Παρέμβαση του Γιάννη Τριανταφυλλάκη για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών.


Παρέμβαση στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών από τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος έχει βλέψεις για κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ιατρός στο επάγγελμα, υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Αστακού με το βαθμό του Επιμελητή. Ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Αστακού και με συμμετοχή στα κοινά μέσω συλλόγων. Ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος κάνει μία προσπάθεια να εκφράσει κάτι νέο στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου μας. Θυμίζουμε ένα παλαιότερο σχόλιο του στο blog μας.
«Η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα χάθηκε και δύσκολα επανέρχεται. Αν μιλήσεις για όραμα, για λύσεις, για έργα θεωρείσαι γραφικός ή αντιμετωπίζεσαι με καχυποψία. Η εποχή και η συγκυρία επιβάλλει την αλλαγή νοοτροπίας και την ανάληψη ευθύνης από τους ενάρετους, παλιούς και νέους και το πέρασμα σε μια άλλη εποχή. Για να αποκαταστήσεις την εμπιστοσύνη του πολίτη πρέπει ΝΑ κάνεις, ότι ΘΑ έκανες. Αν πας σαν μονάδα πιθανόν να αλλοτριωθείς, να σε απορρίψει το σύστημα ή να φύγεις... Αν πας σαν ομάδα, με κοινό στόχο, με κοινό όραμα, με διάθεση προσφοράς και αγώνα, υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα μπορείς να αλλάξεις κάτι;»
Ακολουθεί η παρέμβαση του κου Τριανταφυλλάκη για τις ιχθυοκαλλιέργειες.
Η ρίζα του προβλήματος είναι πολύ βαθιά. Η έλλειψη προσανατολισμού στην ευρύτερη περιοχή πιστεύω ότι είναι η βάση. Η Μαγιόρκα (νησί των Βαλεαρίδων) με γεωγραφικά και κλιματολογικά χαρακτηριστικά ανάλογα της περιοχής μας δέχεται 11.000.000 τουρίστες ετησίως. Παράλληλα όμως διαθέτει βιοτεχνίες κοσμημάτων, εργοστάσια επεξεργασίας δερμάτων, λατομία, ιχθυοκαλλιέργειες και πηγές πρωτογενούς παραγωγής (αλιεία, γεωργία, κτηνοτροφία). Παρόμοια παραδείγματα αρμονικής συνύπαρξης τουρισμού με διάφορες παραγωγικές μονάδες υπάρχουν.
Ο άξονας Αστακού-Μύτικα αδιαμφισβήτητα είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και το επίκαιρο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών δημιουργεί βάσιμη αντίδραση, που προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ναι μαζική. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την "ελπίδα" του τόπου με σύνεση, ενώ συνάμα να σεβαστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δικαίωμα για εργασία.
Όλοι οι φορείς πρέπει να πάρουν θέση, για ένα τόσο ζωτικό για τη περιοχή ζήτημα. Τα στελέχη της κεντρικής εξουσίας, οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί, οι βουλευτές του νομού μας, εξειδικευμένοι επιστήμονες, ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, τα εκλεγμένα μέλη του συμβουλίου και των τοπικών κοινοτήτων, οι αλιείς, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες, οι επενδυτές και ιδιοκτήτες των ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων, οι εμπορικοί σύλλογοι, οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων και το προσωπικό τους, οι δημότες... και στη συνέχεια πέρα από τις θέσεις, να βρεθούν οι προτάσεις και οι λύσεις. Είτε κάποιος κατοικεί στον Μύτικα, είτε στον Αστακό, είτε σε κάποιο άλλο διαμέρισμα του Δήμου το θέμα μας αφορά όλους. Σε μια κοινωνία όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Με εκτίμηση

Τριανταφυλλάκης Λ. Ιωάννης
e-mail: gptriantafil@yahoo.gr
mob: 6946005984

10 σχόλια:

