείο να μην καταργηθούν οι Λυκειακές Τάξεις των Φυτειών.
Επίσης ο Δήμαρχος κ. Πυθαγόρας Σαμαράς έχει συναντηθεί πολλές φορές με τον Περιφερειάρχη με υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας με τον Υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου, αλλά και με τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο. Μάλιστα το θέμα το χειρίζονταν ο Διευθυντής του κ. Υπουργού κ. Μιχαλολιάκος.
Για όλα αυτά κ. Σαλτογιάννη σας είχε ενημερώσει η Αντιδήμαρχος κ. Κουμανδράκη Σαμαρά Κωνσταντίνα στην συνέλευση των Φυτειών. Η προσπάθεια συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες μέχρι και σήμερα. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε εδώ ότι η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωνσταντίνα σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο της Δ.Ε Φυτειών κ. Καραπάνου-Κολοβού Ευθυμία απέστειλαν έγγραφο προς τους Διευθυντές των Σχολείων Αγρινίου και Αμφιλοχίας που τους ζητούν να μην εγγράφουν στα Σχολεία τους μαθητές των οποίων οι γονείς είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ξηρομέρου.
Αλήθεια κύριοι γιατί την εποχή της πολιτικής παντοδυναμίας σας δεν ισχυροποιήσατε τις Λυκειακές Τάξεις των Φυτειών με την αναβάθμισή τους σε Γενικό Λύκειο, και αφήσατε το πρόβλημα στην νέα δημοτική αρχή Ξηρομέρου;
Οι αυτόκλητοι σωτήρες και μεσσίες δεν έχουν θέση στην σημερινή κοινωνία. Μπορεί εν όψει και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών να θέλετε να προβάλετε τον εαυτό σας αλλά διαλέξατε λάθος δρόμο. Ως Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου δεν πρόκειται ποτέ να βάλουμε στο μέσο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης τα παιδιά μας.
Ο αγώνας μας κ. Σαλτογιάννη είναι καθημερινός και διαρκής, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, από κάθε πλευρά για την παρτίδα μας , όπου το επίσημο κράτος έχει ως βασικό εργαλείο οικονομικής πολιτικής τις συγχωνεύσεις και της καταργήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων.
Δίνουμε μια επίπονη μάχη στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά δεν εκχωρούμε τα κεκτημένα μας. Στεκόμαστε κοντά στους Δημότες μας, κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Το αποδεικνύουμε αυτό καθημερινά.
Το μέλλον των παιδιών μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε σε κάποιους «ήρωες» που έχουν ως μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
(grafeiotipouxiromerou@gmail.com)

1 σχόλιο:

  1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΛΥΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΥΝΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.