  1. Ειναι αλλο το θεμα της αναπτυξης της περιοχης που προφανως θελει σχεδιασμο και προτασεις και αλλο η συγκεκριμενη ΚΥΑ που βαζει ταφοπλακα στην οποια τουριστικη αναπτυξη της περιοχης .Αρα λοιπον το να τα μπλεκουμε μαλλον αποπροσανατολιζουμε.Θα καλεσεις τους κατοικους να συμμετεχουν στην επιτροπη αγωνα, οπως και συ ο ιδιος, η οχι ? Θα σηκωθει το θεμα και στον Αστακο , με την συμμετοχη σου, "η ΄΄δεν πρεπει να παμε κοντρα στον ΝΗΡΕΑ΄΄ οπως μας χρεωνουν ?
    με εκτιμηση Ν. ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θεση μας ειναι λιγο διαφορετικη. Σεβασμος αντι σεβασμου. Κι αυτο οι ιχθυοκαλλιεργητες δεν το εχουν αντιληφθει. Γιατρε τα λετε καλα και πιθανοτατα οι δρομοι μας να ανταμωσουν καπου καποια στιγμη. Ομως να ξεκαθαρισουμε αν παει τουρισμος και ιχθυοκαλλιεργειες ανταμα επανω στον αξονα Αστακος Παλαιρος. Βασικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η υπογραφή της συγκεκριμένης ΚΥΑ αποτελεί ένα πρωτοφανές σκάνδαλο τόσο για λόγους διδικασίας ,όσο και ουσίας.Η παράκτια ζώνη δεν πρέπει να αποτελεί περιοχή ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργιών,αλλά πρωταρχικώς τουρισμού,που είναι και το ζητούμενο εδώ και χρόνια στη περιοχή .Προτείνω να δημιουργηθεί επιτροπή αγώνα και να έρθει σε επαφή με την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ(syntonistikiepitropi@yahoo.gr).Από τα συμφραζόμενα η συμμετοχή μου κρίνεται δεδομένη πιστεύω.

    Με εκτίμηση
    Τριανταφυλλάκης Λ Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Αγαπητέ φίλε Γιάννη, στην παρακάτω θέση που λέει:.
    «Ο άξονας Αστακού-Μύτικα αδιαμφισβήτητα είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και το επίκαιρο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών δημιουργεί βάσιμη αντίδραση, που προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ναι μαζική. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την "ελπίδα" του τόπου με σύνεση, ενώ συνάμα να σεβαστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δικαίωμα για εργασία.». έχω να πω τούτο:
    Όταν βρεθείς σε ένα σταυροδρόμι, και πρέπει να αποφασίσεις ποιον δρόμο να ακολουθήσεις είναι καλύτερα να διαλέξεις τον δύσκολο δρόμο, ο οποίος θα οδηγήσει μεν σε συγκρούσεις, όμως, μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει τον τόπο, στην πρόοδο και την ανάπτυξη.
    μ.θ.σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αλλαγή της νοοτροπίας των Ξηρομεριτών, φίλε Γ. Τριανταφυλλάκη, είναι το ζητούμενο εδώ και χρόνια. Δυστυχώς, η νοοτροπία μας δεν παλεύεται!!!! ούτε με καλύτερη παιδεία, ούτε με περισσότερο πολιτισμό, ...ούτε με τίποτα!!!!!
    «Ας μην είμαστε πεσιμιστές», «υπάρχει ο τρίτος δρόμος» θα μου πεις….
    Ας ελπίσουμε, λοιπόν, πως οι παρεμβάσεις -τελευταία- των νέων και δυναμικών ανθρώπων (Γεωργαλή, Τζάλα, Πολύζου, Σκάντζα, Μουρκούση,.....και πολλών άλλων από το χώρο του πολιτισμού και των περιβαλλοντικών δράσεων) να είναι η αρχή της πολυπόθητης αυτής αλλαγής, που προσδοκούμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως δεν αλλάζει ; αλλάζει και παρ΄αλλάζει. Με τι ; Με πριμ !! με πριμ!! με πρίμ και παράτυπες και παράνομες επιδοτήσεις ... ετσι τον έμαθαν έτσι πορεύεται ο κοσμος... και δυστυχώς αυτα θέλει και σήμερα...ειμαστε 50 χρόνια πίσω απο άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος και φυσικα άξιοι της μοίρας μας...

      Διαγραφή
  6. Φίλε αναγνώστη όταν θες να κάνεις προσωπική επίθεση μέσω του blog, δηλαδή δημόσια, το λιγότερο είναι να έχεις το θάρρος να βάλεις το όνομα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστε αυτά που σας έγραψα ήταν προσωπική επίθεση
      Ισως χρειάζεται να κάνουμε επαναπροσδιορισμό της σημασίας των λέξεων
      Οσο για το θάρρος που υποτίθεται οτι λείπει απο εμένα και περισσεύει σε σας
      λάθος πορτα χτυπησατε
      Μαζί με άλλους συμπολίτες κατέθεσα μήνυση για το νερό για τα ελαστικά στη τσαπουρνια για τις ιχθυοκαλλιεργιες και για πολλά αλλά με κόστος προσωπικό τη στιγμή που εσείς καλοβολεμενοι σπατε τα νύχια σας στη καλύτερη περίπτωση μπροστά στον υπολογιστή
      Αυτά προς το παρόν τα υπόλοιπα θα τα πούμε απο κοντά στην επόμενη σύσκεψη για το χωροταξικο και τότε θα γνωριστούμε δια ζωσης για δεύτερη φορα

      Διαγραφή
    2. Θα είμαι καλα
      Το σχόλιο όμως δεν το δημοσιευσες

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.